It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

“Mijn vriendin kan alleen klaarkomen door masturbatie. Wat kan ik doen?”

18 april 2020,

geschreven door

Beste Talitha, wat ik ook probeer, mijn vriendin kan niet klaarkomen tijdens de seks. Het lukt haar wel om klaar te komen als ze zichzelf bevredigt. Het frustreert ons beide dat het nooit lukt als we seks hebben. Hoe kan het dat ze wel kan klaarkomen door masturbatie, maar niet als ik alles uit de kast haal om haar te verwennen? Wat kan ik doen?

– Werner

Beste Werner,

Veel vrouwen hebben moeite met klaarkomen. Zéker als het gaat om penetrerende seks. Het kan dan ook voor veel dames een behoorlijke zoektocht zijn naar het orgasme. En dat heeft met verschillende dingen te maken. Waar bij mannen doorgaans het stimuleren van de penis volstaat, ligt dat bij vrouwen wat complexer.

Alleen klaarkomen door masturbatie. Hoe kan dat?

Stimulatie van de clitoris

De clitoris is zo’n beetje het meest gevoelige erogene plekje bij de vrouw. Driekwart van de vrouwen heeft dan ook clitoris stimulatie nodig om überhaupt tot een orgasme te komen. Tijdens penetrerende seks kan het nog wel eens voorkomen dat de clitoris niet of onvoldoende wordt gestimuleerd, waardoor klaarkomen dus een lastige opgave wordt.

De tijd om opgewonden te raken

Mannen zijn relatief snel opgewonden en hebben daardoor minder tijd nodig om het orgasme te bereiken. Vrouwen hebben gemiddeld 20 tot 30 minuten nodig om volledige opwinding te bereiken. Binnen die tijd kan het dus voor veel dames lastig zijn tot het hoogtepunt te komen. We zien regelmatig voorbij komen dat de seks als daad niet langer dan 15 minuten duurt. Voor een man volstaat dat, maar voor veel dames is dat niet voldoende.

“Vrouwen hebben gemiddeld 20 tot 30 minuten de tijd nodig om volledig opgewonden te raken.”

Mentale opwinding

Naast de tijd die nodig is om volledig opgewonden te zijn, speelt de mentale opwinding een grote rol. Hoe opgewonden een vrouw ook met haar lichaam kan zijn (vochtige vagina, rode, opgezwollen schaamlippen en diepere vagina), als ze met haar hoofd ergens anders is, kan dat het orgasme behoorlijk in de weg zitten.

Masturberen is niet hetzelfde als penetrerende seks

Je geeft aan dat jouw vriendin wel kan klaarkomen door masturbatie. Masturberen is voor velen de manier om te ontdekken wat hij of zij lekker vindt qua stimulatie. Als we eenmaal een werkende manier hebben gevonden, wordt daar niet zo snel weer van afgeweken. Seks met een partner is echter een andere manier van stimulatie. Mogelijk is jouw vriendin gewend geraakt aan de manier waarop zij zichzelf bevredigt, waardoor klaarkomen tijdens penetratie wat lastiger wordt.

Wist je dat… afleidende gedachten het orgasme erg in de weg kunnen zitten? De juiste mindset kan de vrouw helpen om het hoogtepunt te bereiken.

Zo kan zij klaarkomen tijdens penetratie

Hoe goed je als partner ook je best doet, het is allereerst belangrijk dat jouw partner weet wat ze fijn vindt in bed. Een goede communicatie hierover is van essentieel belang: zonder deze communicatie kan jij as partner niet goed weten hoe je haar het best kan plezieren. Mogelijk is de stimulatie tijdens de penetratie nog niet optimaal voor haar. Ontdek dan samen wat voor haar nodig is om het fijner te maken. Misschien is daar een nieuw seksstandje voor nodig, een seksspeeltje of een andere soort stimulatie. Ontdek samen en bespreek wat wel en niet werkt.

Vergeet tot slot ook niet om voldoende tijd uit te trekken voor het voorspel. Het voorspel kan perfect ingezet worden om jouw vriendin wat op te warmen, zodat ze ten tijde van de penetratie voldoende opgewonden is.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

6 reacties

  1. Als je vrouw alleen klaarkomt door te masturberen is er iets goed fout. Het beste is dan om haar zolang te beffen tot ze 3 keer komt. En neen, beffen is niet vies.

    1. Dat ben ik niet met je eens, Rob 🙂 Ook zonder een orgasme tijdens het penetreren kan een vrouw geweldig genieten van de seks. Het orgasme hoeft echt niet het ultieme doel te zijn. Daarnaast kan je als man nog zoveel uit de kast halen, per vrouw verschilt het wat ze nodig heeft om tot een hoogtepunt te komen. Ook als zij zich niet durft bloot te geven of zich niet voldoende kan focussen op de seks, blijft vaak een orgasme uit. Beffen is zeker niet vies, maar geeft ook zeker geen garantie op het orgasme.

  2. Voor mij werkt een lage doggy variant met een magic wand of andere vibrator. Het helpt wel om van te voren al te spelen, maar als nog kan het vrij lang duren voor ik klaarkom. Maar als ik klaarkom. Poeh fireworks!

  3. Waarom gaat het bij vrouwen altijd over dat ze niet kunnen klaar komen tijdens penetratie en dat mannen veel te snel komen. Ook als je googled kun je nauwelijks iets vinden over mannen die moeite hebben met klaar komen. Mij lukt het als man ook eigenlijk om klaar te komen tijdens penetratie en alleen als ik het zelf doe en ook dan moet ik er flink aan trekken 😉 Misschien is het goed om daar eens aandacht aan te besteden, want ik zou ook wel eens lekker mijn vrouw en vriendinnen willen volspuiten,dus graag tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, mijn vriendje en ik zijn sinds kort aan het experimenteren met seks. We zijn voor elkaar onze eerste bedpartners, dus het is allemaal nog erg spannend. We zijn inmiddels zover dat we klaar zijn voor seks en hebben het een paar keer gep…
2.509 keer bekeken