NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

Seksgeheim: Goede seks begint in je brein

15 februari 2021,

geschreven door

Seks hebben is een fysieke daad, maar met heel veel emotionele lading. Vooral voor vrouwen. Om die reden lijkt het of vrouwen veel minder vaak zin hebben in seks, maar dat komt omdat zij niet zomaar klaar zijn voor een wilde vrijpartij. Er moet eerst iets gebeuren in hun brein; turn on your mind before you turn on your body.

Love on the brain

Om in de mood te komen hebben sommige mensen meer nodig dan alleen fysieke aanraking. Het gaat dan vooral om de mindset die belangrijk is. Zin maken doen sommigen met hun lijf, anderen met hun hoofd. Voor de mensen uit de laatste categorie hebben wij een lijstje opgesteld met dingen die jou kunnen helpen bij zin maken en meer genieten van de seks. Een goede opwarmer is een massage, zowel voor de fysieke als de mentaal ingestelde mensen. Lichamelijk contact en pure ontspanning zijn de perfecte combinatie voor de beste seks van je leven. Wil je zeker zijn dat je massage eindigt met een happy end? Kies dan voor de lustopwekkende geuren citroen, sandalwood, kamille en bergamot.

Lust vs opwinding

Vroeger dacht men dat de volgorde van seks voor vrouwen was: Lust, opwinding, orgasme. Maar nu blijkt dat vooral voor vrouwen in lange relaties het rijtje anders is: Opwinding, lust, orgasme. Maar wat bedoelen we nu precies met lust en opwinding? Dat leggen we uit. Bij lust moet je denken aan het gevoel vanuit je hart, je lijf. Het gevoel dat jij je partner wil bespringen en zijn of haar lichaam overal wilt voelen, ruiken en proeven. Met opwinding bedoelen we de fysieke reactie van het lichaam als je opgewonden bent. Verwijde pupillen, stijve tepels, versnelde hartslag en voor mannen een erectie en voor vrouwen een vochtige vagina. Dus lust is mentaal, opwinding is fysiek in dit geval.

Wist je dat…je jezelf ook een handje kan helpen? En dan bedoelen we geen letterlijk ‘handje’. Door het aanspannen van je PC- of bekkenbodemspieren laat je het bloed naar je intieme delen stromen. Op deze manier wakker jij de eerste fase van opwinding aan. Span aan en ontspan, doe dit een aantal keer en je zal merken dat je meer zin krijgt.

Zeg niet direct nee

Dit eerste punt is misschien een beetje gek omdat we net zeggen goede seks begint in je hoofd. Want wat we je nu vertellen is juist omgekeerd. Soms lig je in bed en wil je partner seks maar jij hebt daar absoluut geen zin in. Je bent moe, je wil slapen en je hebt gewoon helemaal geen zin. Máár die zin komt waarschijnlijk wel ná de opwinding. Dus zeg niet meteen nee, en voel rustig aan hoe jouw lijf reageert op de aanrakingen van je partner. Als je na een paar minuten nog steeds denkt dat je liever wil slapen. Dan is het tijd om te slapen. Maar grote kans dat er door de aanraking of de sexy woorden van je partner toch gevoelens van lust ontstaan en jij ineens erg veel zin krijgt.

Let op! Proberen om zin te maken is niet hetzelfde als verplicht seks hebben terwijl je het echt niet wil! Seks terwijl je grote afstand voelt tussen jou en je partner zorgt er juist voor dat jullie verder uit elkaar groeien volgens psycholoog Celia Claxton.

Make-up seks = goede seks

Dat make-up seks na de ruzie heerlijk is, is niet onbekend. Een potje seks na een potje ruzie is gewoon extra opwinden omdat jullie beiden van de frustratie af moeten. De combinatie van woede en lust is golden! Hebben jij en je partner eerder op de dag ruzie gehad? Probeer dan die frustratie weer naar boven te halen zodat je jouw partner wil bespringen en er even goed van langs kan geven!

Mind play

Gebruik je brein om lust op te wekken. Ja, maar hoe dan? Met deze oefening: Ga tegenover elkaar zitten en houd de handen van je partner vast. Kijk elkaar diep in de ogen. Nu moeten jullie beiden denken aan de laatste keer dat jullie heerlijke, super opwindende seks hadden. Let op: zonder wat te zeggen! Omdat je niet zomaar fantaseert, maar terugdenkt aan een echtgebeurde ervaring zal niet alleen je brein maar ook je lichaam hierop reageren. Als je deze oefening doet zal je merken dat jullie een hele fijne connectie krijgen en de kans is heel groot dat jullie hierna heerlijke, intieme seks hebben.

Blijf ontdekken

Een van de grootste redenen waarom veel mensen geen zin hebben in seks is eigenlijk een heel logische: verveling. Want ja, seks is fijn maar elke keer dezelfde seks met dezelfde standjes in hetzelfde bed met dezelfde persoon kan een beetje saai worden. Dus ontdek samen nieuwe standjes én ontdek elkaar opnieuw. Vraag je partner wat hij of zij écht opwindend vindt. Of vertel wat jij heel graag nog eens wil proberen of ontdekken samen.

Goedemorgen

Ochtendseks; sommige mensen walgen ervan, máár het is juist een heel goed moment om seks te hebben. Gedurende de nacht heeft jouw lichaam de voorraden aan seks hormonen, waaronder testosteron, aangevuld dus jouw lichaam is klaar voor een  horizontale versie van Nederland in beweging. Heb je ’s ochtends echt geen tijd? Probeer dan het volgende. Voel in de ochtend bewust hoeveel zin je hebt en denk hier de hele dag aan terug. Als een van jullie dan uit bed stapt geven jullie elkaar een kus, kijk elkaar in de ogen en fluister “ik kan niet wachten tot vanavond”. Het constante denken aan seks en het vooruitzicht op de zwoele avond zorgen ervoor dat je lichaam er de hele dag klaar voor is.

Ben jij binnen een minuut opgewonden of is er bij jou ook heel veel meer nodig?

1 Response

  1. Nee er is bij mij veel meer voor nodig.
    Soms niet en kan ik binnen 5 minutes klaarkomen met behulp van een keer tot en fantasy in mijn hoofd of gewoon erg geil zijn.
    Het is af en toe frustrerend als het niet lukt, of bijna wel maar toch net niet over de streep en dat maakt me dan zo verdrietig en gefrustreerd en ik blijf met dat geile gevoel zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.926 keer bekeken

Geschreven door

Met ‘de eerste keer’ wordt in de meeste gevallen bedoeld dat je voor het eerst geslachtsgemeenschap hebt met iemand. Hierbij is er sprake van penetratie. Meestal hebben we het dan over penis-in-vagina-seks, maar ook penis-in-anus of seks met iemand v…
5.926 keer bekeken