Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

De beste standjes voor mensen met rugklachten

15 juli 2020,

geschreven door

Ruim twee miljoen volwassen personen in Nederland hebben rugklachten. Er is geen onderzoek gedaan naar hoeveel van die mensen graag seks willen, maar wij gokken op zo’n.. twee miljoen? Daarom hebben wij een aantal standjes voor jullie op een rijtje gezet waarbij je ook mét rugklachten heerlijke seks kunt hebben.

Uit onderzoek blijkt dat 75% van alle rugklachtpatiënten aangeeft minder seks te hebben. Dit is natuurlijk niet zo gek, pijn in je lijf is niet fijn en bepaalde standjes zijn een enorme uitdaging met rugklachten. Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende soorten rugpijn en welke standjes hier het beste bij passen.

Inhoud van dit artikel

Beste standjes voor mannen met rugpijn

Voor lange tijd werd mannen met rugpijn aangeraden om lepeltje-lepeltje-seks te hebben. Na enig onderzoek hebben Canadese wetenschappers ontdekt dat het ideale standje afhankelijk is van het soort rugpijn en dat in veel gevallen lepeltje-lepeltje niet altijd het juiste standje is.

Pijn bij het vooroverbuigen van de rug

Doggystyle


Waarschijnlijk maken wij hier veel mannen blij mee. Doggystyle is een grote favoriet onder de seksstandjes door de diepe penetratie, goede bereikbaarheid van de G-spot en de dominantie die de man uitstraalt. Ook voor mannen met rugpijn bij het vooroverbuigen is dit een prettig standje. De vrouw kan dit standje eventueel nog prettiger maken wanneer ze op haar ellebogen steunt in plaats van op haar handen.

“Doggystyle is een grote favoriet onder de seksstandjes door de diepe penetratie, goede bereikbaarheid van de G-spot en de dominantie die de man uitstraalt.”

Missionaris


Ook de welbekende missionaris positie is een aanrader. Het is hierbij belangrijk dat de man het gewicht van zijn bovenlichaam ‘draagt’ met zijn handen en de vrouw hem met haar handen, heupen en knieën licht ondersteunt. Let op: de missionaris houding waarbij de man op zijn elleboog steunt is juist geen goed idee bij deze vorm van rugklachten!

“Bij dit standje is het belangrijk dat de man het gewicht van zijn bovenlichaam ‘draagt’ met zijn handen en de vrouw hem met haar handen, heupen en knieën licht ondersteunt.”

Pijn bij het strekken van de rug

Lepeltje Lepeltje

Lepeltje-lepeltje-seks staat met stipt op nummer één wanneer het gaat om de beste standjes voor mensen met rugklachten. Nog een leuk bijkomend voordeel; na de seks kunnen jullie meteen lekker in slaap vallen in deze houding.

“Lepeltje-lepeltje-seks staat met stipt op nummer één wanneer het gaat om de beste standjes voor mensen met rugklachten.”

Dogs in space

In het heelal ben je gewichtloos en dat voelt ook bijna zo bij dit standje. De vrouw hangt in de schommel, waardoor zij zo licht als een veertje voelt. Dit zorgt ervoor dat de man in een natuurlijke houding toch kan genieten van een mooi uitzicht en buitenaardse seks 😉

“De vrouw hangt in de schommel, waardoor zij zo licht als een veertje voelt.”

Beste standjes voor vrouwen met rugpijn

Ondanks dat chronische rugklachten meer voorkomt bij mannen dan bij vrouwen, zijn er ook genoeg vrouwen die hier last van hebben. Wij hebben ook voor deze dames een paar standjes verzameld. 

Pijn bij het vooroverbuigen van de rug

Flat Doggy

 

Hoewel de Flat Doggy qua uitvoering weinig verschilt van de klassieke Doggystyle, voelt de Flat Doggy toch duidelijk anders aan. De Flat Doggy wordt zelfs als intiemer beschouwt! Als vrouw kan je een dit standje extra comfortabel maken door een kussen onder je buik te leggen.

“Hoewel de Flat Doggy qua uitvoering weinig verschilt van de klassieke Doggystyle, voelt de Flat Doggy toch duidelijk anders aan.”

Pijn bij het strekken van de rug

Spread Eagle

De Spread Eagle is een fijne variatie op de missionaris. Doordat je als vrouw de benen in de lucht hebt, geniet je van een diepere penetratie. Dit standje kan je eventueel nog comfortabeler maken door een kussentje onder je rug te leggen.

“Doordat je als vrouw de benen in de lucht hebt, geniet je van een diepere penetratie.”

Hopelijk kan jij met behulp van deze standjes jouw seksleven weer wat leven inblazen. Good to know: tijdens het vrijen en ook tijdens een orgasme maakt het lichaam oxytocine aan. Dit heeft een pijnstillende werking. An orgasm a day, keeps the pain away.

Heb jij nog sekstips voor mensen met rugklachten? Laat dan een reactie achter in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.382 keer bekeken

Geschreven door

PMV20, wat staat voor Post Modern Vibes 2020, is een nieuwe collectie seksspeeltjes die je echt een keer gezien moet hebben. PMV20 is allesbehalve mainstream, onopvallend of meer van hetzelfde. De collectie bestaat uit 5 verschillende vibrators en va…
1.382 keer bekeken