Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Ik heb saaie seks met mijn vriendin. Help!”

21 september 2019,

geschreven door

Beste Talitha, inmiddels heb ik een ongeveer een jaar een relatie met mijn lieve vriendin. We hebben regelmatig seks, maar onze seks is iedere keer een beetje van hetzelfde, namelijk gewoon penetreren. Ik mis de variatie, waardoor ik eigenlijk wel van mening ben dat we saaie seks hebben. Ik probeer haar wel regelmatig op andere manieren te verwennen, maar zij neemt geen initiatief om mij ook op andere manieren te bevredigen. Hoe kaart ik dit aan?

– Bas

Beste Bas,

Ik kan me voorstellen dat jij jullie seksleven wat meer wil verrijken met wat variatie. Uiteindelijk is seks ook veel meer dan louter penetreren. Maar dat vergt natuurlijk wel de nodige tijd en energie van beide partners om dat samen te gaan ontdekken. Wanneer jij wel open staat voor die variatie, maar jouw vriendin hier niet mee bezig lijkt te zijn, kan dat inderdaad leiden tot ontevreden gevoelens of frustratie.

Wat te doen bij saaie seks

Een gevarieerd seksleven bereik je eigenlijk alleen door het bespreekbaar te maken en het samen te gaan ontdekken. Maar voordat je het gesprek aan gaat, is het goed om voor jezelf duidelijk te hebben wat jij verstaat onder een bevredigend, gevarieerd seksleven. Wat zou jij concreet willen beleven in de slaapkamer? Hoe kan jouw partner jou precies plezieren? Door dit voor jezelf helder te weten, kan je ook duidelijker aan je partner uitleggen wat dan graag wil.

“Voordat je het bespreekbaar maakt, is het goed om voor jezelf te bedenken wat jij graag wil in bed.”

Een gevarieerd seksleven bespreekbaar maken

Goede communicatie is in iedere relatie van essentieel belang. Seks is voor de meeste mensen een belangrijk aspect van de relatie. Heldere communicatie over jullie seksleven is daarom noodzakelijk om samen van de seks te kunnen blijven genieten. Zeker als je op dit moment iets ‘mist’ in de slaapkamer.

Begin het gesprek door te vragen hoe je partner jullie seksleven beleeft. Vraag haar wat ze fijn vindt in bed. Of zijn er wellicht dingen die ze mist? Door eerst haar mening te vragen, creëer je ruimte om jouw beleving ter sprake te brengen. Probeer dit vervolgens zo positief mogelijk te formuleren. Het kan helpen door aan te geven wat je graag wil, in plaats van aan te kaarten wat ontbreekt. Het is beter om iets te zeggen als: “ik zou het fijn vinden als je mij eens wat vaker zou aftrekken of oraal bevredigen“, dan dat je enkel aangeeft dat je vindt dat jullie saaie seks hebben. Kom dus met concrete aanwijzingen over wat je wel wil. Ook tijdens het vrijen. Houd het bij jezelf, zo voorkom je dat je jouw partner het gevoel geeft dat zij jou tekort doet.

Tips om jullie seksleven te verrijken

  • Speel samen een erotisch spel, zoals Ultiem Verlangen
  • Varieer met seksstandjes. Zelfs de meest standaard posities kan je op verschillende manieren of op verschillende plekken uitvoeren
  • Neem ruim de tijd om van het voorspel te genieten
  • Experimenteer met samen masturberen of samen naar porno kijken.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, wij zijn enkele jaren samen en zijn erg gelukkig met elkaar. Ook in de slaapkamer hebben wij niets te klagen. Toch zijn wij altijd op zoek naar iets nieuws. Zo willen we graag experimenteren met samen masturberen. Hoe kunnen wij dat he…
28.419 keer bekeken