Het is nog niet te laat! 💖 Bestel jouw EasyToys Adventskalender VANDAAG nog 😏

4.902 keer bekeken

6 redenen waarom je bang kan zijn dat je partner vreemdgaat!

10 oktober 2019,

geschreven door

Maak jij je zorgen dat je partner vreemdgaat? Dan is het belangrijk om erachter te komen of je vermoedens voortkomen uit angst of intuïtie. Daar zit namelijk een belangrijk verschil in. Je intuïtie kan je in sommige gevallen redden van hartverscheurende situaties, terwijl angst daarentegen afstand en spanning creëert. In deze blog vind je 6 tekenen die erop duiden dat de vermoedens over de ontrouw van je partner voortkomen uit angst. 

1. Je bent in het verleden bedrogen

Iedereen draagt emotionele bagage met zich mee. Sommige mensen hebben veel emotionele bagage, andere mensen heel wat minder. Ben jij in het verleden wel eens bedrogen? Dan ben je “hypergevoelig” voor de mogelijkheid dat het weer gebeurt. Je hersenen zullen vergelijkbare ervaringen generaliseren om traumatische, pijnlijke of onveilige gevoelens te voorkomen. Zelfs als er niets verdachts aan de hand is, kunnen je hersenen van een mug een olifant maken om te voorkomen dat je weer pijn zult ervaren.

2. Emotionele wonden uit je jeugd

Je jeugd lijkt misschien lang geleden, maar de ervaringen uit de kindertijd bepalen de factoren die de persoonlijkheid van een volwassene beïnvloeden. In de kindertijd wordt namelijk gedeeltelijk bepaald wie je bent en hoe je het leven tegemoet treedt. Degenen die in hun jeugd angstig vermijdend gehecht zijn, hebben als volwassene hoogstwaarschijnlijk een angstige hechtingsstijl.

“Je jeugd lijkt misschien lang geleden, maar de ervaringen uit de kindertijd bepalen de factoren die de persoonlijkheid van een volwassene beïnvloeden. “

Mensen met een angstige hechtingsstijl zijn bang door hun partner te worden verlaten. Ze zijn daarom steeds alert op wat de ander doet, stellen zich afhankelijk op en vertonen vaak ook claimerig gedrag.  Ze kunnen erg emotioneel reageren op fysieke en emotionele afstand.

3. Je bent in het verleden zelf vreemd gegaan

Soms kun je de reden achter je vermoedens vinden door in de spiegel te kijken. Wanneer je zelf niet altijd loyaal bent geweest, kan het zijn dat je dit projecteert op je huidige partner. Je bent je in dit geval heel goed bewust van de mogelijkheid om te vreemd te gaan. Je voelt daarom sterker de behoefte om je partner te controleren, omdat je bang bent dat hij of zij op dezelfde manier te werk gaat.

5. De wittebroodsweken zijn voorbij

Elke relatie zal een natuurlijke eb en vloed hebben in mate van intensiteit. Soms kunnen die schommelingen leiden tot angst voor wat je partner doet wanneer er een emotionele en/of fysieke afstand ontstaat.

“Wanneer je partner bijvoorbeeld niet zo vaak sms’t als voorheen, kun je het gevoel hebben dat hij of zij interesse verliest.”

Wanneer je partner bijvoorbeeld niet zo vaak sms’t als voorheen, kun je het gevoel hebben dat hij of zij interesse verliest. Het is belangrijk om te onthouden dat je relatie nooit meer hetzelfde zal zijn als in het begin. Dat is volkomen normaal en natuurlijk.

6. Je voelt je minder zelfverzekerd dan normaal

Grote levensveranderingen, hormoonschommelingen, het verlies van een dierbare of zelfs gezondheidsproblemen kunnen allemaal invloed hebben op je interne gevoel van stabiliteit. Als je minder goed in je vel zit, is het heel makkelijk om deze onzekerheden op je partner en/of relatie te projecteren.

In dit geval is het belangrijk om te onthouden dat deze gevoelens komen en gaan. Vermijd daarom overhaaste beslissingen als je last hebt van een dipje of wanneer andere grote levensgebeurtenissen je beoordelingsvermogen doen beïnvloeden.

Heb jij wel eens vermoedens gehad dat je partner vreemd ging?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten