NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

2.141 keer bekeken

Man ziet erotische fantasie graag in vervulling gaan met Valentijnsdag

11 februari 2016,

geschreven door

Wanneer een vrouw op zoek is naar sexy lingerie, kiest zij meestal voor setjes waarin zij zich op haar gemak voelt en wat bij haar stijl past. Als een man daarentegen lingerie koopt voor zijn vriendin of vrouw, dan laat hij zich veel vaker leiden door zijn fantasie en neemt hij iets meer risico. De man ziet namelijk zijn erotische fantasie graag in vervulling gaan op deze speciale dag. Of zij zich comfortabel zal voelen in het nieuwe setje wordt door hem vrijwel niet in overweging genomen tijdens het aankoopproces. Dit blijkt uit Europees onderzoek van EasyToys.nl in Nederland, België en Duitsland.

Voor Valentijnsdag kiest de gemiddelde vrouw al enkele jaren vaak voor een klassiek jarretelsetje, meestal in het rood of zwart. De gemiddelde man kleedt zijn valentijn daarentegen het liefst in een gewaagd en pikant setje, zoals een body met open cup of een catsuit met open kruis. Ook sexy kostuums zoals een Playboy Bunny-pakje en rollenspel outfits voor dames worden vele malen vaker door een man besteld dan door een vrouw.

Erotische fantasie tijdens Valentijnsdag

Bij de aankoop van spannende cadeausets is deze trend ook te zien. Mannen lijken meer risico te nemen en af te gaan op hun fantasieën. Een vrouw kiest bijvoorbeeld eerder voor een set als ‘Romantische toy set‘ voor hem en haar met daarin een vibrator, massageolie, condooms met ribbels, glijmiddel en erotische dobbelstenen. Cadeausets van ‘Rosy Gold‘ met daarin onder andere een anaalplug, zweepje, handboeien, bondagesjaal en tepelklemmen, worden daarentegen meestal door een man gekocht. In het onderzoek is niet meegenomen hoe lang het boek al op haar nachtkastje heeft gelegen als ‘subtiele’ hint.

Eric Idema, oprichter van EasyToys, licht toe: “We zien de laatste jaren vooral dat mannen meer geneigd zijn om de grenzen in de slaapkamer te verleggen dan vrouwen. Of vrouwen daar op zitten te wachten is natuurlijk de vraag, maar dat maakt het juist extra spannend voor beiden.”

Opvallende verschillen in aankoop per provincie

Niet alleen hebben mannen andere ideeën bij een valentijnsverrassing, ook per provincie zijn er opvallende verschillen te noemen. Zo blijkt uit het onderzoek verder het volgende:

  • In de provincie Groningen en Drenthe wonen mogelijk de meest kinky mensen. Hier verrassen mensen hun valentijn met hete wax, buttplugs en andere anaalspeeltjes.
  • In Friesland en Limburg wonen waarschijnlijk meer singles. Meer dan 40% van de bestellingen voor Valentijnsdag bestaat hier uit masturbators en andere solo seksspeeltjes voor hem.
  • In Zuid-Holland worden maar liefst twee keer zoveel vibrators door vrouwen in de aanloop naar Valentijnsdag gekocht dan in andere provincies.
  • Woon je in Noord-Brabant en heb je een vrouwelijke partner? Maar liefst 75% van alle bestellingen voor Valentijn wordt hier gedaan door vrouwen. En ze bestellen ook nog eens de mooiste lingerie!
  • Woon je in de buurt van Amsterdam? En heb je een mannelijke partner? Dan is de kans groot dat je deze valentijn wordt verrast met een bondagesjaal, -touw, boeien of tepelklemmen. Maar liefst 35% van de bestellingen bestaat hier uit SM- en bondageartikelen.
  • In de provincie Utrecht wordt er opvallend veel aandacht besteed aan Valentijnsdag. Van alle provincies bestellen mensen hier de meeste erotische artikelen. Daarnaast wonen in deze provincie de meest experimentele vrouwen. De voorbinddildo of -penis wordt hier het meest verkocht aan dames.
  • Mensen met een fetish voor lak, latex of leer wonen in de provincie Gelderland. Zij verrassen hun valentijn met sexy lingerie gemaakt van deze materialen.
  • In Flevoland worden geen enkele SM-artikelen of anaal speeltjes verkocht in de aanloop naar Valentijnsdag. Hier wonen schijnbaar de braafste mensen van Nederland.
  • In Overijssel wonen de veiligste mensen. Hier wordt maar liefst 60 procent meer condooms verkocht.
  • Tot slot kunnen we misschien wel concluderen dat in de provincie Zeeland de minst romantische mensen van Nederland wonen. Hier worden in de aanloop naar Valentijnsdag juist minder erotische artikelen besteld.

Over het onderzoek

Voor het onderzoek zijn onder andere enkele honderden bestellingen geanalyseerd in de periode van 20 januari tot en met 10 februari 2016. Deze zijn anoniem verwerkt en gesorteerd op basis van geslacht, productcategorieën en provincie om zo een beeld te krijgen van de trends in aankoopgedrag.

Over EasyToys en EDC Internet

EasyToys is onderdeel van EDC Internet te Veendam. EDC Internet is één van de grootste online retailers in Europa op het gebied van erotische artikelen en is onder andere actief in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Onder diverse merknamen en online concepten worden dagelijks duizenden pakketten verzonden naar zowel consumenten als naar zakelijke partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Waar mannen onophoudelijk grapjes maken over aftrekken, houden vrouwen toch vaak ongemakkelijk hun mond. En dat is heel erg jammer, want masturberen is voor vrouwen net zo belangrijk én fijn als voor mannen. Misschien voel jij je wat ongemakkelijk o…
75.125 keer bekeken