door NaughtyNick

5 redenen waarom ze geen fan is van jouw sperma

24 februari 2021 door NaughtyNick

Is je partner niet zo dol op jouw sperma? Dan is er waarschijnlijk weinig wat je kunt zeggen om haar van gedachten te doen veranderen. Misschien heb je al geprobeerd om te refereren naar onderzoeken die vertellen dat sperma héél gezond is voor de huid en dat het depressies tegen gaat. Maar, sommige vrouwen houden nou eenmaal niet van zaad. Wij delen de 5 meest voorkomende zaad-gerelateerde klachten met je.

Dit zijn de 5 meest voorkomende klachten die vrouwen over het sperma van hun man hebben:

1. Teveel sperma

Hoewel veel mannen juist een grotere hoeveelheid sperma zouden willen produceren, kan dit voor vrouwen juist een turn off zijn. Mocht je partner hier problemen mee hebben, dan is de oplossing simpel: meer klaarkomen! Of je dat nou zelf doet of met je partner, dat is om het even. Als je bijvoorbeeld in de ochtend masturbeert en in de avond seks hebt, zal je s’avonds een stuk minder ejaculeren.

Wanneer een man meer dan 6,0 ml sperma ejaculeert wordt dit met een moeilijk woord ‘hyperspermie’ genoemd. De gemiddelde hoeveelheid sperma bij een ejaculatie ligt tussen de 2 en 6 ml.

2. Te weinig sperma

Het tegenovergestelde kan ook voorkomen. Als je als man last hebt van hypospermie, ejaculeer je juist erg weinig. De hoeveelheid sperma is dan minder dan 1,5 ml.

Maar er zijn dingen die je kan doen om je spermaproductie een boost te geven: Uit een studie van 2013 bleek dat mannen die vaak in de sportschool te vinden zijn en veel aan krachttraining doen, een hogere spermaproductie hadden dan mannen die dit niet deden. Bij gewichtheffen is aangetoond dat dit het testosteronniveau verhoogt en dit staat gelijk aan een hogere sperma productie. Daarnaast is het ook slim om te kijken naar je waterinname, drink je wel genoeg? Te weinig hydratatie zorgt voor een laag volume in sperma.

3. Het is te dik

Sommige vrouwen zijn op zijn zachts gezegd, geen fan van sperma omdat ze er nare ervaringen mee hebben gehad. Zo is het zaad van sommige mannen erg dik of heel erg bitter. Maar dit verschilt per man én je hebt er als man ook invloed op.

“Soms is sperma heel erg dik of bitter.”

Ook hydratatie heeft te maken met de dikte van je sperma. Dus kijk hier ook weer naar je waterinname. Om te bepalen of je voldoende gehydrateerd bent, kan je de kleur van je urine bekijken. Een lichte kleur betekent dat je voldoende gedronken hebt.

4. Het is gelig

Sperma is meestal wit of grijsachtig, maar soms kan het gelig zijn. Omdat dit niet vaak voorkomt is het niet gek dat je partner hier een beetje van schrikt.

Een uroloog over dit probleem: “Een lichtgele kleur wordt als normaal beschouwd, maar als het echt donkerder van kleur is, gecombineerd met een vieze geur, kan het een ontsteking van de prostaat of zaadblaasjes zijn en moet je worden gecontroleerd door een arts.” Is het donkerder van kleur, maar is de geur gewoon normaal, dan is de kans groot dat het wat ouder sperma is. Dit kan gebeuren wanneer je een tijd niet bent klaargekomen.

5. Het smaakt/ruikt vreemd

Een veel gehoorde klacht is dat het sperma van de partner niet lekker smaakt en/of ruikt. Dit heeft vaak met het voedingspatroon van de man te maken. Rood vlees, asperges en fastfood laten je sperma bijvoorbeeld bitter smaken. Waar het eten van fruit, en vooral ananas, en bepaalde bladgroenten het sperma juist zoeter laten smaken. Roken en drinken is daarnaast ook niet bevorderlijk voor de smaak.

“Het eten van fruit (vooral ananas) en bepaade bladgroenten zorgen voor zoeter sperma.”

Hoe staat het met jouw sperma kwaliteit? Of heb je een keer te maken gehad met één van bovenstaande punten? Deel het met ons in een reactie hieronder!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid