Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“34 jaar en maagd. Hoe beleef ik een fijne eerste keer?”

29 januari 2022,

geschreven door

Beste Talitha, ik ben 34 jaar en ik ben nog maagd. Ik schaam mij hier niet voor: het is er immers nog nooit van gekomen. Nu heb ik een leuke dame leren kennen waar ik mijn eerste keer mee wil beleven. Ik zou graag willen weten hoe ik van mijn eerste keer een fijn moment maak. Heb jij tips voor mij?

– Jelle, 34 jaar

Beste Jelle,

De eerste keer is voor veel mensen – op welke leeftijd dan ook – een heel bijzonder en belangrijk moment. En natuurlijk is het goed om stil te staan hoe je de eerste keer wil beleven. Ik zal je een aantal tips geven om het voor jou zo fijn mogelijk te maken.

Van maagd naar een fijne ontmaagding

Het moment waarop je de maagdelijkheid verliest, is voor iedereen op een andere leeftijd. Hoewel de gemiddelde leeftijd in Nederland rond de 17 jaar ligt, zijn er genoeg mensen die op latere leeftijd (nog) maagd zijn.

Feit: ongeveer 10% van de mannen tussen de 25 en 39 jaar heeft nog geen seks gehad.

Wanneer jij jouw eerste keer beleeft, is helemaal aan jou. Als je er dan eenmaal klaar voor bent, kan het best handig zijn om goed voorbereid te zijn. Zeker wanneer je van de eerste keer een fijne ervaring wil maken.

Tips voor de eerste keer

Hoe en wanneer jij jouw eerste keer wil beleven, bepaal jij zelf. Wel kan ik jou een aantal tips geven om goed voorbereid te zijn.

1. Stel je verwachtingen bij

Iedereen droomt van een perfecte en romantische eerste keer. De praktijk leert ons echter dat de eerste keer voor velen echt niet zo sprookjesachtig was als waar we op hadden gehoopt. Wees daarom reëel en verwacht niet dat de eerste keer perfect zal zijn. Seks hoeft ook absoluut niet perfect te zijn. Het is tevens iets waar je gaandeweg steeds meer ervaring mee krijgt. Geniet daarom van het gegeven dat het een ontdekkingsreis is waarin je veel over jezelf en over je partner te weten komt. Uiteindelijk zijn we nooit helemaal uitgeleerd.

Tip! Geniet van het moment. Ook als er iets ‘fout’ gaat. Leg de focus niet op het presteren, maar op het ontdekken, leren en ervaren.

Onthoud dus goed: het hoeft echt niet perfect te zijn en ‘fouten’ maken mag! Of eigenlijk bestaat er niet zoiets als goed of slecht: het gaat erom dat je vooral geniet. Soms komt het voor dat je de opwinding verliest, of misschien lukt het klaarkomen niet, of kom je juist (te) vlug klaar. Dit is echt niet erg: deze dingen gebeuren soms nou eenmaal!

2. Ken jezelf

Om seks op een fijne manier samen met iemand te beleven, is het raadzaam om voor die tijd jezelf goed te leren kennen. Wat jij al zelf hebt ontdekt tijdens het masturberen, kan helpen om jouw wensen en grenzen te verduidelijken tijdens seks met een partner. Als jij niet weet wat je lekker vindt, hoe zou jouw partner dat dan wel moeten weten? Leer je lichaam en je fijne spots dus kennen en wees niet bang dit tijdens het vrijen met je partner bespreekbaar te maken.

3. Praat samen over seks

Aangeven wat je wel en niet fijn vindt in bed is van essentieel belang. Niet alleen zorgt het ervoor dat jij – en je partner – een fijne ervaring beleven, het leidt ook tot meer verbinding tussen jullie. Geef aan wat jouw voorkeuren zijn, zodat jouw partner daar ook van op de hoogte is. Vraag andersom ook aan jouw partner wat zijn/haar wensen zijn. Op deze manier voorkomen jullie dat jullie over elkaars grenzen gaan of dat jullie iets doen dat niet gewenst is.

“Blijf altijd communiceren, zodat jullie op de hoogte zijn van elkaars voorkeuren. Ook tijdens de seks is het fijn om te weten of datgene wat je doet, wordt gewaardeerd door de ander.”

Ook tijdens de seks is het goed om te blijven communiceren. Vraag je partner regelmatig of hij/zij het fijn vindt wat je doet. Geef zelf ook aan waar je al dan niet van geniet. Zo ervaar je het beste de ontdekkingsreis dat seks heet!

4. Creëer een vertrouwde sfeer

Seks beleef je het fijnst wanneer jij je goed voelt bij je partner en in de ruimte waar jullie je bevinden. Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt, ontspan en beleef het moment in het hier-en-nu. Het kan helpen om een relaxte sfeer te creëren. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de lampen wat te dempen, kaarsjes aan te steken en een lekker muziekje op te zetten. Hoe jij die ontspannende sfeer creëert is aan jullie, zolang jij je maar comfortabel voelt.

5. Ga opbouwend te werk

Zijn jullie er klaar voor? Neem dan rustig de tijd! Het hoeft geen wedstrijdje te worden. Bouw het liever op om de juiste spanning en opwinding te krijgen.

Voldoende opwinding

Veel mensen zijn bang dat de eerste keer (een beetje) pijn doet. Vooral vrouwen hebben hier angst voor. Hoewel de eerste keer zeker wennen kan zijn, hoeft het niet pijn te doen. Om een pijnlijk gevoel zo veel mogelijk te voorkomen, is voldoende opwinding belangrijk. Dat betekent dat er bij de man voorvocht wordt geproduceerd en bij de vrouw voldoende vaginaal vocht. Dit vocht vergemakkelijkt penetratie. Ook is opwinding nodig om de vagina van de vrouw te verlengen en te verwijden, zodat het uiteindelijk een penis kan ontvangen.

Hoe raak je meer opgewonden?

  • Doe aan voorspel
  • Maak gebruik van een erotische massage
  • Experimenteer met samen masturberen of samen naar porno kijken
  • Gebruik je fantasie!

Gebruik glijmiddel

Penetratie is compleet verschillend van zelfbevrediging. Je zal gaan ervaren dat de soort stimulatie geheel nieuw is. Ook omdat jouw penis nu ‘ergens ingaat’. Om penetratie zo makkelijk mogelijk te maken, kan je gebruik maken van glijmiddel. Dit kan ook voorkomen dat de seks pijn gaat doen.

Tip! Gebruik een condoom om een soa te voorkomen of een andere anticonceptiemethode om een ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Ontdek ieder plekje van elkaars lichaam

Zoals ik al zei: neem alle tijd. Ga dus niet direct over tot ‘de daad’, maar geniet van elkaars lijf door het uitvoerig te ontdekken. Verken ieder plekje, dus niet enkel de geslachtsdelen. Streel, masseer en kus waar je maar wil. Ook dit is een belangrijk onderdeel van seks! Wanneer jullie uiteindelijk overgaan tot de seks, stop dan niet met experimenteren. Ontdek welke posities jullie fijn vinden en welke standjes juist geen succes zijn. Ervaar verschillende ritmes en bewegingen. Zo ga je als maagd een fijne eerste keer tegemoet!

Bekijk ook: 5 TIPS voor de EERSTE KEER SEKS | SEXPLAINED


Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, al sinds ik me goed kan heugen, raak ik opgewonden van laarzen. Ook als kind had ik altijd fascinatie voor laarzen en pumps. Of voor krachtige vrouwen die laarzen of sierlijke schoenen droegen. Nu ben ik mij ervan bewust dat ik een fet…
8.220 keer bekeken