Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“Mijn vriend wil mij niet beffen. Help!”

3 oktober 2020,

geschreven door

Beste Talitha, Sinds een aantal maanden heb ik een nieuwe relatie. Alles gaat erg goed en we hebben het zelfs al over samenwonen gehad. Er is echter één dingetje waar ik mee zit: hij wil mij niet beffen! Hij komt met zijn mond wel in de buurt van mijn vagina, maar veel verder dan er een beetje omheen likken een paar kusjes komt het niet. Ik word hier zo onzeker van… Hoe zorg ik ervoor dat hij bij mij naar beneden gaat?

– Jennifer

Beste Jennifer,

Het kan erg vervelend zijn wanneer je hoopt op orale seks, maar hij jou niet wil beffen. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen, die mogelijk helemaal niets met jou te maken hebben! Misschien heeft hij in het verleden een negatieve ervaring opgedaan met orale seks en staat hij er daardoor minder voor open. Of hij heeft juist weinig tot geen ervaring met beffen, waardoor juist híj onzeker is over wat hij moet doen.

Goede communicatie

Een van de belangrijkste sleutels tot fijne, bevredigende seks, is toch echt goede communicatie. Hoe lastig of eng dat ook kan zijn. Het is belangrijk dat jij en je vriend open en eerlijk durven te zijn over jullie voorkeuren en wensen in bed. Laat hem weten dat jij erg kan genieten van het ontvangen van orale seks en dat je het dus fijn vindt als hij jou eens zou oraal zou verwennen. Stel open vragen, dat geeft hem ook de ruimte om open en eerlijk te zijn over zijn wensen en ervaring op het gebied van beffen.

Let op! Ga nooit van hem eisen dat hij jou orale seks geeft. Ook niet als jij wel hem orale seks geeft.

Onzeker over vaardigheden

Mogelijk is hij onzeker over zijn vaardigheden. Het leuke van seks is dat jullie het samen kunnen ontdekken. Stel hem op zijn gemak en geef aan dat jij hem de weg wijs zal maken. Complimenteer hem tijdens het beffen en geef aan wat je wel en niet lekker vindt. Zo krijgt hij vertrouwen in zichzelf en zijn kunnen!

orale seks

Beffen niet lekker vinden

Sommige mannen vinden het simpelweg niet lekker om te beffen. Voor een deel kan dat aan de persoonlijke verzorging van de vrouw liggen. Het vaginale klimaat is van nature zuur en het is niet ongewoon dat het een beetje ruikt en proeft. Intieme hygiëne is echter essentieel om je vagina goed te verzorgen én om orale seks aantrekkelijker te maken.

Goede intieme verzorging

 • Was de vagina nooit met zeep. Dit verstoort de zuurtegraad van de vagina, waardoor nare infecties kunnen woekeren en luchtjes ontstaan. Wassen met lauwwarm water is voldoende.
 • Was de vagina niet te vaak. De vagina heeft een zelfreinigende functie. Eenmaal daags, onder de douche, met wat water is meer dan genoeg!

Wist je dat… onder andere voeding, alcohol, roken, hormonale veranderingen en gebruik van medicatie de geur en smaak van de vagina kunnen bepalen?

Beffen aantrekkelijk maken

Let op! Ook al zijn er manieren om beffen aantrekkelijker te maken, als hij het echt niet wil, dan is dat oké. Deze grens dien je dan te respecteren.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

8 reacties

 1. Mijn vriendin en ik zijn gek op orale seks, of het nu pijpen, beffen of rimmen is.
  Enige ding dat we altijd doen als voorspel is samen douchen
  Je voelt jezelf een stuk zekerder en komt ook geen stukjes wc papier tegen als je haar likt, de ultieme afknapper wat mij betreft.

  1. Dag Wim,

   Beffen zonder voorbehoedsmiddelen, zoals een beflapje, kan inderdaad infecties overdragen. Zo kan een koortslip leiden tot genitale herpes. Maar ook een actieve schimmelinfectie in de mond kan mogelijk tot een vaginale schimmelinfectie leiden. Indien er geen sprake is van een infectie bij de mond, is de kans op een infectie bij de vagina zeer gering.

  1. Ik heb een relatie van 20 jaar met een en dezelfde vrouw maar mag haar niet beffen terwijl ik het graag een zou willen doen lijkt mij zo geil om haar klaar te laten komen ookal heb ik het nog nooit gedaan en geen enkele ervaring ze zegt dat ze genoeg heeft aan mijn piemel die is voor haar al pijnlijk genoeg vind het heel erg jammer want ik zou het graag willen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Sommige mensen die geen zin hebben in seks met hun partner, hebben sowieso niet zo’n interesse in seks op dat moment. Hun gebrek aan zin gaat dan samen met een lage sexdrive. Maar het komt ook voor dat mensen bij mij komen en zeggen: help, ik heb g…
2.962 keer bekeken