It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

Minder gevoel in de penis door stevige stimulatie? Dit moet je weten over het Death Grip-syndrome.

15 juli 2020,

geschreven door

Mannen die te maken hebben met het Death Grip-syndroom hebben meer moeite om tot een orgasme te komen en ervaren minder stimulatie tijdens het masturberen en de seks met hun partner. Waar komt dit begrip vandaan en is er een manier om er vanaf te komen? In deze blog geven we antwoord op deze vragen!

Wat is het Death Grip-syndrome?

Mannen die vaak en zonder glijmiddel masturberen, kunnen soms onbewust harder in hun penis gaan knijpen om het gevoel te intensiveren.

Wanneer je vaak masturbeert kan het voorkomen dat je gewend raakt aan een bepaalde manier van stimulatie en steeds meer prikkels nodig hebt om tot een orgasme te komen. Hierdoor zou je onbewust harder en steviger kunnen gaan masturberen (een death grip), waardoor de gevoeligheid van de zenuwen in de penis na verloop van tijd afneemt. Hierdoor kan het moeilijker worden om een hoogtepunt te bereiken, zonder die stevige handelingen waar je aan gewend bent geraakt. Ook kunnen mannen erectieproblemen ervaren. Dit probleem wordt het Death grip-syndroom genoemd. Hoewel het geen officieel erkende aandoening betreft, is er op het internet veel over dit probleem te vinden.

“Hierdoor kan het moeilijker worden om een hoogtepunt te bereiken, zonder die stevige handelingen waar je aan gewend bent geraakt.”

De term werd voor het eerst geïntroduceerd in 2003, door sekscolumnist Dan Savage. Sinds zijn column waarin het onderwerp werd besproken, krijgt Savage wekelijks vragen binnen van ongeruste mannen of hun partners.

Wat kan je doen?

Als je problemen ervaart bij het in stand houden van je erectie of het niet lukt om klaar te komen, hoeft dit niet gelijk te betekenen dat jij je penis hebt beschadigd of dat de problemen niet zijn op te lossen. De problemen hoeven ook niet per se te maken te hebben met stevig masturberen.
Ook medische aandoeningen, zoals diabetes of overactiviteit van de bekkenbodemspieren, kunnen ten grondslag liggen aan een verminderde erectie of problemen met klaarkomen. Daarnaast kan de gevoeligheid in de penis afnemen naarmate een man ouder wordt. Wanneer je denkt dat jouw problemen een medische reden hebben, is het goed om contact met je huisarts op te nemen.

“Ook medische aandoeningen zoals diabetes of overactiviteit van de bekkenbodemspieren kunnen ten grondslag liggen aan een verminderde erectie of problemen met klaarkomen.”

Denk je toch dat jouw problemen komen door te stevige stimulatie tijdens het masturberen? Dan zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen:

1. Onthoud jezelf een tijdje van masturberen

We weten het; masturberen is gezond voor je. Maar om in de toekomst weer meer van het masturberen en de seks met je partner te genieten is het belangrijk om even een korte pauze in te lassen. Al dat masturberen heeft ervoor gezorgd dat je penis de nodige stimulatie kan verdragen, waardoor het langer duurt voordat je orgasme bereikt. Een pauze van ongeveer een week kan zeker geen kwaad.

“Al dat masturberen heeft ervoor gezorgd dat je penis de nodige stimulatie kan verdragen, waardoor het langer duurt voordat je orgasme bereikt.”

2. Verander van techniek

Probeer verschillende zachte streeloefeningen om gewend te raken aan een iets mildere vorm van stimulatie. Het veranderen van je techniek is uiteindelijk de sleutel naar succes. Let er bewust op dat je niet hard gaat knijpen tijdens het masturberen en experimenteer met langzame en zachte bewegingen. Je zult met verschillende sensaties moeten experimenteren om jezelf van jouw oude masturbatiegewoontes te verlossen.

Een masturbator, een seksspeeltje voor mannen, kan ook een aangename afwisseling zijn op het masturberen met de hand. Met een masturbator hoef je ook niet bang te zijn dat je onbewust de penis toch steviger begint te stimuleren naarmate de opwinding toeneemt. Je maakt immers geen direct contact met de penis.

3. Curedeathgrip.com

Op de website curedeathgrip.com staat een stappenplan om van het Death Grip-syndroom af te komen. De website is volledig gewijd aan het death grip-syndroom en met behulp van het schema moet je langzaam weer meer gevoel tijdens de seks en het masturberen ervaren.

Heb jij wel eens te maken gehad met minder gevoel tijdens het vrijen of masturberen? Deel het met ons in een reactie!

4 reacties

 1. Hoi, ik had een vraagje
  Ik kom heel snel klaar als ik aftrek maar ik kan maar niet komen van seks met mijn vriendin.
  We hebben alle standjes al geprobeerd en al zijn we 2 uur bezig ben ik nog niet gekomen.
  Ook voelt het alsof mijn penis verdoofd is tijdens penetratie ik voel er namelijk niks van ik vind dit erg vervelend is er een oplossing? Ik hoor het graag

  1. Hoi,
   Wat vervelend om te horen dat je niet klaar kan komen tijdens seks. Gelukkig zijn er dingen die je kunt proberen om jouw situatie te verbeteren. Onze seksuoloog Talitha heeft precies over dit onderwerp een blog geschreven, waarin je alles kunt lezen over de oorzaken van en oplossingen voor alleen kunnen klaarkomen tijdens het masturberen. Je vindt hem hier.
   Heel veel succes!

 2. Over de vrouw met death grip wordt niks gezegd.
  Ontkennen zeker dat het bestaat

  Angela
  Vrouw met death syndrome en ervangsdeskundige in het Niet krijgen van een vaginale schimmelinfectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.156 keer bekeken

Geschreven door

Het kan nogal een gedoe zijn, ongestoord genieten van een stukje me-time, terwijl aan de andere kant van de (te) dunne muur je huisgenootje zit. Of wanneer je bijna een hoogtepunt bereikt en je moeder binnenstapt met een vliegenmepper in de aanslag, …
3.156 keer bekeken