NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

14 redenen waarom seks gezond is

25 juni 2020,

geschreven door

We hoeven er geen poll voor uit te gooien om te weten dat we allemaal van een goed potje seks houden. Iedereen vindt seks lekker, maar wist je ook dat het gewoon hartstikke gezond is? Ik weet niet hoe het nu met jou zit, maar ik heb mijn dumbells aan de kant gegooid en Tinder erbij gehaald. 

“Ik weet niet hoe het nu met jou zit, maar ik heb mijn dumbells aan de kant gegooid en Tinder erbij gehaald.”

Seks is dus gewoon hartstikke gezond! Door deze ene zin zijn wij al overtuigd, maar voor de mensen onder ons die de redenen hier achter willen weten, hebben we een mooie lijst samengesteld.

1. Geluksstofjes

Tijdens een vrijpartij komen er allerlei stofjes vrij in ons lichaam. Zodra we opgewonden worden, worden de hormonen oxytocine en vasopressine in een rap tempo aangemaakt. Deze gelukshormonen zorgen ervoor dat je je verbonden voelt met je sekspartner. Daarnaast wordt ook het knuffelhormoon (oxytocine, red.) aangemaakt. Dit hormoon geeft je een gevoel van geluk en heeft een kalmerende werking. Vandaar dat we nog wel eens snel in slaap kunnen vallen na een vrijpartij.

2. Betere nachtrust

Zoals we hierboven al benoemden, maak je dus het oxytocine hormoon aan. Dit hormoon werkt kalmerend en helpt dus bij het in slaap komen. Een goede nachtrust draagt bij aan een verbeterende weerstand en helpt beter op gewicht te blijven.

3. Betere huid

Al die stofjes die we aanmaken tijdens een vrijpartij… kunnen we dat niet in een kant en klaar potje krijgen? Tijdens de seks wordt namelijk ook het vrouwelijk hormoon oestrogeen geproduceerd. Dit zorgt voor glanzend haar en een mooiere huid. Ook zorgt het voor de aanmaak van feromonen, een geurhormoon dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot.

4. Betere bloedsomloop

Tijdens een goede vrijpartij maakt je hart tot wel honderd extra slagen per minuut. Je bloed gaat dus sneller stromen en daardoor worden hart en bloedvaten even goed doorgespoeld.

5. Seks is een work-out

Ja, seks is ook gewoon een goede work-out. Als je namelijk lekker aan het rollebollen bent, verbrand je tot wel 300 calorieën! Seks kan je dus helpen om in vorm te blijven.

6. Sterkere bekkenbodem

Seks is voor vrouwen een goede training voor de bekkenbodemspieren. Deze spieren zijn nodig voor een goede controle over de blaas: slappe bekkenbodemspieren kunnen tot incontinentie leiden. Als je weet waar de bekkenbodemspieren zitten, kan je ze ontspannen wanneer de seks wat pijn doet en je kan ze aanspannen om de intensiteit te verhogen!

7. Hollywood smile

Huh? Seks is goed voor je tanden? Ja zeker! Tijdens de seks wordt namelijk vaak gezoend. Zoenen is dus heel goed voor je tanden! Dit komt door het speeksel dat vrij komt. Deze zorgt ervoor dat je tanden worden schoongespoeld en je minder snel last hebt van een vieze adem.

8. Minder kans op prostaatkanker

Uit onderzoek blijkt dat mannen die 13 tot 20 keer per maand klaarkomen, 14% minder kans hebben op prostaatkanker dan mannen die maar 4 tot 7 keer per maand ejaculeren.

9. Het verlicht hoofdpijn

Ja dames, geen smoesjes meer dat je hoofdpijn hebt. Een goede vrijpartij is namelijk heel goed wanneer je last hebt van hoofdpijn! De druk op je bloedvaten in je hersenen neemt af, en daardoor dus ook de hoofdpijn.

10. Betere weerstand

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je seks hebt, het lichaam de antilichamen verhoogt, deze lichamen worden ook wel immunoglobuline A of IG A genoemd. Ze beschermen je tegen de griep en een verkoudheid en kunnen ook je lichaam helpen te beschermen tegen bepaalde virussen en ziektes.

11. Seks verbindt

Wanneer je seks hebt, komen er allerlei fijne emoties naar boven. Seks helpt je om in het moment te leven, en daarom zul je je zorgen op dat moment even allemaal vergeten. Seks en angst gaat absoluut niet samen, en daarom geeft het een gevoel van verlichting en geborgenheid.

12. Goed voor je botten

Ook voor je botten is een vrijpartij een goed idee. Tijdens en na het vrijen stijgen je testosteronwaarden. Dit hormoon beschermt je botten tegen botontkalking.

13.  Je leeft langer

Uit onderzoek blijkt dat er een link bestaat tussen je leefduur en het aantal orgasmes. Nu al zin in je honderdste verjaardag? Je weet wat je te doen staat 😉

14. Seks maakt je slimmer

Wait… what? Recente studies tonen aan dat seks goed is voor ons brein. Dit onderzoek is uitgevoerd met ratten. Ratten die veel seks hadden, maakten nieuwe neuronen aan in de hersenen. Dat hangt samen met een goed werkend geheugen. Een ander onderzoek was gefocust op muizen. Bij muizen leidde seks naar betere prestaties in geheugentests.

En, wat wordt jouw work-out vanavond? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.697 keer bekeken

Geschreven door

Creatief blijven tijdens een BDSM-spel kan in sommige gevallen een hele kunst zijn. Daarom helpen we je graag een klein beetje op weg, vooral als je écht into Puppy Play bent. Er zijn genoeg accessoires voor deze BDSM-vertakking, maar dit accessoir…
3.697 keer bekeken
484 keer bekeken

Geschreven door

Onze favoriete nerds van Geeky Sextoys hebben weer een nieuwe serie toegevoegd aan hun assortiment. Naast alle seksspeeltjes die zijn vormgegeven naar figuren uit series en films, hebben ze nu ook seksspeeltjes gebaseerd op cryptovaluta. Bitcoinfetis…
484 keer bekeken