It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

“Mijn vriendin bereikt te snel haar orgasme. Help!”

23 november 2019,

geschreven door

Beste Talitha, ik ben gezegend met een vriendin die makkelijk klaarkomt tijdens de seks. Hoe fijn ik het ook vind dat ze een hoogtepunt beleeft, zit ik wel met één ding. Haar orgasme komt eigenlijk te vroeg, waardoor ze eigenlijk al vrij snel er klaar mee is. Ik zou veel langer door willen gaan. Hoe kan ik er mee omgaan dat zij te snel klaarkomt en hoe pak ik het aan dat we langer van de seks kunnen genieten?

– Ron

Beste Ron,

Waar veel vrouwen moeite hebben met klaarkomen, zijn er natuurlijk ook vrouwen die makkelijk hun hoogtepunt bereiken. Dat kan heel fijn zijn, tenzij je er als partner een onbevredigend gevoel aan overhoudt.

Vrouwen en meerdere keren klaarkomen

Veel dames hebben minstens 20 tot 30 minuten seksuele stimulatie nodig om überhaupt tot een orgasme te komen. Sommige dames hebben daar geen moeite mee en kunnen vrij snel genieten van hun hoogtepunt. Mannen kampen na het orgasme met een herstelfase, waarin de mate van opwinding sterk daalt en de mogelijkheid om weer opgewonden te raken en te ejaculeren tijdelijk verdwijnt. Vrouwen kennen in feite geen herstelfase en kunnen daardoor langer in hun opwinding blijven. Dat zorgt er dan ook voor dat vrouwen het vermogen hebben om vaker klaar te komen.

Wat doet het orgasme met je?

Toch zal niet iedere vrouw fanatiek door kunnen gaan na haar orgasme. Tijdens het orgasme komen verschillende stofjes vrij die ervoor zorgen dat ons lichaam wil uitrusten. De opwinding verdwijnt en we kunnen ons zelfs behoorlijk slaperig voelen. Als de partner dan het gevoel heeft nog ‘niet klaar’ te zijn met het vrijen, kan dat een onbevredigend gevoel opleveren.

“Na het orgasme komen prolactine en melatonine vrij in ons lichaam, wat ervoor zorgt dat we ons suf kunnen voelen.”

Langer van de seks blijven genieten

Vaker klaarkomen

Om het voor beide partners fijn te houden, kan de vrouw verschillende dingen doen. Zo kan ze er bewust voor kiezen om de opwinding vast te houden na haar eerste orgasme. Zorg voor de juiste stimulatie zodat haar opwinding niet verdwijnt. Als vrouw is het de taak om de focus op het seksuele plezier te houden. Op deze manier kan de vrouw meerdere orgasmes beleven en kan de partner langer van de seks genieten.

Het orgasme uitstellen met kegeloefeningen voor de bekkenbodemspieren

De spanning op de bekkenbodemspieren speelt een belangrijke rol bij het seksueel functioneren en het orgasme. Tijdens seksuele opwinding komt er steeds meer spanning op te staan, wat resulteert in het orgasme. Het orgasme is eigenlijk niets meer dat het samentrekken van de spieren om de spanning ‘kwijt te kunnen’.

Dit kan echter uitgesteld worden als je bewust wordt van de spanning op het bekken. Door middel van kegeloefeningen leer je jouw bekkenbodemspieren te voelen en kan je de aan- en ontspanning langzaam herkennen en controleren. Door op het juiste moment voor relaxatie van de bekkenbodemspieren te zorgen, kan het orgasme worden uitgesteld.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, hoewel ik heteroseksueel ben, ben ik wél steeds meer aan het experimenteren met anale stimulatie. Maar ik  merk iedere keer bij het penetreren van mijn anus, dat mijn penis slap wordt. Het gevoel blijft intens, toch zou ik het extra …
4.794 keer bekeken