Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Nieuwsgierig naar spanking! Waar te beginnen?”

26 november 2022,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vriend en ik zijn het erover eens: we willen ons seksleven wat meer spice geven en zijn erg benieuwd naar wat meer kinky seks. Spanking lijkt ons erg spannend, maar we willen hier niet zomaar aan beginnen. Waar moeten we rekening mee houden? Heb je tips voor ons?

– Jenna, 28 jaar

Beste Jenna,

Spanking is een van de meest bekende manieren om wat kink toe te voegen aan je seksleven. Veel stellen vinden het zo nu en dan spannend om tijdens de seks een ’tik’ uit te delen. Dat kan al simpel met de hand, maar er zijn ook speciale producten voor verkrijgbaar. Van een milde slag tot serieus spanken: dit is hoe je verantwoord kan experimenteren met deze vorm van SM!

Wat is spanking

Spanking is niets meer dan een erotische handeling waarbij iemand met de hand of met een attribuut een tik geeft op het lichaam van de partner. Vaak gebeurt dit op de billen (‘billenkoek’), maar het kan ook op andere lichaamsdelen, zoals de dijbenen. Vermijd het liefst plekken boven de billen en delen van het lichaam waar weinig tot geen vetopslag is. De billen zijn bij uitstek populair vanwege het relatief hoge vetgehalte dat beschermend werkt bij het incasseren van de tik.

“Spanking kan al gedaan worden met een simpele handbeweging, maar je kunt er ook speciale attributen voor gebruiken.”

Zoals gezegd kan het spanken al makkelijk worden toegepast in de slaapkamer door de blote hand te gebruiken. Dit is onder veel koppels erg populair: menig stel vindt het erg opwindend om een vleugje ‘pijn’ toe te voegen. Bij het voelen van pijn komt namelijk het stofje endorfine vrij, wat jou een natuurlijke high geeft. Ook degene die spankt kan hier extra opgewonden van raken, door het ervaren van een dominante positie tegenover de partner. Naast het gebruik van de blote hand, kunnen ook attributen als een pollepel of spatel worden gebruikt. Tevens zijn speciaal voor het spanken seksartikelen ontworpen, zoals de paddle of een SM-zweepje.

Verantwoord spanken: zo doe je dat

Begin echter nooit zomaar te slaan. Dus bespreek eerst samen jullie wensen en grenzen voordat jullie aan spanking beginnen. Zo is het verstandig om te bepalen waar mee wordt geslagen en op welke plekken wel of juist niet. Bepaal van tevoren ook een duidelijk stopwoord, dat gebruikt kan worden wanneer het spanken te hard of te ver gaat. Een stopwoord mag nooit genegeerd worden.

Let op! De billen zijn bij uitstek het meest geschikt voor spanking. Sla echter nooit snel achter elkaar op dezelfde plek, houdt er minstens enkele seconden tussen.

Begin vervolgens eerst teder en rustig met de hand. Houd de hand in een licht kommetje met de vingers tegen elkaar aan. Sla niet te hard met een opwaartse beweging en tast af wat de slag doet op de huid van de partner. Hoe voelt het? Experimenteer dan vervolgens op verschillende plekjes binnen hetzelfde gebied met verschillende druk. Variatie is nodig, omdat iedere keer op dezelfde plek spanken al gauw tot vervelende huidirritatie kan leiden.

Let op goede nazorg

Houd er rekening mee dat de huid na het spanken erg gevoelig is en goede verzorging nodig heeft. Wees dus lief voor je partner en streel of kus de gespankte plekken. Jullie kunnen eventueel nabehandelen met het insmeren van een verzorgende of verkoelende crème.

Producten om te gebruiken bij spanking

Zijn jullie inmiddels wat meer bekend geworden met spanken, dan kan het interessant zijn om jullie ervaringen uit te breiden met het gebruik van seksspeeltjes die hiervoor bedoeld zijn. Zo is de paddle hier uitermate geschikt voor, alsook verschillende SM-zweepjes.

De paddle

De paddle is een soort plankje dat ovaal of rechthoekig gevormd is met een handvat. Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals hout, (kunst)leer, siliconen, rubber of metaal. Met name de siliconen of rubberen paddles zijn erg geschikt voor beginners. Een metalen paddle wordt meer aangeraden aan ervaren gebruikers. Om een extra twist aan jullie spanksessie te geven, kunnen jullie ook nog kiezen voor een paddle met reliëf, dat bij het slaan zorgt voor een afdruk op de huid.

Naast het materiaal van de paddle kunnen paddles ook variëren in lengte. Hoe langer het handvat van de paddle is, hoe meer afstand de paddle moet afleggen. Daardoor komt een klap harder aan. Kies je liever voor een minder heftige impact van de slag? Maak dan gebruik van een paddle met een breed slagoppervlakte. De klap wordt dan over een groter huidgedeelte verdeeld.

SM-zweepjes

De meer ervaren gebruiker kan ook uitwijken naar SM-zweepjes. De slag van een zweep komt doorgaans harder aan en voelt daarom vaak meer intens. Onder de verschillende zwepen zijn weer diverse soorten te vinden, die allen doorgaans geschikt zijn voor het (erotisch) pijnigen van de partner. De flogger is een van de bekendste zweepjes. Anders dan de meeste zwepen, die één streng of strook hebben, heeft de flogger meerdere stroken. Het wordt daarom ook wel een strokenzweep genoemd. Door die meerdere stroken kan het gevoel juist wat doffer zijn dan bij andere soorten zwepen.

Wist je dat… een flogger ook erg geschikt is voor het teder strelen van de huid van je partner?

Zo zijn crops zwepen die wel wat weg hebben van paardrijzweepjes. Ze bevatten een kort handvat en hebben aan het uiteinde een plat stuk waar de slag mee wordt uitgevoerd. Een bullwhip is een gevlochten, flexibele zweep die vaak wat langer is. Voor dit type zweep is ervaring echter een vereiste. Die lengte en flexibiliteit zorgen namelijk voor een behoorlijke snelheid wanneer er mee wordt gezwiept. De slag resulteert dan vaak in een zeer intense pijn.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, sinds kort heb ik een vriend en hij doet echt zijn best in bed. Het is me alleen nog nooit gelukt om tot een orgasme te komen. Ook als ik het zelf doe: ik ben gewoon nog nooit klaargekomen. Soms denk ik dat ik kom, maar…
4.569 keer bekeken