door seksuoloog Talitha

“Mijn vriendin voelt niets tijdens de seks. Help!”

25 juni 2022

Beste Talitha, mijn vriendin geeft aan niets te voelen tijdens de seks. En vindt er daardoor niets aan. Zij wil geen vibrators of buttplugs proberen om te kijken of dat werkt. Het maakt mij best onzeker. Het is ook op dit moment niet heel fijn om seks te hebben. Wat zou ik kunnen doen of proberen zodat zij meer voelt?

– Jelle, 23 jaar

Beste Jelle,

Volop genieten van seks vergt soms de nodige ontdekking om te ervaren wat wel en niet werkt in bed. Soms kan er sprake zijn van te weinig stimulatie. Simpelweg omdat dan niet de meest gevoelige spots worden gestimuleerd. Dit hoeft dan ook helemaal niets met jou of jouw bedprestaties te maken te hebben.

Niets voelen tijdens de seks

Niets voelen tijdens de seks lijkt in de meeste gevallen te komen door te weinig of de verkeerde stimulatie. Zeker voor vrouwen kan het een beste kluif zijn om te leren welke erogene zones nodig zijn voor optimaal genot. Veel dames prefereren clitorisstimulatie, maar anderen hebben meer baat bij g-spot, a-spot of anale stimulatie. Natuurlijk kan een combinatie van het prikkelen van verschillende spots ook werken. Bij weinig of geen gevoel tijdens het vrijen loont het dus om samen te ontdekken wat zij nodig heeft voor de juiste stimulatie. Ondanks haar wens om geen speeltjes te gebruiken, kan een subtiele toy toch dat beetje extra geven, zoals een mini wandvibrator, of een clitorisspeeltje als een mini vibrator of oplegvibrator.

Te veel stimulatie

Gek genoeg kan er ook nog zoiets bestaan als teveel stimulatie. Met name de clitoris is hier gevoelig voor. Doordat dit plekje zoveel zenuwuiteinden heeft, kunnen bij langdurige of te krachtige wrijving de zenuwuiteinden overprikkeld en daardoor ongevoelig raken. De kunst is dus om de juiste plekjes subtiel en met voldoende variatie te prikkelen. Experimenteer hierbij ook met verschillende manieren van stimulatie. Bevredigen met de mond of tong kan bijvoorbeeld een ander gevoel oproepen dan stimulatie met de vingers of penis. Ook het toevoegen van een speeltje zoals een luchtdrukstimulator kan een subtielere manier van stimulatie geven.

“Doordat de clitoris zoveel zenuwuiteinden heeft, kunnen bij langdurige of te krachtige wrijving de zenuwuiteinden overprikkeld en daardoor ongevoelig raken.”

De rol van de bekkenbodemspieren

Niet alleen de juiste spots zijn van belang bij een fijn seksleven. Ook de bekkenbodemspieren spelen een essentiële rol bij een goede seksbeleving. De bekkenbodemspieren vormen een groep spieren dat zich in het bekkengebied bevindt, waar het onder andere organen als de blaas, baarmoeder en darmen ondersteunen. Ook zorgen ze voor het openen en sluiten van de vagina-opening, anus en plasgaatje. De mate van spanning die op de bekkenbodemspieren staat draagt bij aan hoeveel bloedtoevoer naar de geslachtdelen gaat. Simpel gezegd: bij de juiste mate van spanning is er meer bloedtoevoer en zal er ook meer gevoel zijn. Daarnaast kan meer spanning ervoor zorgen dat de vagina wat vernauwt, waardoor er meer gevoel is bij wrijving en stimulatie. Kortom: bewustwording van de aan- en ontspanning van de bekkenbodemspieren helpt zeker mee.

Seks maak je met z’n tweeën

Wat jij als partner ook allemaal uit de kast haalt, een fijn seksleven maakt je toch echt met z’n tweeën. Dat betekent dat jouw vriendin ook actief kan meewerken om ervoor te zorgen dat de seks voor zowel haarzelf als voor jou weer iets is om van te genieten. Bespreek daarom samen wat jullie fijn vinden in bed. Welke plekjes zijn bij haar gevoelig? Wat stimuleert ze zelf als ze aan masturbatie doet? In plaats van de focus te leggen op wat niet werkt of het niets voelen tijdens de seks, breng je de aandacht naar dat wat wél werkt. Ontdek, experimenteer, klungel wat aan en blijf open en eerlijk naar elkaar. Zo vormen jullie vanzelf iets wat voor jullie beiden fijn is.

“In plaats van de focus te leggen op wat niet werkt of het niets voelen tijdens de seks, breng je de aandacht naar dat wat wél werkt.”

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

2 reacties op "Mijn vriendin voelt niets tijdens de seks. Help!"

  • beste Jelle
    neem er gewoon alle tijd voor en vraag aan je vriendin wat zij denkt wat ze lekker zou vinden tijdens de vrijpartij en dat ze zich hiervoor wil open stellen naar jou, dan zal je zien dat naar verloop van tijd de vonken eraf spatten, vooral geduld en heel veel liefde en voorspel.
    en ook wat andere zeggen een klein speeltje erbij doet soms ook wonderen ook al is ze daar niet zo van
    veel plezier maar vooral geduld met die lieve vriendin van je
    gr van een oude rot maar 1 die ook nog optimaal geniet hoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid