Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

10.192 keer bekeken

20 tips voor jouw eerste keer seks

16 maart 2021,

geschreven door

Voel jij dat je klaar bent voor je eerste keer seks, maar weet je niet zo goed wat je kan verwachten? Lees dan dit artikel! De eerste keer is voor iedereen spannend en misschien wel een beetje ongemakkelijk, maar dat is helemaal normaal. Je hoeft je nergens zorgen over te maken en helemaal niet na het lezen van deze 20 tips.

Bekijk ook:

De eerste keer seks

Wat je allereerst moet onthouden is dat jij niks fout kan doen tijdens jouw eerste keer. Het is een ontdekkingsreis en jij bent net begonnen met ontdekken en proberen. Als degene met wie jij voor de eerste keer seks wil hebben jou het idee geeft dat je dingen fout doet of je niet op je gemak stelt, dan is het misschien niet de juiste persoon voor jouw eerste keer.

#1 Leer eerst jezelf kennen

Weet wat je zelf lekker vindt zodat je aan kan geven wat je partner moet doen. Masturberen is dus heel belangrijk. Dit is ook wel logisch, want als jij niet weet wat jij lekker vindt of hoe jij jezelf een fijn gevoel kan geven, dan is het ook vrij lastig om dit uit te leggen aan je partner! Daarnaast is masturberen een hele fijne manier om je op je gemak te voelen met je eigen lichaam en seksualiteit.

#2 Wees niet onzeker over hoe je eruit ziet

Hoe je gezicht eruit ziet als je seks hebt, hoe je borsten hangen als jij bovenop zit, of je penis wel groot genoeg is of hoe je billen eruit zien tijdens doggy? Boeiend! Laat deze onzekerheid gaan, want niemand die daar op let tijdens de seks. Je borsten zijn prachtig, je billen zijn sexy, je penis voelt heerlijk en de uitdrukking op je gezicht is hartstikke opwindend. In the heat of the moment ziet je partner alleen maar de mooie dingen aan je. Jullie delen zo iets intiems en moois samen, daar is echt geen plek voor negatieve gedachten of kritiek.

“Je borsten zijn prachtig, je billen zijn sexy, je penis voelt heerlijk en de uitdrukking op je gezicht is hartstikke opwindend.”

#3 Tijd is niet belangrijk

Denk niet dat er een perfecte tijdsduur is voor seks. Zeker niet voor je eerste keer. Misschien ben je als jongen de eerste keer al heel snel gekomen, dat is niet erg! Of misschien heb je als meid heel veel tijd nodig om je te ontspannen en duurt het even voordat penetratie lukt. Ook dit is helemaal niet erg. Neem je tijd en geniet er van!

#4 Zorg dat je altijd een condoom bij je hebt

Stel dat jij besluit om seks te hebben, jullie zoenen, zitten aan elkaar en het is tijd om seks te hebben… je bent er helemaal klaar voor en kan haast niet wachten, maar je bent het condoom vergeten! Speaking of a mood killer… Ga er niet vanuit dat je partner ze heeft maar wees zelf voorbereidt.

#5 Het orgasme is niet het doel

Zeker voor je eerste keer seks. Een orgasme bereiken tijdens seks met een partner of alleen door penetratie is voor heel veel vrouwen niet zomaar (of helemaal niet) weggelegd. Geniet gewoon van de seks, als je klaar komt is dat mooi meegenomen, maar het gaat erom dat jullie van elkaar genieten en dat het lekker voelt.

#6 Fake nooit een orgasme

Om nog even terug te komen op het vorige punt. Als jij baalt dat je geen orgasme krijgt doe dan alsjeblieft niet alsof! Daar help je namelijk helemaal niemand mee. Psycholoog Nicole Tammelo geeft aan dat je dan onrealistische verwachtingen schetst. Als jij na drie minuten penetreren een orgasme faket denkt je partner dat hij of zij iets heel goeds doet. als dit de volgende keer niet gebeurd kan hij of zij denken dat er iets aan de hand is. Het is dus veel beter om je partner wat te sturen als jij het idee hebt dat een orgasme wel kan gebeuren en als het niet kan gebeuren zeg dat dan ook. “Schatje, het voelt echt heerlijk maar ik denk dat ik niet kan klaarkomen, maar dat is niet erg.”

eerste keer seks

#7 Communicatie is belangrijk

Over communiceren gesproken. Kreun ook niet omdat je denkt dat het moet. Kreunen tijdens de seks is een perfect communicatiemiddel om je partner te laten weten hoe lekker je iets wel of niet vindt. Als je de hele tijd keihard kreunt, hoe weet hij of zij dan wat je echt lekker vindt? Als precies jouw gevoeligste plekje gekraakt wordt zal je automatisch harder kreunen en voelt het even iets minder lekker? Dan zal je ook minder geluid maken. Zo communiceer je met je partner zonder dat je letterlijk zegt dit vind ik niet zo lekker. Maar als je je genoeg op je gemak voelt om wel uit te spreken wat je wel en niet fijn vindt, good for you! En doe dat dan zeker. Maar wel op een lieve manier! Geef geen kritiek, maar geef feedback.

“Door te kreunen communiceer je met je partner zonder dat je letterlijk zegt dit vind ik wel of niet lekker.”

#8 Durf vragen te stellen

Seks is met iedereen anders. Wat de een geweldig vindt, doet niks voor de ander. Je kan er dus nooit vanuit gaan dat jij alles weet over seks. Dus of het nou je eerste keer is, of de honderdste… durf vragen te stellen. Wat vind jij lekker? Houd je van orale seks? Harde seks? Zachte seks? Vind je het fijn als ik op je billen sla of totaal niet? Als jij vragen stelt weet je wat je wel en niet moet doen en waarschijnlijk stelt je partner deze vragen ook aan jou zodat jij ook kan vertellen wat je fijn vindt.

“Seks is met iedereen weer anders. Je kan er dus nooit vanuit gaan dat jij alles weet over seks.”

#9 Weet dat seks geen pijn hoort te doen

Oke, voor vrouwen kan de eerste keer seks wel even gevoelig zijn. Waarschijnlijk heb je nog nooit zoiets groots in je gehad dus het kan wat onwennig voelen. Maar echt pijn hoort het niet te doen. Als het heel ruw en branderig voelt, of voelt of het écht niet past, dan hebben jullie waarschijnlijk gewoon wat glijmiddel nodig. Je hoeft niet bang te zijn dat het niet past, want de kans is héél klein dat het echt niet past. Als jij heel nauw bent en hij is heel groot geschapen moeten jullie gewoon extra voorzichtig zijn en echt jullie tijd nemen. Gebruik veel glijmiddel en ga langzaam naar binnen. Misschien lukt penetreren eerst alleen maar met het topje van zijn penis, geniet daar dan eerst van en hoe meer je aan het gevoel went en ontspant hoe makkelijker hij langzaamaan dieper kan.

#10 Tijdens je ontmaagding hoef je niet te bloeden

Veel mensen denken dat een ontmaagding gepaard gaat met bloed, omdat het maagdenvlies scheurt. Dit is helemaal niet waar. Ja het kan gebeuren dat je bloedt tijdens de eerste keer seks doordat je maagdenvlies een beetje scheurt of oprekt, maar dit is helemaal niet altijd het geval. Meer dan 50% van de vrouwen heeft hier helemaal geen last van.

eerste keer seks

#11 Vergelijk jouw ervaring niet met die van een ander

Jouw eerste keer seks is jouw eerste keer. Dus vergelijk jezelf niet met anderen. Misschien heb je vrienden die de eerste keer vreselijk vonden, maar dat zegt helemaal niks over wat jij gaat voelen. Het is natuurlijk heel leuk om er met je vrienden of vriendinnen over te praten en tips vragen kan nooit kwaad. Maar onthoud dat niemand kan voorspellen hoe jouw eerste keer zal zijn.

#12 Het is verstandig om aan te geven dat het je eerste keer is (maar het hoeft niet)

Met hoeveel mensen jij wel of niet naar bed bent geweest gaat niemand wat aan en mag je helemaal voor jezelf houden. Maar als je partner weet dat het de eerste keer is dat kan hij of zij er rekening mee houden. Als jij een vrouw bent kan je partner dus extra voorzichtig zijn en als jij een man bent kan je partner er rekening mee houden dat je niet zo goed weet hoe alles moet en je er doorheen loodsen.

#13 Veilige seks is fijne seks

Je tijdens de seks druk maken over een soa of ongewenste zwangerschap? Niet sexy en zeker niet opwindend! Zorg dus dat je hoofd leeg is en jij je volledig kan focussen op het fijne gevoel. Seks met een condoom zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over een soa of zwangerschap.

#14 Vrijwillig vrijen

Het is belangrijk dat je weet dat je altijd en op elk moment mag stoppen. Dat jij begonnen bent met seks betekent niet dat jullie het ook per se moeten afmaken. Als het niet fijn of oed voelt kan je gewoon stoppen. Maak aan de andere kant ook duidelijk dat je het graag wil als dit het geval is zodat je partner zeker weet dat je het wil, en niet alleen wil, maar dat je er veel zin in hebt!

“Dat jij begonnen bent met seks betekent niet dat jullie het ook per se moeten afmaken!”

#15 Adem in, adem uit

Je eerste keer kan spannend zijn, maar houd je adem niet in. Wordt het even heel spannend? focus je dan op je ademhaling, zo word je rustig en kan je je focussen op de lekkere sensatie over je hele lichaam.

#16 Voorspel voorspelt goede seks!

Voorspel speelt een grote rol als jullie goede seks willen hebben. Ten eerste wordt het erg lastig om een slappe penis in een droge vagina te krijgen. Wat zeggen we, lastig? Onmogelijk. Om ervoor te zorgen dat hij stijf is en zij vochtig, is voorspel nodig. Nou heeft een man meestal al vrij snel een stijve penis door het zoenen of het idee van seks, maar bij vrouwen kan het wat langer duren voordat zij klaar is om een penis te ontvangen. Zoenen, strelen, vingeren en of beffen zijn ideaal om haar op haar gemak te stellen, te laten ontspannen en te zorgen dat zij vochtig wordt. De vagina maakt van nature vocht aan. De ene keer wat meer dan de ander, dus schaam je niet om glijmiddel te gebruiken als jullie denken dat het niet vochtig genoeg is.

“Een slappe penis is een droge vagina krijgen is onmogelijk.”

#17 Denk niet te veel aan je techniek, maar wel aan je partner

Het maakt helemaal niet uit als jij niet weet hoe je moet aftrekken, vingeren of penetreren. Wat belangrijk is, is dat jij om je partner denkt en andersom ook. Als jullie allebei alleen maar focussen op ‘het goed doen’ vergeten jullie elkaar. Het gaat erom dat jullie seks hebben om zelf en elkaar te laten genieten. Laat zien dat jij het belangrijk vindt dat je partner het ook leuk heeft.

#18 Wees niet bang op feedback te geven

Doet je partner al minuten iets wat jij niet lekker vindt? Dan kan je het echt wel voorzichtig zeggen. Er is een verschil tussen direct roepen dat iets niet chill is of vriendelijk aangeven: “wat je net deed vond ik iets fijner” of “wat je doet is heel lekker, maar kan je iets sneller?”

seks tips

#19 Glijmiddel

We hebben het er al even over gehad, maar glijmiddel is de beste vriend van de eerste keer seks. Sommige mensen zien het als falen als ze glijmiddel moeten gebruiken, want de vrouw hoort toch vanzelf vochtig genoeg te worden als ze opgewonden is?! Dit is dus helemaal niet waar. Net zoals een man soms wel heel veel zin heeft in seks, maar geen stijve krijgt, kan een vrouw wel zin hebben, maar niet vochtig worden. Daarnaast is het gebruik van glijmiddel ook fijn als de vrouw wél vochtig is. Je hebt namelijk glijmiddel met lekkere smaakjes of die stimulerend werken.

“Net zoals een man soms wel heel veel zin heeft in seks, maar geen stijve krijgt, kan een vrouw wel zin hebben, maar niet vochtig worden.”

#20 Heb niet te hoge verwachtingen

Romantische films hebben ons een klein beetje verpest, want de eerste keer seks is in deze films altijd prachtig, romantisch en heerlijk. Maar in het echte leven is dit 9 van de 10 keer niet het geval. Geloof ons maar. Waarschijnlijk blijft je broek vastzitten aan je enkels, stoten jullie hoofden, geef je je partner per ongeluk een elleboogje , gaat de penis er niet zomaar in, word de penis niet stijf of de vagina niet vochtig. Ga er dus niet vanuit dat de eerste keer perfect is. Ga er vanuit dat het een leuke, nieuwe spannende ervaring wordt en dat jullie waarschijnlijk moeten lachen omdat iets niet goed gaat. Dat maakt het juist leuk! Jullie ontdekken tegelijk elkaar én een nieuwe ervaring.

Heb jij nog tips of vragen over de eerste keer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.021 keer bekeken

Geschreven door

Misschien begin je net warm te draaien, misschien sta je op het punt van klaarkomen – het laatste waar je tijdens seks of masturberen op zit te wachten is kramp! Maar waar komt het eigenlijk vandaan en bovendien, wat kunnen we doen tegen kramp tijden…
2.021 keer bekeken