Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

Wel seks, maar geen zaadlozing? Dit zijn de voordelen!

27 januari 2020,

geschreven door

Nog altijd wordt seks gelinkt aan penetratie, waarbij het einde van ‘de daad’ wordt gekenmerkt met het mannelijk orgasme. Wij gooien dit idee gauw overboord, want om van seks te genieten heb je zeker geen penetratie nodig, laat staan een zaadlozing! Altijd al willen weten wat het met mannen doet als ze (bewust) geen zaadlozing hebben? Check dan dit blogartikel!

Het mannelijk orgasme als eindsignaal van goede seks

Veel mensen zien het mannelijk orgasme nog altijd als het ‘eindsignaal’ van seks. Niet heel gek, aangezien een man te kampen heeft met een herstelfase, waarin hij tot weinig in staat is op seksueel vlak. Vrouwen hebben dit overigens niet. Die kunnen zelfs vaker achter elkaar klaarkomen. Naast het feit dat de man met zijn ejaculatie het einde van de daad aangeeft, lijken we ook met zijn allen te denken dat het orgasme een teken is van goede seks: zonder orgasme zouden we niet voldoende hebben gepresteerd.

Hoewel het bij vrouwen regelmatig kan voorkomen dat het orgasme ontbreekt, lijkt dat bij mannen uit den boze. Een man zou haast móéten ejaculeren, anders heeft hij schijnbaar niet zijn best gedaan. Vervelend genoeg kan dit leiden tot prestatiedruk, faalangst en zelfs orgasme- en/of erectieproblemen.

Bewust geen zaadlozing hebben

Waar is een zaadlozing dan goed voor, zou je denken. Nou, inderdaad. Hoewel een orgasme loads aan voordelen heeft, betekent dat niet dat géén zaadlozing per se slecht is. Sterker nog, sommige mannen kiezen er bewust voor om voor enige tijd geen zaadlozing te hebben. Dit zou namelijk genoeg voordelen met zich meebrengen.

Wist je dat… sommige topsporters zich een tijd onthouden van een zaadlozing, voorafgaand aan een wedstrijd?

De voordelen van een tijd geen zaadlozing hebben

Zo zouden mannen hun ‘levensenergie’ kunnen behouden. Tijdens het orgasme komen er diverse stofjes in ons brein vrij, waaronder dopamine. Een moment vol extase, euforie en geluk. Helaas van korte duur, want wat volgt is een ware orgasme-kater. Die gelukstoffen verlaten met de zaadlozing letterlijk je lichaam, wat kan resulteren in een slap, suf gevoel, somberheid en neerslachtigheid. De Fransen noemen het orgasme dan ook niet voor niets ‘la petite mort’. Sommige mannen kunnen zelfs enkele dagen ziek zijn ten gevolge van de ejaculatie.

Wist je dat… het bij tantrische seks veel gebruikelijker is om geen zaadlozing te hebben?

Seks hebben zonder zaadlozing kan dus verschillende, positieve gevolgen hebben:

  • Je kan je fit en vitaal voelen
  • Je ervaart meer focus
  • Ejaculeren wordt minder gezien als ‘moeten presteren’, wat je seksleven ten goede kan komen
  • Het kan seksuele problemen doen verhelpen, zoals erectie- en orgasmeproblemen

Kies jij er als man wel eens voor om geen zaadlozing te hebben? Hoe ervaar jij dat?

2 reacties

  1. Ik vind al heel lang vrijen veel belangrijker dan ‘klaarkomen’. Het is niet ongebruikelijk dat ik met mijn vriendinnetje heerlijke seks heb (waarbij ik soms ook in haar ben). We gebruiken er ook allerlei speeltjes bij (alhoewel vaak alleen mijn vingers en/of tong genoeg zijn ) en Ik kan haar dan diverse malen tot een hoogtepunt brengen. Het gebeurt echter regelmatig dat ik tijdens zo’n sessie zelf geen hoogtepunt bereik… het is daarbij opvallend dat ik daar meestal minder mee zit dan zij! Ik raak enorm opgewonden van het spelen met haar, geniet daarvan en kan helemaal meegaan in haar orgasmes.

    1. Het orgasme wordt inderdaad nog door veel mensen gezien als een ‘must’ als het op vrijen aan komt. Veel mensen ervaren een teleurstelling als er geen hoogtepunt wordt bereikt, alsof de seks dan niet goed genoeg is geweest. Wat ontzettend mooi om te lezen hoe jij dit beleeft. Blijf vooral fijn van elkaar genieten <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.987 keer bekeken

Geschreven door

Zit jij vaak op de fiets en vind jij het wel tijd om dat saaie ritje wat spannender te maken? Nou dat kan met deze vibrerende zadelhoes! Maak van jouw tochtje naar het werk, de supermarkt of de yogales een echt hoogtepunt en ervaar sexercise op een g…
2.987 keer bekeken