door seksuoloog Talitha

Samen een seksspeeltje gebruiken? Zo maak je er een feestje van!

22 mei 2022

Een seksspeeltje gebruiken wordt steeds normaler gevonden. Waar de focus eerst nog voornamelijk lag op solo-gebruik, wordt er tegenwoordig ook steeds meer geëxperimenteerd met het gebruik ervan samen met een partner. Het toevoegen van een seksspeeltje tussen de lakens of tijdens de seks kan extra prikkelend zijn en voor wat variatie zorgen. Ben je er benieuwd naar, maar lijkt het je nog wat ongemakkelijk om dit samen met je lief te doen? Check hier dan alle tips om van samen een seksspeeltje gebruiken een feestje te maken!

How to… samen een seksspeeltje gebruiken!

Sextoys zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en ontwerpen. Het assortiment is alleen erg breed voor haar, maar tegenwoordig komen er ook steeds meer speeltjes op de markt voor hem én voor gezamenlijk gebruik! Het gebruik van een seksspeeltje raakt uit de taboesfeer en steeds meer koppels staan er vroeg of laat voor open om op dit vlak te experimenteren. Er zijn verschillende manieren om samen te kunnen genieten van een seksspeeltje.

Jezelf verwennen in partners bijzijn

Samen een seksspeeltje gebruiken kan je op verschillende manieren invullen. Allereerst kan je in het bijzijn van je partner jezelf bevredigen met een speeltje. Wellicht heb je al een favoriete toy die je tijdens het masturberen gebruikt. Breid het seksuele repertoire dan uit door dit toe te passen in je partners bijzijn. Naast dat dit extra opwindend, intiem én verbindend werkt, leert je partner nog beter wat jij lekker vindt.

Tip! Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk, door bijvoorbeeld een spannend sfeertje te creëren, ontspannen muziek op te zetten of elkaar met een (erotische) massage te verwennen.

Je partner verwennen met een speeltje

In plaats van dat je een speeltje bij jezelf bedient, kan je het gezamenlijk gebruik ervan uitbreiden door je partner juist te verwennen met een speeltje. Je kan bijvoorbeeld bij haar een vibrator, dildo of clitorisspeeltje vasthouden en plaatsen op de gewenste plekken, of hem verwennen met een masturbator, prostaatstimulator of andere anaal-, eikel- of perineumspeeltjes.

Samen masturberen met een seksspeeltje

Varieer met samen genieten van seksspeeltjes door in elkaars bijzijn te masturberen met een speeltje. Dit kan spannend, maar juist ook extra intiem zijn. Bovendien werkt dit vaak als uitstekend voorspel!

Tip! Zijn seksspeeltjes nog een stap te ver? Begin dan eerst eens met het toevoegen van massageolie, stimulerend glijmiddel of milde attributen zoals een kietelaar. Ook kan het spelen van een erotisch spel een prikkelend begin zijn.

Een seksspeeltje toevoegen tijdens de seks

Klaar om tijdens de seks samen gebruik te maken van een toy? Dan zijn er voor koppelgebruik inmiddels genoeg speeltjes om te ontdekken! Niet alleen kunnen vibrators of clitorisspeeltjes worden toegevoegd voor extra stimulatie bij bepaalde standjes, ook kunnen anaalspeeltjes voor zowel hem als haar voor dubbele stimulatie zorgen, zeker tijdens een hoogtepunt.

Daarnaast zijn er speciaal voor koppels ook speeltjes ontworpen om gezamenlijk van te genieten. Een voorbeeld hiervan is een vibrerende penisring of een duo vibrator. De meest gangbare variant van de duo vibrator is te herkennen aan het c-vormig design, waarbij een intern en extern gedeelte zorgt voor vaginale en clitorale stimulatie, alsook extra prikkeling voor de mannelijke partner.

Ook voor same-sex koppels is het aanbod divers. Bijvoorbeeld dubbele dildo’s of (dubbele) voorbinddildo’s – ook wel strapon genoemd. Benieuwd naar wat meer kinky seks? Verdiep je dan eens in de wereld van (soft) BDSM-speeltjes: van oogmaskers, kietelaars en zachte handboeien tot volledige bondagesets, tepelklemmen of zweepjes.

Succesvol samen genieten van een sextoy

Voordat jullie overigens aan de slag gaan met speeltjes, bespreek eerst samen waar jullie voorkeuren, wensen en grenzen liggen. Zijn er specifieke speeltjes of soorten stimulaties die jullie willen ontdekken? Betekent gezamenlijk gebruik van een speeltje enkel extra stimulatie voor haar, voor hem of voor jullie beiden?

“De wereld van seksspeeltjes is enorm! Neem daarom samen alle tijd om uit te vinden wat jullie willen en experimenteer hoe jullie een speeltje het best kunnen integreren in jullie seksleven. Het hoeft absoluut niet perfect te gaan.”

Wellicht voelt het aan het begin wat ongemakkelijk om jezelf kwetsbaar op te stellen tijdens het gebruik van een speeltje. Daarom kan het geen kwaad om dit samen rustig op te bouwen en af te tasten hoe jullie het ervaren. Begin allereerst door samen online te kijken naar het aanbod aan speeltjes. Neem hier de tijd voor, want de wereld der speeltjes is groot! Zijn er toys bij die jullie aandacht trekken? Iets wat jullie interessant lijkt om te proberen? Of juist iets wat jullie absoluut niet willen aanschaffen?

Het online afspeuren en uiteindelijk bestellen van een speeltje kan al voor heel wat voorpret zorgen én leidt vaak al voor wat meer ontspanning. Hebben jullie eenmaal een speeltje in huis? Onderzoek dan eens de toy: hoe voelt het? Hoe gebruik je het? Misschien heeft het verschillende trilstanden, welke vibratiestand lijkt jullie dan fijn? Probeer gewoon wat uit: het hoeft absoluut niet perfect te gaan! Gaandeweg ontdekken jullie vanzelf hoe jullie het gebruik ervan optimaal kunnen integreren in jullie seksuele spel.

De beste toys voor haar

De beste toys voor hem

De beste toys voor jullie

Kinky speeltjes voor gezamenlijk gebruik

Heb jij al ervaring met het samen gebruiken van een seksspeeltje? Of lijkt jou dit onwijs spannend? Deel gerust je ervaring of mening met ons hieronder!

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Een reactie op Samen een seksspeeltje gebruiken? Zo maak je er een feestje van!

  • Op onze leeftijd 75+ met aandoeningen zijn seksspeeltjes essentieel om te kunnen klaarkomen. Toegevoegde waarde ook voor onze gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid