NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Ik kan alleen klaarkomen door een seksspeeltje. Wat nu?”

14 september 2019,

geschreven door

Beste Talitha, ik heb altijd moeite gehad om tot een orgasme te komen, totdat ik gebruik ging maken van mijn luchtdruk vibrator. Ik kan dus alleen klaarkomen door een seksspeeltje te gebruiken. Mijn vriend vindt dit jammer, omdat hij het gevoel krijgt dat hij me niet genoeg kan verwennen. Nu wil hij dat ik mijn vibrator alleen gebruik tijdens het masturberen. Ik geniet er juist van om dit te combineren. Hoe kan ik hem uitleggen dat mijn seksspeeltje wil blijven gebruiken tijdens onze seks? 

– Mara

Beste Mara,

Nog altijd wordt door veel mensen gedacht dat seks pas ‘succesvol’ is als beide partners zijn klaargekomen. Eigenlijk is dat jammer, want je kan immers net zo goed genieten van de seks zonder dat je tot een hoogtepunt komt. Veel mannen voelen vaak de ‘plicht’ om een vrouw net zo lang te bevredigen tot ze klaarkomen. Het vrouwelijk orgasme wordt dan gezien als bevestiging van hun goede bedprestaties. Als het orgasme uitblijft, en deze wél bereikt wordt aan de hand van een seksspeeltje, kan dat onzekere gevoelens opwekken bij de partner.

“Veel mannen voelen vaak de ‘plicht’ om een vrouw net zo lang te bevredigen tot ze klaarkomen.”

Waarom je alleen kan klaarkomen door een seksspeeltje

Voor vrouwen kan het een enorme zoektocht zijn naar de juiste manier van stimulatie. Wat de ene vrouw fijn vindt, kan voor de ander weinig verschil maken. Ongeveer driekwart van de vrouwen heeft stimulatie van de clitoris nodig om voldoende opgewonden te raken en tot een orgasme te komen.

Tijdens het vrijen met een partner komt het regelmatig voor dat de clitoris te weinig aandacht krijgt. De weg naar het orgasme wordt dan erg lang. Veel dames grijpen dan naar hun seksspeeltje om het ‘af te maken’.

Het succes van de luchtdruk vibrator

De komst van de luchtdruk vibrator was voor veel dames revolutionair. Door de subtiele stimulatie aan de hand van luchtdrukgolven wordt de clitoris gestimuleerd, zonder dat deze overprikkeld raakt. Zelfs vrouwen die nog niet eerder tot een hoogtepunt kwamen, konden moeiteloos klaarkomen. Ook voor jou lijkt de luchtdruk vibrator een welkome toevoeging te zijn aan je seksleven.

Wel of geen seksspeeltje in de slaapkamer?

Ook al lijkt het gebruik van je seksspeeltje een makkelijke keuze, het levert momenteel een conflict op in jullie slaapkamer. Voor jou is het speeltje een fijne toevoeging, maar je vriend beschouwt het als een ‘bedreiging’. Op basis daarvan kan je een aantal dingen overwegen.

1. Manieren ontdekken om te kunnen klaarkomen zonder seksspeeltje

Een manier om je vriend in de slaapkamer tegemoet te komen, is door samen te ontdekken wat jij nodig hebt om – zonder seksspeeltje – optimaal te genieten. Dit kan echter enige tijd duren. Je bent immers gewend om op een bepaalde manier tot een orgasme te komen.

Het kost dus wat tijd om nieuwe manieren van stimulatie te ontdekken. Experimenteer met nieuwe seksposities, laat je erotisch verwennen door middel van massages of streeloefeningen of besteed uitgebreid aandacht aan het voorspel. Verken samen jouw lichaam en wie weet leer je jouw lichaam opnieuw ontdekken.

Tijd nemen om volledig opgewonden te raken

Niet alleen is een uitgebreid voorspel prettig om verschillende manieren van stimulatie te ontdekken. Ook krijgt jouw lichaam dan voldoende tijd om volledig opgewonden te raken. Vrouwen hebben gemiddeld 20 tot 30 minuten de tijd nodig om volledige opwinding te bereiken. Pas dán is de weg naar het orgasme makkelijker te bewandelen (ook zonder seksspeeltje).

“Vrouwen hebben gemiddeld 20 tot 30 minuten nodig om volledig opgewonden te raken.”

2. Vermijd afleidende gedachten

Lichaam en geest werken altijd samen. Ook in de slaapkamer. Veel mensen hebben moeite met klaarkomen doordat ze mentaal (onbewust) met andere dingen bezig zijn. Ook al is je lichaam wellicht opgewonden, je ‘hoofd’ moet ook meewerken. Vermijd daarom afleidende gedachten en probeer je tijdens het vrijen volledig te focussen op het seksueel genot.

3. Uitleggen aan je vriend wanneer een seksspeeltje van toegevoegde waarde is

Het kan helemaal geen kwaad om seksspeeltjes toe te voegen aan jullie seksleven, mits jullie dat beide een fijne toevoeging vinden. Hoewel het je vriend momenteel nog onzeker maakt, kan het waardevol zijn om aan hem te laten weten hoezeer jij geniet van hem (zelfs als je niet klaarkomt) en dat het seksspeeltje slechts een toevoeging is en geen vervanging. Wellicht geeft hem dat andere inzichten waardoor hij zich minder onzeker gaat voelen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 Response

  1. Ik heb genoeg manne gehad die totaal niet de plicht voelde om mij klaar te laten komen. Ik kom ook moeilijk klaar, met vingeren of zelfs beffen. Zelfs met me luchtdruk vibrator (satisfyer pro) kan het soms 3 kwartier duren, terwijl in het begin ik al in 1 minuut kwam. Nu merk ik wel dat als er puur op me clitoris word gefocust met de tong en echt heel relaxed en veel herhaling ik daar wel van klaarkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, mijn vriendje en ik zijn sinds kort aan het experimenteren met seks. We zijn voor elkaar onze eerste bedpartners, dus het is allemaal nog erg spannend. We zijn inmiddels zover dat we klaar zijn voor seks en hebben het een paar keer gep…
2.523 keer bekeken