Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“Wat kan ik proberen om mijn seksleven spannend te houden?”

4 juni 2022,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vriendin en ik zitten de laatste tijd nogal in een sleur. We ondernemen weinig en vooral in de slaapkamer is het nog weinig spannend. Ons seksleven lijkt op een lager pitje te staan, iets waar ik zelf van baal. Wat kan ik doen om ons seksleven spannend te krijgen en te houden?

– Levi, 39 jaar

Beste Levi,

In een (langdurige) relatie zitten betekent vaak: ervoor blijven werken en investeren in je relatie. Het is niet heel ongebruikelijk dat in het begin van je relatie alles nieuw, spannend en opwindend is. Op den duur kennen jullie elkaar door en door, weten jullie van elkaar wat jullie wel en niet fijn vinden en kan het in de slaapkamer soms wat routinematig aanvoelen. De nieuwigheid is er vanaf, sleur komt dan makkelijk om de hoek kijken. Om jullie seksleven weer wat spice te geven zijn er verschillende dingen waar jullie mee kunnen experimenteren. Ontdek zelf wat voor jullie wel en niet werkt!

Met deze tips blijft je seksleven spannend!

Wat een spannend seksleven precies betekent, verschilt per persoon of per koppel. Hierin is niets goed, fout, beter of slechter. Jullie seksleven vorm je samen en seksualiteit is zo persoonsgebonden dat het helemaal aan jullie is om te ontdekken wat het voor jullie spannend maakt. Hier zijn enkele tips om wat inspiratie mee op te doen.

Tip! Vind je het lastig om te onderzoeken wat nodig is voor een spannend seksleven? Dan kan het spelen van een erotisch spel zoals Ultiem Verlangen jullie een eind op weg helpen.

Probeer nieuwe standjes en andere locaties

Zoals gezegd weet je al gauw welke standjes voor jullie wel en niet werken. De kans is dat jullie seksuele repertoire wat repetitief wordt en nog weinig vernieuwend. Het kan nooit kwaad om eens wat te experimenteren met nieuwe standjes. Van acrobatische posities tot subtiele variaties op bekende standjes: probeer gewoon wat uit. Desnoods klungelen jullie gewoon wat aan, want het mag ook best fun zijn in de slaapkamer. Het hoeft allemaal niet zo perfect te gaan. Daarnaast kan het ook een heel andere vibe geven als jullie eens ergens anders dan in de slaapkamer gaan vrijen. Onder de douche, op de bank, op de keukentafel of ergens op een spannende, openbare plek… Ontdek!

Voeg seksspeeltjes toe in de slaapkamer

Op het gebruik van seksspeeltjes rust steeds minder taboe. De keuze is dan ook reuze! Van verfijnde clitorisstimulators tot speeltjes voor hem, koppelgebruik of kinky seks: er is voor ieder wat wils. Een seksspeeltje is niet alleen geschikt voor solo gebruik, maar kan tijdens de seks met je partner een prikkelende toevoeging zijn voor wat extra stimulatie. Daarnaast kan het ertoe leiden dat je (nog) beter ontdekt wat jouw fijne spots zijn of die van je partner.

Ga samen op date!

Daten is iets wat je misschien vooral in de beginfase van je relatie doet. Die eerste dates, de spanning vooraf en de moeite die je doet om indruk te maken op de ander: het geeft een prille relatie heel wat spanning. Na verloop van tijd zakt dat bij sommigen wat weg. Plan dus eens weer zo’n eerste date. Laat je van je beste kant zien en geniet van iets wat jullie misschien nog niet eerder samen hebben gedaan.

Wist je dat… intimiteit op verschillende manieren beleefd kan worden? Naast erotische intimiteit, bestaat er ook zoiets als emotionele, intellectuele of avontuurlijke intimiteit.

Praten over seks

We blijven het zeggen: communicatie is een van de meest belangrijke sleutels voor een goede, stabiele relatie. Zonder goed met elkaar te kunnen praten, loop je het risico van elkaar te vervreemden. Wanneer je geliefde ook je beste maatje is bij wie je altijd terecht kan, ontstaat er meer verbinding, vertrouwen en wederzijds respect. De kracht van communicatie vertaalt zich ook naar de slaapkamer: praten over seks is een magisch middel om jullie seksleven open, levendig én spannend te houden. Vertel elkaar wat jullie wensen en grenzen zijn. Het erover hebben alleen al kan prikkelend zijn en voer voor een fijn voorspel…

Overige tips voor een spannend seksleven

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, sinds de komst van ons eerste kindje, nu zo’n 6 maanden geleden, heb ik totaal geen zin in seks meer. Wat mijn man ook probeert, ik kan me er niet toe verzetten. Eerst had ik ook last van vaginale droogte, maar inmiddels is dat niet me…
1.316 keer bekeken