Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

4.862 keer bekeken

6 tips waardoor je meer zin in seks krijgt!

17 december 2020,

geschreven door

Het is helemaal niet gek wanneer je eens een periode doormaakt waarin je minder zin in seks hebt. Stress en spanning zijn vaak de boosdoeners, maar ook andere factoren kunnen ervoor zorgen dat je seksdrive even op een lager pitje komt te staan. Wanneer je met een partner te maken hebt, kan een langdurig laag libido op den duur problemen geven. Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf de behoefte hebben om vaker seks te hebben. De volgende 6 tips moeten ervoor zorgen dat jij weer vaker zin in seks krijgt.

Doe eerst onderzoek

Voordat je opzoek gaat naar oplossingen om meer zin in seks te krijgen, is het goed om na te gaan waarom jij de laatste tijd minder zin hebt om te vrijen met je partner. Ervaar je momenteel veel stress? Voel jij je nog comfortabel met je eigen lichaam of spelen misschien schaamte en angst een rol? Loopt alles nog goed in je relatie of is er sprake van sleur? Ook lichamelijke klachten of medicijngebruik kunnen bijdragen aan een verminderende zin in seks.

“Ervaar je momenteel veel stress? Voel jij nog comfortabel met je eigen lichaam of spelen misschien schaamte en angst een rol?”

Daarnaast is het goed om te achterhalen welke prikkels er vroeger voor zorgden dat je wel opgewonden werd en zin had in seks. Wanneer je een duidelijk beeld hebt welke factoren jouw seksdrive beïnvloeden, is het tijd om te kijken wat je het beste kunt doen om weer meer zin in seks te krijgen.

1. Werk aan je lichaam

Je mentale, maar zeker ook je fysieke gesteldheid hebben een grote invloed op jouw libido. Het gezond houden van je lichaam, bijvoorbeeld door regelmatig te gaan sporten of beter op je voeding te letten, zorgt ervoor dat jij je aantrekkelijker en beter over jezelf gaat voelen. Sporten helpt daarnaast uitstekend bij het verminderen van stress, onder andere door de aanmaak van het stofje endorfine. Wanneer stress of een negatief zelfbeeld jouw seksleven in de weg zit, kan het oppikken van een gezondere levensstijl een van de manier zijn om je seksleven weer nieuw leven in te blazen.

2. Communicatie

Wanneer er tussen partners sprake is van een verschil in behoefte aan seks, kan dit de nodige frustraties met zich meebrengen. Ook bestaat de kans dat je soms toch maar overgaat op seks, puur om je partner een plezier te doen. Het wordt dan een ‘verplicht nummertje’ en de zin in seks zal alleen maar verder afnemen.

“Het bespreekbaar maken van een verschil in libido, kan al een hoop onzekerheid of irritatie bij de ander wegnemen.”

Wanneer de ene partner meer seks wil dan de ander is het goed om dit op tijd te constateren en bespreekbaar te maken. Geef aan wat jouw wensen zijn op het gebied van seks en luister ook naar die van je partner. Samen kunnen jullie zoeken naar een oplossing die voor jullie beiden werkt. Het bespreekbaar maken van een verschil in libido kan al een hoop onzekerheid of irritatie bij de ander wegnemen. Wanneer jullie seks hebben, moet het iets zijn waar jullie beiden plezier aan beleven. Op die manier zal er weer een positieve associatie met seks ontstaan en zal de zin in seks weer toenemen.

3. Probeer een erotisch spel

Vind je het lastig om met je partner over seks te praten of weet je niet goed waar je moet beginnen? In dat geval kan een erotisch spel zeker uitkomst bieden. Aan de hand van verschillende opdrachten en vragen ontdekken jullie op een comfortabele en ongedwongen manier elkaars wensen en verlangens op seksueel gebied. Daarnaast is de kans groot dat het verlangen naar seks tijdens het spelen steeds verder toeneemt. Het spel Ultiem Verlangen is ontwikkeld is in samenwerking met seksuologen en is een echte aanrader als het aankomt op dit soort spellen. Ook zijn er een aantal uitbreidingen van het spel verschenen.

4. Op zoek naar seksuele prikkels

Is sleur of een gebrek aan seksuele prikkels de reden dat jouw seksleven momenteel op een wat lager pitje staat? In dat geval is het tijd om je fantasie weer een beetje te activeren en je seksleven van nieuwe impulsen te voorzien. Door te experimenteren met nieuwe seksstandjes of door een (nieuw) seksspeeltje in jullie spel te betrekken, doe je nieuwe seksuele ervaringen op en komt er wat meer spanning terug in jullie seksleven.

Het luisteren of lezen van erotische verhalen werkt niet niet alleen stimulerend, maar kan ook een goede manier zijn om inspiratie op te doen voor je eigen seksleven. Misschien ontdek je op deze manier wel verborgen verlangens en fantasieën die je in de slaapkamer in vervulling zou willen laten gaan.

5. Meer intimiteit naast seks

Geven jij en je partner elkaar nog wel eens een zoen of een knuffel? Naast seks zijn er ook andere vormen van intiem contact die enorm belangrijk voor jullie onderlinge chemie. Sla een keer de arm om de ander heen, begroet elkaar met een zoen en geef af en toe ook eens een knuffel aan je partner. Probeer ook, ondanks eventuele drukte, af en toe echt even de tijd voor elkaar te maken. Je voorkomt hiermee dat jij en je partner uit elkaar groeien en meer intimiteit leidt vaak ook tot een grotere behoefte in seks.

Daarnaast is het helemaal niet vreemd om tussen alle drukte door een keer seks in de agenda te zetten. Het laat zien dat jij jullie seksleven belangrijk vindt en voorkomt dat je onverhoopt toch weer met andere dingen in de weer bent.

6. Zorg voor een goede voorbereiding

Nemen jullie nog voldoende tijd voor voorspel? Vooral vrouwen hebben vaak een uitgebreid voorspel nodig om voldoende opgewonden en vochtig genoeg te worden. Toch wordt aan dit onderdeel van de seks vaak te weinig aandacht besteed of wordt het zelfs helemaal overgeslagen. De penetratie kan dan pijnlijk aanvoelen en het is voor de vrouw dan moeilijk om echt van de seks te genieten. Zorg er daarom altijd voor dat jullie een beetje glijmiddel bij de hand hebben en neem de tijd om elkaar goed op te warmen. Verwen je partner bijvoorbeeld oraal, masseer en zoen elkaar of haal jullie favoriete seksspeeltje uit het nachtkastje. Een fijne seksuele ervaring, zal uitnodigen tot meer!

“Vooral vrouwen hebben vaak een uitgebreid voorspel nodig om voldoende opgewonden en vochtig genoeg te worden.”

Wat doe jij om meer zin in seks te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

26.157 keer bekeken

Geschreven door

Het gezellige avondgeluid van buren die stilletjes met elkaar kletsen, op je slippers door het klamme gras naar het wc-gebouw… en natuurlijk de luid klappende billen van het stel in dat wiebelende tentje. Heerlijk, toch? Kamperen. Helaas is camping…
26.157 keer bekeken