door seksuoloog Talitha

“Mijn vibrator geeft me geen orgasme, is dat raar?”

21 juni 2019

Beste Talitha, Ik heb een tijdje terug een tarzan vibrator gekocht omdat mijn vriendinnen er heel enthousiast over waren. Maar hij geeft me geen orgasme. Het is wel fijn, maar daar blijft het ook een beetje bij. Is het raar dat het niks voor mij doet?

– Jamie

Beste Jamie,

Een vibrator hoeft absoluut niet bij elke vrouw hetzelfde resultaat te hebben. Elke vrouwenlichaam is anders en dus kan het zijn dat jij minder heftig reageert op de vibraties dan dat je vriendinnen dat doen. Sommige dames masturberen bijvoorbeeld liever met hun vingers, omdat ze dat fijner vinden. Het is vooral belangrijk dat je masturbeert op een manier die voor jou het fijnst is.

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de vibrator die je hebt gekocht niet goed past bij jouw wensen. Als je toch graag wilt masturberen met een vibrator, kun je bijvoorbeeld een ander model kiezen. Maar voor je een seksspeeltje koopt, is het goed om voor jezelf te bepalen wat je eigenlijk wilt.

Vaginaal of clitoraal?

Een klassieke tarzan vibrator zorgt voor dubbele stimulatie: zowel vaginaal als clitoraal. Mogelijk is die dubbele stimulatie niet helemaal jouw ding. Probeer daarom eerst voor jezelf te ontdekken wat voor jou de fijnste stimulatie geeft: vaginaal of clitoraal.

Vind je het vooral fijn om vaginaal jezelf te bevredigen, dan is een g-spot vibrator mogelijk meer geschikt voor jou. Is clitoris stimulatie echter meer jouw ding? Dan is het de moeite waard om je meer te verdiepen in allerlei clitoris vibrators.

Harde vibraties of zachte vibraties?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de trillingen van je vibrator simpelweg te hard of te zacht voor je waren. Probeer te bepalen hoe de vibraties voor je voelen. Wanneer de trillingen te zacht zijn, heb je een vibrator nodig met hardere en diepere trillingen. In dat geval kan een wand vibrator meer geschikt zijn. Zijn de trillingen juist te hard? Dan voelt het al gauw te heftig aan en ook dit heeft niet het gewenste resultaat.

Wist je dat… harde trillingen al gauw kunnen leiden tot overstimulatie van de clitoris? Het gevolg is dan dat de clitoris ongevoelig of zelfs pijnlijk kan aanvoelen.

Luchtdruk vibrator

Kies je het liefst voor clitoris stimulatie, maar zijn de trillingen te heftig voor je? Dan is het de moeite waard om te experimenteren met een luchtdruk vibrator. Dit type speeltje is voorzien van een tuitje dat tegen de clitoris kan worden gelegd. Door middel van pulserende luchtdrukgolven, wordt subtiel de clitoris gestimuleerd.

De clitoris wordt hierdoor bijna nooit ‘overprikkeld’, waardoor dit voor veel vrouwen een prettige ervaring is. Zelfs vrouwen die normaliter moeite hebben met klaarkomen, kunnen baat hebben bij een luchtdruk vibrator. Bekende merken zijn Womanizer en Satisfyer.

Een dure of goedkope vibrator?

Het kan zijn dat een goedkopere vibrator gewoonweg van minder goede kwaliteit is. In dat geval is goedkoop duurkoop. En hoewel het niet altijd het geval is, is een duurder speeltje vaak van betere kwaliteit. Maar pas op: dit hoeft niet zo te zijn natuurlijk. En andersom kan een goedkope vibrator ook best goed zijn.

Daarom is het verstandig om reviews te lezen voor je een vibrator koopt. Neem de tijd om een beetje research te doen en zorg dat je meer dan één review van hetzelfde product leest.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

4 reacties op "Mijn vibrator geeft me geen orgasme, is dat raar?"

  • Ik wil graag ook een vibrator kopen, maar jullie noemen er zo veel dat ik echt niet meer weet welke ik moet kiezen. kunnen jullie neit gewoon zeggen welke echt de beste is om mee te beginen?

  • Wij hebben een genant probleem gehad met een vibrator. Terwijl we heel heftig sex hadden drukte mijn vrouw een relatief kleine vibrator in mijn anus. Terwijl we allebei twee heftige orgasmes kregen en nog lagen na te genieten, merkte ik een snorrende vibrator in mijn buik. De vibrator was door geschoten in mijn darmen. We hebben alles geprobeerd om hem eruit te krijgen. Is niet gelukt. Uiteindelijk naar de HAP die ook geen oplossing kon geven. De batterij raakte langzaam uitgewerkt. Uiteindelijk naar het ziekenhuis en de uiteindelijke oplossing was een operatie en een nacht in het ziekenhuis. Verplegend personeel moest een klein beetje lachen. Zij hadden wel erger meegemaakt, onder andere een bierfles. Wij zijn wel iets voorzichtiger sindsdien.

    • Bedankt voor het delen van je verhaal, Johan! Wat een heftige situatie. We hopen dat je er zelf inmiddels ook een beetje om kunt lachen? Kleine vibrators zijn inderdaad niet aan te raden bij anale stimulatie. Wanneer je veel glijmiddel gebruikt, kan zo’n vibrator alle kanten opgaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid