Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Sperma slikken: is het gezond of ongezond?

18 oktober 2023,

geschreven door

De ene doet het graag en de ander vindt het maar vies. Maar wat voor effect heeft sperma slikken nu eigenlijk op het lichaam? Is zo’n kwakje slecht voor de gezondheid, of valt er toch nog zekere voedingswaarde uit te halen? We leggen de feiten en de fabels bloot!

Is sperma gezond?

Het is misschien een beetje een gekke vraag, maar je zou ervan opkijken hoe vaak hij gesteld wordt! Zowel pijpen en een orgasme in de mond nemen zijn écht niet alleen meer voor de kinky people onder ons.

Dus… is sperma slikken goed of slecht?

Laten we beginnen met het goede nieuws: sperma bevat namelijk enkele interessante componenten die gezond zouden kunnen zijn!

Waar bestaat sperma uit?

Natuurlijk bestaat sperma uit zaadcellen, die de functie hebben eicellen te bevruchten voor voortplanting. Maar wat zit er nog meer in sperma?

Sperma bestaat voor ongeveer 30% uit zaadcellen en 70% uit zaadvocht. Hoewel de cellen geen voedingswaarde hebben, bevat het zaadvocht koolhydraten, vitamines, mineralen, eiwitten en andere stoffen om de zaadcellen te voeden en te beschermen tijdens hun reis naar de eicel.

De belangrijkste bijdrage aan de voedingswaarde van sperma komt van de fructose, die als energiebron voor zaadcellen fungeert.

Hoeveel calorieën zitten er in sperma?

Dat je je afvraagt hoeveel calorieën er in sperma zitten is begrijpelijk! Veel mensen letten op hun dagelijkse calorie-intake om gezond te blijven en willen graag weten hoeveel calorieën er zitten in vrijwel alles dat er door hun keel gaat.

Een ejaculaat bestaat uit maar 5 tot 25 calorieën, afhankelijk van de individuele factoren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat als je zijn ejaculatie inslikt, dit het afvallen moeilijker zal maken.

Echter, doe je aan intermittent fasting, dan onderbreekt ook deze midnight snack het vasten 😉

Het effect van spermidine

In sperma zit ook een stofje genaamd spermidine. Onderzoek suggereert dat spermadine helpt bij celautofagie: een natuurlijk proces van je lichaam om afvalstoffen en beschadigde delen uit cellen af te breken en te recyclen.

In het kort: spermidine zou helpen om ziekte tegen te gaan en de levensduur te verlengen. Daarbij moeten we wel vermelden dat het onderzoek rondom spermidine nog vrij jong is.

is sperma gezond

Een bittere nasmaak

We zouden de pret liever niet bederven, maar we kunnen helaas niet om de feiten heen…

Hoewel sperma is voorzien van de genoemde componenten, gaan deze grotendeels verloren zodra sperma het maagzuur bereikt. Dit maakt dat kleine beetje voedingswaarde in een ejaculatie vrijwel geheel verwaarloosbaar!

Helaas! Het doorslikken van sperma biedt dus geen specifieke gezondheidsvoordelen.

Dit is wél de moeite waard

Ook als je de gezondheidsvoordelen uit spermidine zou willen halen, zijn er veel genoeg andere dingen die je beter in je mond zou kunnen steken.

Er zijn tal van voedingsmiddelen rijk aan spermidine, neem bijvoorbeeld:

 • Tarwekiemen
 • Sojabonen
 • Oude kaas
 • Erwten
 • Paddenstoelen
 • Hazelnoten
 • Grapefruit

Sperma slikken is dus geen goede manier om je voedingsstoffen binnen te krijgen.

Veel belangrijker voor je gezondheid zijn een gebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl.

Is het beter om te spugen of door te slikken?

Misschien weet jij nog steeds niet zeker of je sperma moet slikken of uitspugen. Maar je persoonlijke voorkeur staat natuurlijk voorop! Doe je het liever niet, dan moet je dit uiteraard aan je partner laten weten.

Maar er is nog een vraag die we moeten stellen, namelijk: is sperma veilig om door te slikken?

Het verborgen risico

Seks is niet zonder risico. En hetzelfde geldt voor sperma doorslikken. Veel seksueel overdraagbare aandoeningen verspreiden zich niet alleen via geslachtsgemeenschap, maar ook oraal.

Sperma van je partner in de mond nemen en doorslikken als hij klaarkomt kan dus gevaarlijk zijn.

Welke soa’s kun je krijgen door sperma te slikken?

Enkele van de soa’s die via orale seks en het inslikken van sperma kunnen worden overgedragen, omvatten chlamydia, gonorroe en syfilis. Herpes en humaan papillomavirus (HPV) kunnen ook worden verspreid via contact met genitale wratten of koortsblaasjes.

Gebruik dus een condoom en laat je testen op soa’s om elkaar te beschermen tegen mogelijke infecties. Zeker als je veel seksueel actief bent is regelmatige controle onmisbaar om de seks veilig te laten verlopen.

Daarnaast is het natuurlijk erg slecht én gevaarlijk als je hier niet open met je partner over communiceert.

Kun je zwanger worden door sperma door te slikken?

Zwangerschap kan alleen optreden als zaadcellen de eicel in de baarmoeder bevruchten. Als je partner in je mond klaarkomt en je het zaad doorslikt, dan verplaatst het zich via je spijsverteringsstelsel.

Het spijsverteringsstelsel en de voortplantingsorganen van een vrouw zijn van elkaar gescheiden, en er is geen directe verbinding tussen de mond en de baarmoeder.

Dus nee, je kunt niet zwanger raken door sperma in te slikken. Het is een fabeltje!

Hoe kan ik sperma doorslikken?

Misschien laat je jouw partner wel in je mond klaarkomen, maar vind je sperma doorslikken moeilijk. Voor sommigen kan sperma een kokhalsreflex veroorzaken. En laten we eerlijk zijn, da’s ook niet zo gek als je het oprecht heel vies vindt!

Als je niet je partner’s sperma doorslikt is dat helemaal niet erg. Maar wist je ook dat je de smaak en geur van sperma kan beïnvloeden? Zo wordt het in de mond nemen en eventueel doorslikken van sperma een stuk prettiger.

De smaak van sperma

Hoe smaakt sperma eigenlijk? En hoe zit het met de geur? Nou, de meningen lopen nogal uiteen, want de smaak van sperma kan bij elke nieuwe partner weer net anders zijn.

Dit komt doordat de smaak en geur van sperma afhankelijk is van het lichaam en van wat je eet! Gelukkig kunnen de volgende punten je echt helpen om de smaak en geur van sperma te verbeteren:

Goed voor de smaak en geur van sperma:

 • Eet veel groente en fruit
 • Neem zacht en zoet fruit zoals mango, ananas en kiwi
 • Pak veel lichaamsbeweging
 • Drink voldoende water

Slecht voor de smaak en geur van sperma:

 • Pittig, kruidig, vet of bitter eten
 • Koffie of alcohol drinken
 • Roken

Sperma slikken of spugen, wat vind jij? Laat een reactie achter! 

9 reacties

 1. Mijn sperma heb ik wel eens geslikt het was een beetje bitter maar toch geslikt niet echt vies maar ook niet echt lekker , Wat kan ik doen om wat zoeter sperma te krijgen .

 2. nieuwe vriend vond het zo geil dat ik dat deed , heb er geen problemen mee , smaakt naar kastanjes zeg ik hem

 3. In het begin vond ik het niet lekker, maar na een tijdje vond ik het heerlijk geil. Net als spruitjes moet je er aan wennen. Maar dan is het genieten, ik ga ook wel tongen met sperma, heel erotisch en sensueel.

 4. De gedacht om mijn eigen sperma door te slikken maakt me erg geil, dan vang ik het op en moet het snel doorslikken, want als ik te lang wacht gaat het me tegenstaan en heb ik geen zin meer. De eerste paar keer was niet lekker, maar daarna wen je wel aan de smaak. Makkelijker is in de mond van mijn vriendin klaar te komen en die spuugt dan alles in mijn mond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.840 keer bekeken

Geschreven door

Kies jij altijd de foute mannen uit? Eindigt het vervolgens altijd in één groot drama? Wij helpen je een handje op weg door de foute mannen er voor je uit te filteren. In deze blog vind je namelijk de 8 mannen in je leven waar je nooit iets…
4.840 keer bekeken
1.901 keer bekeken

Geschreven door

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Zuigzoenen, love it or hate it. Ze zijn niet altijd handig om mee rond te lopen en kunnen een gevaar voor je carrière vormen. Maar niet iedereen ziet zuigzoenen als de onschuldige oorzaak van plagerijen …
1.901 keer bekeken