Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

vaginaal orgasme

“Hoe bereik ik een vaginaal orgasme?”

28 januari 2023,

geschreven door

Beste Talitha, op seksueel vlak heb ik al best wat geëxperimenteerd en zo weet ik precies hoe ik mijzelf via clitorisstimulatie tot een hoogtepunt kan laten komen. Toch merk ik dat ik dit wat standaard vind. Ook tijdens de seks met mijn vriend kom ik alleen klaar tijdens het voorspel, als hij mijn clitoraal verwent. Ik zou graag ook via vaginale stimulatie tot een orgasme kunnen komen. Hoe bereik ik een vaginaal orgasme?

– Mieke, 34 jaar

Beste Mieke,

De clitoris wordt onder de meeste dames toch echt als de holy grail gezien wanneer het op seksuele opwinding en het vrouwelijk orgasme aankomt. Toch zijn er genoeg vrouwen die vaginale stimulatie of een combinatie van stimulatie van verschillende gevoelige spots prefereren. Vrouwen hebben heel wat erogene zones. Per vrouw verschilt het wat als gevoelig wordt ervaren. Niet voor niets dat er daarom zoveel variatie bestaat, zelfs met betrekking tot het vrouwelijk orgasme. Zo lijkt het erop dat vrouwen op verschillende manieren kunnen klaarkomen. Het clitoraal en het vaginaal orgasme zijn hiervan het meest bekend.

“Veel wetenschappers zijn inmiddels wel van mening dat een vaginaal orgasme niet écht bestaat, maar dat vaginaal klaarkomen het resultaat is van het stimuleren van de inwendige delen van de clitoris.”

Clitoraal vs. vaginaal orgasme?

Binnen de seksuologie is er echter nog steeds veel discussie over de verschillende soorten orgasmes dat een vrouw kan ervaren. Veel wetenschappers zijn inmiddels wel van mening dat een vaginaal orgasme niet écht bestaat, maar dat vaginaal klaarkomen het resultaat is van het stimuleren van de inwendige delen van de clitoris. De clitoris is namelijk veel meer dan enkel het zichtbare, uitwendige knopje. Het heeft inwendig een behoorlijk zwellichaam met twee uitlopers die moeiteloos te prikkelen zijn tijdens penetratie. Toch zijn er ook andere geluiden te horen. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat er verschillen zijn in breinactivatie wanneer het clitorale en vaginale orgasme met elkaar worden vergeleken. Ook in de praktijk horen we diverse verschillen. Zo zou een orgasme verkregen via uitwendige clitorisstimulatie vaak wat sneller en scherper voelbaar zijn. Een vaginaal orgasme wordt doorgaans omschreven als dieper en langer durend.

Ontdek je plekje

Om een bevredigend vaginaal orgasme te ervaren, is het vooral belangrijk om te ontdekken hoe en waar in de vagina je de beste stimulatie kan bereiken. De vagina heeft namelijk verschillende spots die een centrale rol kunnen spelen bij het bereiken van je climax. De meest bekende plek is de G-spot, maar ook de A-spot, baarmoedermond en de O-spot zijn erogene plekken in de vagina die de moeite waard zijn om te verkennen.

  • G-spot: het bekendste vaginale plekje is toch wel de G-spot, een sponsachtig stukje weefsel op zo’n vijf cm diepte in de vagina, gelegen aan de buikzijde. Stevige druk op deze spot kan voor sommigen voelen alsof je moet plassen, maar wordt dikwijls gelinkt aan een diep en intens orgasme, alsook aan het fenomeen squirten (vrouwelijke ejaculatie).
  • A-spot: de a-spot is afgeleid van de anterior fornix erogenous zone, een plekje aan de buikzijde van de vagina, die net wat dieper dan de G-spot ligt. Het is een gladde spot, voelbaar waar de vagina een curve maakt en richting de baarmoedermond loopt. Stimulatie van de A-spot leidt bij veel dames tot vlugge seksuele opwinding en meer vaginale lubricatie.
  • Baarmoedermond: de diepste spot is de baarmoedermond, ook wel cervix genoemd. Het is de opening die via de baarmoederhals leidt tot de baarmoeder. Subtiele stimulatie van dit gevoelige plekje kan leiden tot een diep voelend hoogtepunt.
  • O-spot: officieel is de O-spot ook wel de vrouwelijke P-spot, dat staat voor de posterior fornix spot, de tegenhanger van de A-spot. Waar de A-spot aan de buikzijde van de vagina ligt, bevindt de O-spot zich aan de rugzijde. Het is een gevoelige plek die vaak gelinkt wordt aan een intens orgasme. Vandaar de naam ook: de ‘O’ van orgasme.

Kom tot een vaginaal orgasme met deze tips

De beste manier om tot een vaginaal orgasme te komen, is door simpelweg te gaan experimenteren. Dit kan je alleen doen, bijvoorbeeld met behulp van een seksspeeltje. Veel spots in de vagina zijn diep of zo gepositioneerd, waardoor het met de eigen vingers lastig is om bij te komen. Speeltjes met een gebogen top, zoals een g-spot dildo of vibrator, zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk de dieper liggende spots in de vagina kan bereiken en stimuleren.

“Verken de verschillende vaginale spots met speciaal ontworpen speeltjes als een dildo of vibrator, of experimenteer met je partner door het uitoefenen van verschillende seksstandjes.”

Ook jouw partner kan je hier natuurlijk een handje bij helpen, onder andere door tijdens manuele seks met de vingers (stevige) druk uit te oefenen op de diverse spots. Verken samen waar in jouw vagina de stimulatie het prettigst voelt. Tijdens penetrerende seks kunnen jullie tevens verschillende standjes uitvoeren die meer gericht zijn op diepe, vaginale stimulatie. Bekende posities zoals doggystyle of met de benen in de nek gepositioneerd, zorgen voor een diepe penetratie. Ontdek vooral samen wat wel en niet werkt!

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Hi, ben een vrouw van 72 en 11 jaar weduwe. ik ben nog nooit klaargekomen door stimulatie door een man. Ik kan mijzelf wel klaar laten komen door te fantaseren. Mijn echtgenoot kreeg dat ook niet voor elkaar terwijl we goede seks hadden. Ook niet door penetratie, beffen, vingeren of speeltje. De G-spot heb ik nooit kunnen vinden, wel was er iemand die tegen mijn vagina mond aanstootte en dat was een heel apart en geil gevoel en kreeg ik de indruk dat ik misschien tot een hoogtepunt kon komen maar het duurde te kort om daar achter te komen en het was een one night stand, zonder vervolg helaas.
    Nu heb ik verschillende relaties gehad en nog steeds gebeurt het niet jammer genoeg hoewel ik met een paar best een lang voorspel had. Ik kan van het vrijen echt ontzettend genieten en ben daardoor niet teleurgesteld maar vind het wel jammer , de man idem dito, want ze zijn er altijd van overtuigd dat ze mij wel klaar kunnen laten komen, en dat is dan gewoon niet zo, dat is mijn ervaring hoor.
    Ik kan waarschijnlijk niet zonder fantasie klaarkomen, ik kan dat niet als ik met een man ben, dat lukt gewoon niet.
    Ik zou heel graag eens samen klaar willen komen, maar dat blijft misschien een droom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Iedereen die wel eens op een zwoele zomeravond door een drukke stad heeft gewandeld of gefietst, kent het gevoel wel. De terrassen zitten vol, er klinkt muziek uit de ramen en de lucht vibreert van de seksuele spanning en energie. Je krijgt zin om te…
1.092 keer bekeken