Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

6.007 keer bekeken

Is sperma als huidverzorging wel een goed idee?

26 september 2019,

geschreven door

Sperma is natuurlijk essentieel voor onze voortplanting, maar wist je dat het nog veel meer voordelen kan hebben voor je dagelijkse leven? In sperma zitten bijvoorbeeld een hoop stofjes die goed voor je huid zijn. Om die reden zijn er ook heren en dames te vinden die het goedje op hun gezicht smeren. Maar is sperma als huidverzorging wel zo’n goed idee? Wij zijn voor je op onderzoek gegaan!

Is sperma een goed als huidverzorging?

In sperma zit het stofje spermine, een antioxidant dat kan helpen rimpels te verminderen, de huid glad te maken, acne te voorkomen en je een stralende huid geeft. Ook bevat sperma zogenaamde proteasen, enzymenen die helpen eiwitten af te breken en zo dode huidcellen kunnen verwijderen. Daarnaast bevat sperma ook nog eens water, zink, magnesium, calcium en de vitaminen B12 en C. Niet zo heel gek dus, dat sommige dames zweren bij sperma als huidverzorging.

Risico’s van sperma als huidverzorging

Naast de vele voordelen die aan sperma kleven, zijn er ook de nodige risico’s aan het gebruik van sperma als huidverzorgingsmiddel verbonden. Naast alle goede stofjes en vitaminen die in sperma aanwezig zijn, kan het mannengoedje soms ook schadelijke bacteriën en virussen bevatten. Deze kunnen evengoed worden opgenomen en zijn alles behalve gunstig voor je huid.

“Naast alle goede stofjes en vitaminen die in sperma aanwezig zijn, kan het mannengoedje soms ook schadelijke bacteriën en virussen bevatten”

Ook soa’s zoals herpes kunnen op deze manier worden overgedragen. Wanneer het sperma met een herpesinfectie bijvoorbeeld in contact met je ogen of lippen komt, ben je helemaal ver van huis.
Daarnaast kunnen sommige vrouwen ook allergisch zijn voor sperma, wat een heftige huiduitslag tot gevolg kan hebben.

Ook wanneer iemand in een goede seksuele gezondheid verkeert en getest is op mogelijk soa’s, is het misschien toch verstandiger om een crème van de drogist te gebruiken!

Heb jij weleens sperma gebruikt voor je huid? Deel je ervaring met ons in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.025 keer bekeken

Geschreven door

Het Pride seizoen is al enige tijd geleden losgebarsten, maar deze week worden de regenboogvlaggen in Amsterdam weer uitgehangen! Het grote feest in de hoofdstad is natuurlijk de meest bekende onder alle Pride-vieringen in Nederland. Een groot deel v…
2.025 keer bekeken