Duurzame seks: tips voor een milieuvriendelijk seksleven!

7 juli 2019 door BettyBoop

Duurzaamheid en milieu- en klimaatbewust zijn: het zijn hot topics. En misschien denk je dat seks nog niets te maken heeft met sustainability, maar niets is minder waar! Met duurzame seks kan jij namelijk een steentje bijdragen aan een betere wereld. Waarom niet een fijn seksleven hebben, wat ook nog eens fijn is voor moeder aarde?! Ik heb voor jou de beste tips verzameld voor duurzame seks en een een milieuvriendelijk seksleven.

Duurzame seks? Zo doe je dat!

We lijken steeds meer inzicht te krijgen in hoe het met ons klimaat en onze wereld is gesteld. Zo kan je al duurzaam omgaan met voeding, kleding of energieverbruik. Maar ook in de slaapkamer kan je gaan voor ‘groene’, duurzame seks! Zelfs als je niet zoveel bezig bent met sustainability, kunnen deze tips jouw seksleven nog een behoorlijke boost geven.

1. Ga samen douchen

Om water te besparen, is het altijd een goed idee om samen onder de douche te springen. Jullie naakte lijven tegen elkaar, elkaar inzepen en afspoelen, werkt bovendien behoorlijk erotisch! Maak er dus een gewoonte van om wat vaker samen te douchen, dat scheelt weer een extra douchebeurt 😉 Let er overigens wél op dat het bij een vluggertje blijft. Anders verbruik je alsnog onnodig veel water.

2. Verwarming uit, kaarsen aan

Om intens te genieten van seks, heb je praktisch weinig nodig. Het is al helemaal niet nodig om de verwarming aan te laten in de slaapkamer: jullie krijgen het toch wel vanzelf warm 😉 Draai dus die verwarming omlaag en schakel de lichten uit. Sfeer kan je namelijk ook maken met de kaarsen aan! En voíla, je hebt een ‘duurzame’ slaapkamer voor stomende seks!

Tip! Haal alle apparatuur, zoals de tv en opladers, weg uit je slaapkamer. Je slaapkamer wordt dan niet alleen duurzamer, het komt jouw seksleven ook ten goede!

3. Natuurlijke massageolie en organisch glijmiddel

Glijmiddel gebruiken is áltijd een goed idee, het zorgt immers voor nog meer comfort en sensatie tijdens de seks! Maar in veel glijmiddelen zitten toegevoegde chemicaliën die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn voor jou én het milieu. Kies daarom voor een organische variant, die zijn vrij van parabenen en glycerine. Ook als jullie willen genieten van een erotische massage, kan je prima gaan voor een natuurlijke massageolie, waar vaak aloë vera en kokosolie in zitten.

4. Vegan condooms

Wist je dat veel condooms dierlijke ingrediënten bevat? Het gebruik van dit soort condooms houdt dus grof gezegd de bio-industrie voor een deel in stand. En dat is natuurlijk niet al te best voor aarde en dier. Wil je hier verandering in brengen? Kies dan voor veganistische condooms. Deze condooms zijn vaak gemaakt met distelextract en natuurlatex.

Tip! Spoel nooit een gebruikte condoom door het toilet, maar gooi het netjes in de prullenbak. Condooms zijn namelijk niet biologisch afbreekbaar.

5. ‘Groene’ sextoys

Wil jij duurzaam genieten van sextoys, let er dan wel op dat je kiest voor een ‘groen’ speeltje. Veel seksspeeltjes bevatten namelijk schadelijke stoffen, zoals ftalaten, of zijn gemaakt onder niet-milieuvriendelijke omstandigheden. Let daarom op de volgende, duurzame, eigenschappen:

  • Gemaakt van glas
  • Oplaadbaar
  • Waterproof
  • Vrij van ftalaten (weekmakers)
  • Veganistisch leer bij bondage-producten

Duurzame seksspeeltjes die wij aanraden

Draag jij al een steentje bij met duurzame seks? Of streef jij na het lezen van deze tips ook naar een duurzaam seksleven?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid