Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Ik ben nog nooit klaargekomen. Wat kan ik doen?”

25 april 2020,

geschreven door

Beste Talitha, sinds kort heb ik een vriend en hij doet echt zijn best in bed. Het is me alleen nog nooit gelukt om tot een orgasme te komen. Ook als ik het zelf doe: ik ben gewoon nog nooit klaargekomen. Soms denk ik dat ik kom, maar dan wordt het te heftig. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik toch kan klaarkomen?

– Mara

Beste Mara,

Niet kunnen klaarkomen is één van de meest voorkomende seksuele problemen bij vrouwen. Je bent dus zeker niet de enige. Vaak is het voor vrouwen ook wat lastiger om tot een hoogtepunt te komen dan voor mannen. Het is dan ook best een zoektocht naar wat voor jou wel en niet werkt op seksueel vlak.

Nog nooit klaargekomen? Doe aan zelfbevrediging!

Wat voor de ene vrouw een fijne soort stimulatie is, hoeft voor een ander niet het geval te zijn. Kort gezegd: hoe je tot een orgasme kan komen, is per vrouw – en zélfs per moment – verschillend. Voordat je je richt op de seks met je vriend, is het belangrijk om aandacht te schenken aan zelfbevrediging. Dit is immers dé manier om te ontdekken wat jij lekker vindt, zodat je dat ook makkelijker kan meenemen naar jouw seksleven met je partner.

“Zelfbevrediging is een essentiële manier om te ontdekken wat jij nodig hebt voor optimaal seksueel plezier.”

Soorten stimulatie

Een vrouw kan op verschillende manieren seksueel plezier beleven. Veel vrouwen hebben baat bij clitoris stimulatie, al zullen sommigen de voorkeur hebben voor vaginale stimulatie of een combinatie van beiden. Neem dus echt de tijd voor jezelf om jezelf downunder te ontdekken. Pak er desnoods een spiegeltje bij en leer je vulva écht kennen. Wat vind jij fijn? Hoe stimuleer je jouw vulva om meer opgewonden te worden?

Clitoris stimulatie

Voor driekwart van de vrouwen is het aanraken van de clitoris van essentieel belang om überhaupt tot een orgasme te komen. De clitoris heeft veel zenuwuiteinden, waardoor het een zeer gevoelig plekje is. Daardoor bestaat zelfs de kans dat het overprikkeld raakt. Er is dan sprake van ‘overstimulatie’. Aanraking van de clitoris kan dan vervelend, irriterend of zelfs pijnlijk worden.

Wist je dat… veel dames die moeite hebben met klaarkomen, baat hebben bij een luchtdruk vibrator?

Indien je toch graag de clitoris wil stimuleren, raad ik je aan om te experimenteren met luchtdruk stimulatie. Door middel van luchtdruk speeltjes wordt de clitoris – via pulserende luchtdrukgolven – lichtjes geprikkeld. Hierdoor ontstaat een zacht ‘zuigend’, of vacuüm effect, waarbij overprikkeling zelden plaatsvindt.

Satisfyer

Het ervaren van een orgasme

Ontdek je clitoris en vagina dus op een manier die jij prettig vindt, eventueel met behulp van een speeltje of wat glijmiddel. Eenmaal de juiste stimulatie gevonden, is het ook belangrijk dat je je mentaal focust op het seksueel plezier. Door dingen te denken als “ik moet per se klaarkomen”, wordt de weg naar het hoogtepunt juist langer. Blijf je dus richten op wat jij lekker vindt.

De aanloop naar het orgasme kan heftig zijn. Sommige vrouwen hebben moeite om zich over te geven en de controle los te laten. Probeer negatieve gedachten achterwege te laten en laat je gewoon gaan: er kan niets gebeuren!

“Leg de focus op het seksuele plezier, in plaats van het orgasme of het ‘moeten presteren’.”

Hoe voelt een orgasme?

Hoe een orgasme voelt, verschilt per vrouw. De een omschrijft het als ‘explosief’, de ander vindt het slechts ‘best lekker’. Ook kan het per keer dat je een orgasme beleeft weer verschillend voelen. Soms is het wat intenser, soms juist wat minder heftig. Je herkent het orgasme vaak aan de spiersamentrekkingen van je bekkenbodemspieren, dat ongeveer 10 tot 15 seconden duurt.

Een orgasme tijdens de seks met partner

Als je eenmaal een orgasme tijdens zelfbevrediging hebt ervaren en je van jezelf weet wat je fijn vindt, kan je ontdekken of je ook een hoogtepunt kan beleven tijdens het vrijen met je partner. Hierbij is het vooral belangrijk dat je durft aan te geven wat je fijn en lekker vindt. Communiceer dus! Geef je partner gericht feedback over wat hij wel of niet kan doen om jou zoveel mogelijk te plezier. En ook hierbij geldt: blijf je focussen op het plezier en vermijd afleidende of negatieve gedachten.
Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

2 reacties

 1. Mijn probleem tijden de seks dat ik snel klaar kom en zij niet.
  Wat kan ik het beste doen zodat zij klaar komt en ik ook wat langer volhoud

  1. Beste Ibra,

   Je zou dit via twee verschillende wegen kunnen proberen:
   1. Onderzoek met het trainen van de bekkenbodemspieren, de knijptechniek of de stop-startmethode of je daarmee je orgasme kan uitstellen.
   2. Ontdek (eventueel samen) wat jouw partner lekker en fijn vindt qua stimulatie. Lukt het haar om tijdens masturbatie wel klaar te komen? Zo ja, wat heeft ze daarvoor nodig? En is het mogelijk om dat te integreren tijdens het samen vrijen/penetrerende seks? Eventueel kunnen jullie experimenteren met extra stimulatie met de hand of een seksspeeltje of besteed eerst uitgebreid voorspel aan haar waarbij je haar maximaal verwend, zodat zij voldoende opgewonden raakt om uberhaupt tot een orgasme te komen. Belangrijk hierbij wel is dat je partner mentaal ook volledig kan genieten van het vrijen en geen afleidende of negatieve gedachten heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Koud. Guur. Vroeg donker. Dikke truien aan. In vergelijking met de hoopvolle lente en zwoele zomer, staat de winter nou niet meteen bekend als de meest sexy tijd van het jaar. Toch is er een goede reden om juist in de winter wat extra aandacht aan je…
1.012 keer bekeken