NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Anale seks lukt ons niet. Heb jij tips?”

19 augustus 2023,

geschreven door

Beste Talitha, Mijn vriend en ik proberen al een tijdje anale seks te doen, alleen lukt het nog niet echt. Hij kan wel naar binnen via de anus, maar na enkele centimeters treedt er bij mij scherpe pijn op. Hierdoor stoppen we meteen, maar jammer genoeg gaat dit wel ten koste van ons plezier. Hoe komt dit en heb jij tips om ervoor te zorgen dat we voortaan kunnen genieten van anale seks?

– Judith, 21 jaar

Beste Judith,

Volop genieten van anale seks vraagt goede voorbereiding. Het is belangrijk op te merken dat de ervaring van anale seks sterk kan variëren van persoon tot persoon, en wat voor de ene persoon pijnlijk kan zijn, kan voor een andere persoon plezierig zijn. Communicatie, ontspanning en voldoende voorbereiding zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat beide partners comfortabel zijn en genieten van de ervaring.

Pijn bij anale seks

Hoewel veel mensen een bepaalde angst hebben dat anale seks pijn doet, hoort het niet zeer te doen, mits je het goed voorbereiding en rustig opbouwt. Pijn tijdens anale seks kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, variërend van fysieke en anatomische aspecten tot psychologische en emotionele factoren. Een van de meest voorkomende oorzaken van pijn bij anale seks is een gebrek aan voldoende opwinding en voorbereiding. Het anale gebied heeft geen natuurlijk smeermiddel zoals de vagina, waardoor het essentieel is om voldoende glijmiddel te gebruiken om wrijving en ongemak te verminderen. Onvoldoende smering kan leiden tot irritatie en zelfs kleine scheurtjes in het slijmvlies van de anus, wat pijn kan veroorzaken. Dit geldt niet alleen voor de opening van de anus, maar ook voor de centimeters inwendig.

De anatomie van de anus en fysieke oorzaken

De anatomie van de anus speelt ook een rol. De anus is strakker en minder elastisch dan de vagina, waardoor het langzamer en voorzichtiger moet worden uitgerekt. Als er te veel druk wordt uitgeoefend of als er te snel wordt ingebracht, kan dit leiden tot pijn en ongemak. Het is belangrijk om langzaam te beginnen, met kleine stimulatie en geleidelijk op te bouwen om het lichaam de tijd te geven zich aan te passen. Spierkrampen kunnen ook een bron van pijn zijn. De sluitspieren van de anus kunnen zich onwillekeurig samentrekken als reactie op angst, spanning of ongemak. Ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling en bewuste spierontspanning kunnen helpen om deze krampen te verminderen en het comfort tijdens anale seks te vergroten.

Tip! Leg een vibrator tegen de anus aan, waardoor deze door de trillingen makkelijk ontspant en meer open komt te staan.

Naast de anatomie van de anus, kunnen ook medische aandoeningen zoals in- of uitwendige aambeien, anale scheurtjes of ontstekingen pijn bij anale seks veroorzaken of verergeren. Indien je vermoedens hebt van dergelijke ongemakken, raad ik je aan om contact op te nemen met je huisarts. Hij of zij zal jou op vertrouwelijke en professionele wijze van de juiste hulp voorzien.

Mentale oorzaken van pijn bij anale seks

Psychologische en emotionele factoren mogen niet worden genegeerd. Angst, schaamte, onzekerheid of negatieve associaties met anale seks kunnen leiden tot gespannen spieren en verminderde opwinding, wat de kans op pijn vergroot. Open communicatie tussen partners, het opbouwen van vertrouwen en het verkennen van elkaars grenzen en wensen zijn essentieel om een positieve ervaring te garanderen.

Tips om pijnloos te genieten van anale seks

  • Gebruik altijd glijmiddel! Je kunt eventueel anaal glijmiddel gebruiken;
  • Ga pas over tot penetratie na een lang en uitgebreid voorspel, waardoor er voldoende ontspanning en opwinding is;
  • Bouw de penetratie langzaam op qua diepte en snelheid. Begin langzaam, houd het eerst bij een paar centimeter;
  • Stimuleer andere erogene zones, zoals de clitoris, schaamlippen, tepels etc. voor meer ontspanning en opwinding;
  • Blijf open en communicatief naar elkaar;
  • Stop altijd bij pijn.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 Response

  1. Helemaal mee eens zorg dat je voorspel lekker langs,en je kontjes lekker ontspannen is,
    Lekker glijmiddel op de penis van je vriendje smeren hoort ook bij hrt voorspel,en dan laat je hem voorzichtig naar binnen glijden stulje voor stukje,wel zo dat jij bepaald hoe diep,je zult zien dat als julkie dit met volle overgave doen dat de rest vanzelf komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik ben een vrouw van 52 jaar en ik ben nog nooit klaargekomen. Seks deed altijd pijn en ik deed zelden aan masturbatie. Ik zit nu in de overgang en ben al een jaar niet meer ongesteld. Ik merk dat mijn vagina vochtiger is en dat…
6.530 keer bekeken