Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Ik wil graag squirten. Hoe doe ik dat?”

13 februari 2021,

geschreven door

Beste Talitha, ondanks mijn goede seksleven, verlang ik er echt naar om eens te kunnen squirten. Mijn vriend en ik hebben redelijk al wat geprobeerd, maar helaas nog zonder resultaat. Soms vraag ik me wel af of ik een g-spot heb… Wat zijn de mogelijkheden om te squirten?

– Sanneke, 24 jaar

Beste Sanneke,

Net als mannen kunnen vrouwen ook ejaculeren: squirten. Toch is het in de praktijk niet zo eenvoudig om te squirten. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat iedere vrouw zou kunnen squirten, maar uiteindelijk lukt slechts een aantal vrouwen.

Wat is squirten?

Squirten is het bijzondere verschijnsel waarbij een hoeveelheid vocht vrijkomt tijdens het orgasme. Het wordt ook wel de vrouwelijke ejaculatie of ‘spuiten’ genoemd. Lange tijd is ook onduidelijk geweest waar het vocht dat tijdens het squirten vrijkomt vandaan komt en waar het uit bestaat: is het een apart soort vocht of is het niets meer dan urine?

Vrouwelijke ejaculatie: zo leer je squirten!

Waar bestaat een vrouwelijke ejaculatie uit?

Squirtvocht is meestal een melkachtige vloeistof, dat doorgaans geurloos is. Het vocht lijkt afkomstig te zijn uit de para-urethrale klieren – ook wel de klieren van Skene genoemd. Dit wordt gezien als de vrouwelijke equivalent van prostaatvocht bij mannen. Omdat deze kliertjes dichtbij de opening van de plasbuis zitten, komt het regelmatig voor dat in het squirtvocht wat sterk verdunde urine wordt getroffen. Lange tijd werd squirten dan ook gezien als niets meer dan urineren. De hoeveelheid urine verschilt echter per keer en kan ook per vrouw verschillen. Naast urine en vrouwelijk ‘prostaatvocht’  kan het vrouwelijk ejaculaat ook bestaan uit vaginaal opwindingsvocht en wat slijm afkomstig uit de baarmoeder.

“Squirtvocht is afkomstig uit de klieren van Skene en vaak gemengd met sterk verdunde urine, vaginaal vocht en wat baarmoederslijm.”

Tips om te squirten

Squirten zou je zeker kunnen leren. Het vraagt echter wel de nodige handelingen en oefening baart kunst. Voor de meeste vrouwen geldt dat stevige G-spot stimulatie nodig is om tot een vrouwelijke ejaculatie te komen. Druk op de G-spot leidt automatisch tot meer druk op de blaas, waardoor dit gebied aanzwelt. Hierdoor kan ook het gevoel te moeten plassen ontstaan. Veel dames vinden dit een onprettig gevoel die ze willen onderdrukken, waardoor squirten lastiger gaat. De kunst is vooral om je dan over te geven aan het gevoel.

G-spot stimulatie

De G-spot is een erogene zone, gelegen op zo’n 3 tot 5 cm diepte aan de buikzijde van de vagina. Het is een geribbeld, sponsachtig stukje weefsel, al is de G-spot lang niet bij iedere vrouw goed te voelen of te lokaliseren. Desalniettemin is een stevige druk op de buikzijde van de vaginawand een belangrijke handeling die je kan verrichten tijdens je zoektocht naar vrouwelijke ejaculatie. Dit kan je doen aan de hand van de vingers, met een stevige ‘kom hier’ beweging, of aan de hand van (krachtige) G-spot speeltjes, zoals een G-spot vibrator of een gecurvede dildo.

De kracht van de bekkenbodemspieren

Als je het gevoel hebt te moeten plassen, gaan de meeste mensen van nature hun bekkenbodemspieren samentrekken om dat gevoel tegen te gaan of om hun plas op te houden. Dit aanspannen zit een vrouwelijke ejaculatie juist in de weg. Het is dus een kunst om bij stevige vaginale stimulatie én het gevoel te moeten plassen, voldoende ontspanning in het bekken te hebben om het squirten te kunnen laten slagen. Wees dus bewust van je bekkenbodemspieren. Probeer de spiergroep juist naar buiten of van je af te duwen om ze te ontspannen. Wellicht voelt dit een beetje alsof je gaat persen. Grote kans dat het squirten dan makkelijker lukt.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

4 reacties

  1. Ik ben zojuist voor het eerst in mijn leven spuitend klaargekomen… Wauw!
    Met hulp van de njoy pure wand. Wat een geweldige uitvinding is dit.
    Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen maar sinds ik ( op 48 jarige leeftijd) mijn g-spot heb ontdekt, wist ik steeds natter te worden tijdens solo seks. Tot vandaag een nieuw hoogtepunt is bereikt.
    En het smaakt naar meer….

  2. Sanneke; nooit lukte het mannen om mij te squirten, in vorige relatie.
    Maar mijn huidige vriend liet mij tijdens onze eerste x seks, op mijn 42ste meerdere keren spuiten.
    Ik vind het de geilste en lekkerste manier van klaarkomen.
    Maar het lukt alleen als mijn Gspot behoorlijk hard wordt gevingerd, dat je bijna denkt, dit wordt zo te hard.
    En dan gelijktijdig mijn clitoris wordt gestimuleerd. Zonder clitoris stimulatie erbij, lukt het mij niet.
    Als je op een gegeven moment het gevoel van moeten plassen krijgt, beetje gaan persen met je vagina en anus Ipv ophouden/aanspannen en dan krijg je een bizar lekker gevoel, soort oer klaarkomen, echt vanuit de diepte en het vocht voelt heel warm, wat het weer extra geil maakt.
    Hoop echt dat het Jullie lukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, bijna vijf jaar heb ik al een relatie met een hele lieve man. Ons seksleven is goed: hij schenkt veel aandacht aan mij en ik aan hem. Er is alleen een hele grote maar… Hij is nog nooit in of door mij klaargekomen. Hoe we het…
2.397 keer bekeken