door JustJay

Waarom hebben mannen tepels? Zo zit dat!

27 augustus 2023 door JustJay

Dat vrouwen tepels hebben, dat snappen we wel. Maar wat is het nut van tepels bij mannen? Hebben mannentepels überhaupt een functie of zijn ze enkel voor de sier? In dit artikel leggen we het uit én delen we een aantal prikkelende tepeltips!

Alles over mannentepels

Waar zijn tepels voor?

De functie van tepels is om de baby melk te geven! Als een vrouw zwanger wordt, wordt de productie van melk voorbereid door het hormoon prolactine. Stimuleert de baby haar tepel, dan stroomt er melk vanuit de melkklieren via de melkkanaaltjes naar de tepel.

Kan een man melk geven?

Hoewel sommige koppels zullen beweren dat ‘ze’ zwanger zijn, kunnen wij je garanderen dat een biologische man fysiek niet in staat is om zwanger te raken 😉 En – tenzij er sprake is van een verstoorde hormoonhuishouding – ook niet om melk te geven.

Waarom hebben mannen tepels?

Oké, dus een man kan niet zwanger worden, noch melk geven. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je je afvraagt waarom mannen dan alsnog tepels hebben!

De reden is omdat de tepels al ontstaan in de baarmoeder, nog voordat het embryo geslachtsbepalende eigenschappen ontwikkelt. Tepels behoren dus gewoon tot de basisanatomie, ongeacht het geslacht.

Wist je dat… hoewel mannentepels doorgaans minder ontwikkeld zijn dan bij vrouwen, ze net zo kunnen variëren in grootte, vorm en kleur?’

Waarom is de mannentepel niet verdwenen?

Als mannen geen tepels nodig hebben, waarom ruimt de natuur dit ‘foutje’ dan niet vanzelf op? Waarom zijn tepels in de loop van de tijd, middels het evolutieproces, niet van de mannenborst verdwenen?

Dat zit zo: het hebben van tepels levert mannen namelijk geen evolutionair nadeel op. Het heeft geen negatieve invloed op de overleving of voortplanting. Sterker nog, veel vrouwen vinden ze juist sexy! Om het af te ronden hebben tepels nóg een leuke eigenschap…

De gevoeligheid van tepels

Jawel, de tepels zijn een erogene zone, zowel bij mannen als vrouwen. Heb je weleens gemerkt dat je tepels verstijven en/of extra gevoelig zijn als je opgewonden raakt, wanneer je ze aanraakt, of als het buiten wat frisser is dan verwacht? Dit komt doordat er hier veel zenuwuiteinden samenkomen.

Het stimuleren van de tepels kan voor extra seksueel genot zorgen. Een leuke aanvulling op de volgende seks- of masturbatiesessie dus, mocht je dit nog niet eerder geprobeerd hebben!

‘Als je ooit een nipple twist cadeau hebt gehad, dan zul je ongetwijfeld weten hoe gevoelig de tepels zijn.’

Hoe kun je de tepels stimuleren?

Of je nu houdt van zacht en sensueel of ruig en spicy, er zijn tal van manieren om de tepels te stimuleren. Om je op gang te helpen delen we graag een aantal tips waarmee jij jouw tepels, die van hem óf die van haar heerlijk kan verwennen!

1. Tepelmassage

Je kunt de tepels prikkelen door ze te strelen, wrijven, erin te knijpen of eraan te trekken. Let op: wees voorzichtig! Te veel stimulatie voelt niet fijn. Varieer bijvoorbeeld tussen deze verschillende technieken en het aantal vingers dat je gebruikt.

2. Orale stimulatie

Natuurlijk kun je ook je mond gebruiken. Je kunt de tepels zachtjes kussen en naarmate de spanning stijgt, zoenen of eraan zuigen. Teken rondjes om de tepel met je tong. Je bedpartner plagen? Beperk juist het aantal aanrakingen en maak langzame bewegingen.

3. Sextoys voor de tepels

De tepels stimuleren met een seksspeeltje? Probeer eens een toy uit de categorie tepelklemmen, tepelzuigers, kietelaars of wand massagers.

Wat vind jij de beste manier om de tepels te stimuleren?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid