Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

9.164 keer bekeken

Extra stimulatie tijdens de seks? Dit zijn 8 manieren!

27 december 2020,

geschreven door

Veel koppels kunnen er last van hebben: sleur in de slaapkamer, te weinig variatie onder de lakens of te weinig bevrediging tijdens de seks. Per koppel – en zelfs per persoon – blijft het ook een zoektocht naar hoe je het zo lekker mogelijk kan maken in bed. Soms is ‘enkel penetratie’ niet voldoende om maximaal te genieten en heb je extra stimulatie nog voor de kers op de taart. In dit blog bespreek ik verschillende manieren om net dat beetje extra toe te voegen aan jullie seksuele repertoire.

8 manieren voor extra stimulatie tijdens de seks

  1. Seksspeeltjes voor haar
  2. Sextoys voor hem
  3. Speeltjes voor jullie
  4. Anale stimulatie
  5. Het gebruik van een vacuümpomp
  6. Stimulerend glijmiddel
  7. Het trainen van de bekkenbodemspieren
  8. Experimenteer met temperature play

1. Seksspeeltjes voor haar

Veel vrouwen komen niet zo makkelijk klaar tijdens penetrerende seks. Vaak is voor deze dames stimulatie van de clitoris – het uitwendige, zichtbare deel – nodig om meer te kunnen genieten. Sommige seksstandjes zijn meer gericht op vaginale stimulatie, waarbij de clitoris niet genoeg wordt geprikkeld. Om tóch dat gevoelige plekje mee te nemen in het seksuele spel, kan een sekspeeltje worden toegevoegd. Een dergelijke sextoy kan dan door zowel haar als hem vastgehouden worden en tegen de erogene plekken worden aangebracht.

Sextoys voor clitoris stimulatie

Voor meer stimulatie van gevoelige plekjes, zoals de clitoris, kan een vrouw uitwijken naar speeltjes als een wand vibrator, mini vibrator of een clitoris stimulator. Een uniek speeltje dat gericht de clitoris stimuleert is de luchtdruk stimulator. Dit speeltje voorziet de clitoris van ongekende stimulatie door middel van pulserende luchtdrukgolven.

2. Sextoys voor hem

Niet alleen vrouwen kunnen verlangen naar meer sensatie tijdens de seks. Ook mannen wensen wel eens meer gevoel. Door middel van verschillende speeltjes kan gezorgd worden voor trillingen die bij de penis, perineum of anus gevoeld worden door hem. Een man kan een penisring dragen, om ervoor te zorgen dat de penis langdurig stijf blijft. Bijkomend voordeel is dat de penis hierdoor gevoeliger kan worden, waardoor een man meer stimulatie beleeft. Er zijn tevens penisringen die zorgen voor extra prikkeling van het perineum en/of de anus.

3. Speeltjes voor jullie samen

Sommige sextoys zijn erop gericht om voor jullie beiden extra stimulatie te geven. Koppeltoys zijn zo ontworpen zodat beide partners ervan kunnen genieten.

Man-vrouw koppels

De meest bekende koppeltoy is de duovibrator die gebruikt kan worden door heteroseksuele koppels. Het speeltje heeft het uiterlijk van een klemmetje, waarbij er een intern en extern gedeelte is. Het interne gedeelte wordt vaginaal ingebracht en is smal genoeg om tevens de penis van de partner toe te laten. Het externe gedeelte rust op de clitoris. Beide gedeelten leveren vibraties die voor zowel hem als haar gevoeld kunnen worden.

“Een duovibrator of vibrerende penisring zijn speeltjes waar zowel hij als zij van kunnen genieten tijdens de seks.”

Ook kan gedacht worden aan een vibrerende cockring. De cockring fungeert als een normale penisring, waarbij de man langdurig kan genieten van een stijve penis. Een vibrerende variant is echter voorzien van een toegevoegd extern gedeelte, dat trillingen afgeeft. Dit externe deel zorgt dan voor extra clitoris stimulatie.

Vrouw-vrouw koppels

Niet alleen heteroseksuele koppels kunnen baat hebben bij het toevoegen van extra speeltjes tijdens de seks. Vooral onder homoseksuele koppels is het populair om samen te genieten van speeltjes en extra stimulaties. Bij vrouw-vrouw koppels kan gedacht worden aan speeltjes die door beide dames tijdens het spel gebruikt kunnen worden.

Man-man koppels

Net als bij lesbische koppels, geldt het ook voor man-man koppels dat seksspeeltjes uitkomst kunnen bieden voor meer sensatie.

4. Anale stimulatie

De meeste mensen denken bij penetrerende seks aan penis-in-vagina-seks. Toch kan ook hierbij meer aandacht worden geschonken aan andere erogene zones, zoals de anus. Het extra prikkelen van de anus kan voor zowel vrouwen als voor mannen een unieke toevoeging zijn. Ook tijdens het voorspel wordt dikwijls aandacht besteed aan louter de clitoris, vagina of penis. Maar stimulatie van de anus – bij mannen ook het perineum en scrotum – kan voor dat beetje meer zorgen. De anus kan door middel van de vingers verkend worden, maar er zijn ook gerichte anale speeltjes te verkrijgen, zoals buttplugs, prostaat stimulators of een asslock.

5. Het gebruik van een vacuümpomp

Soms is extra stimulatie al te bereiken als je ervoor kan zorgen dat de erogene zones meer worden doorbloed. Bij meer doorbloeding wordt de huid gevoeliger voor prikkels. Het gebruik van een vacuümpomp kan ervoor zorgen dat er meer bloed naar de gerichte plekken toestroomt, met als meer sensatie bij aanraking tot gevolg. Denk hierbij aan een vaginapomp, borstpomp of tepelzuigers.

6. Stimulerend glijmiddel

Indien jullie liever geen speeltjes gebruiken, kunnen jullie nog altijd uitwijken naar het gebruik van stimulerend glijmiddel. Het toevoegen van een stimulerende gel kan voor een intenser gevoel zorgen. Jullie kunnen experimenteren met verwarmende glijmiddelen, maar er zijn ook lubricanten te verkrijgen die een verkoelend of tintelend effect geven.

Wist je dat… stimulerende glijmiddels op waterbasis zijn? Zo kan je het ook altijd veilig combineren met seksspeeltjes.

7. Train je bekkenbodemspieren!

Er zijn genoeg manieren om op directe en makkelijke wijze meer sensatie te ervaren tijdens het vrijen. Zit je meer te denken aan een duurzame manier? Dan kan het de moeite waard zijn om de bekkenbodemspieren te gaan trainen. Dit is een spiergroep die zich als een hangmatje heeft gebundeld in het bekken. Ze ondersteunen onder andere de organen in dit gebied, maar spelen ook een belangrijke rol bij het seksueel functioneren. Het trainen van de bekkenbodemspieren kan niet alleen zorgen voor meer controle over het orgasme, maar kan ook zorgen voor een betere doorbloeding van de geslachtsdelen. Dit kan ervoor zorgen dat de genitale gebieden meer gevoelig worden tijdens opwinding.

8. Experimenteer met temperature play

Ben je vooral nieuwsgierig naar andere manieren van stimulatie? Dan kan het spelen met verschillende temperaturen – zoals koud of warm – een vernieuwende ervaring in de slaapkamer zijn. Dit wordt ook wel temperature play genoemd en er kan op verschillende manieren mee worden geëxperimenteerd. Zo kunnen jullie ijsklontjes gebruiken voor koelte. Ook kan je glazen of metalen sextoys laten afkoelen door ze even in de koelkast te leggen. Ook zijn er verwarmende speeltjes die opwarmen tot aangename temperaturen.

Wat is jouw favoriete manier om voor extra stimulatie te zorgen tijdens de seks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

9.931 keer bekeken

Geschreven door

Soms is de intimiteit tussen jou en je partner ver te zoeken. Jullie zitten elke avond beiden in een joggingpak,  verwaarloosd op de bank, en als er dan gesekst wordt is dit een snelle doggy-style of staand tegen het aanrecht. Gets the job done, maa…
9.931 keer bekeken