NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Wat zijn de beste seksspeeltjes om mee te beginnen?”

16 januari 2021,

geschreven door

Beste Talitha, wij zijn al jaren gelukkig samen, maar zijn erover eens dat we ons seksleven wel wat nieuw leven kunnen inblazen. Om het weer wat spannender te maken in de slaapkamer, willen we graag beginnen met seksspeeltjes. Wij zijn beiden leek op dit gebied. Welke seksspeeltjes om mee te beginnen raad jij aan?”

– Sven en Mandy

Beste Sven en Mandy,

De wereld van seksspeeltjes is zo groot, dat is inderdaad best lastig kan zijn om je weg erdoorheen te slaan. Vanwege het enorme aanbod is het soms moeilijk om de juiste toy te vinden, zeker als jullie nog niet ervaren zijn op dit gebied. Ik geef jullie graag een select aanbod van speeltjes die perfect zijn om mee te starten.

Beginnen met seksspeeltjes

Voordat jullie zomaar geld uitgeven aan speeltjes, is het belangrijk om samen te bespreken waar jullie wensen en grenzen precies liggen. Seks is zoveel meer dan enkel penetratie en kan uit verschillende soorten stimulaties bestaan. Niet alleen de standaard plekjes als de clitoris, vagina en penis kunnen gestimuleerd worden, ook kan je denken aan anale stimulatie of het prikkelen van andere erogene zondes.

“Weet eerst goed van elkaar wat jullie fijn vinden en waar jullie wensen en grenzen liggen.”

Het ontdekken van jullie wensen en grenzen kan misschien lastig zijn. Het is altijd goed om openlijk met elkaar hierover te praten, zeker als jullie wensen wat uit elkaar liggen. Vinden jullie het moeilijk om hierover te praten of weten jullie niet zo goed wat jullie wensen op het gebied van vrijen? Dan kan het spelen van het erotische bordspel Ultiem Verlangen een goede uitkomst bieden.

Ontdek je plekje

Om de juiste toy te vinden, is goed om te weten wat jullie fijn vinden. Zo kunnen veel vrouwen de voorkeur hebben voor extra clitoris stimulatie. Anderen willen liever meer vaginale stimulatie. Ook mannen kunnen experimenteren met plekken als het perineum, de balzak of de anus (prostaat).

Tip! Weten jullie nog niet zo goed waar jullie erogene zones zich bevinden? Ontdek elkaars lichaam dan door middel van Sensate Focus oefeningen.

De beste seksspeeltjes om mee te beginnen

Het gebruik van een koppel vibrator

Zijn jullie meer op zoek naar speeltjes die jullie beiden stimuleren tijdens het vrijen? Dan kunnen jullie uitwijken naar koppeltoys, zoals het gebruik van een duo vibrator of een vibrerende penisring. Een duo vibrator is een speeltje dat zo ontworpen is dat het tijdens de penetrerende seks gebruikt kan worden. Het heeft een inwendig gedeelte, dat vaginaal wordt ingebracht. Het externe gedeelte rust dan op de clitoris. Het inwendige deel is smal genoeg om ruimte over te laten voor de penis, zodat de trillingen van het speeltje voelbaar zijn voor jullie beiden.

Tip! Gebruik bij een siliconen sekspeeltje altijd glijmiddel op waterbasis.

Een ander speeltje waar jullie allebei van kunnen genieten is een vibrerende penisring. Een penisring kan om de schacht van de penis worden geschoven, tot aan de basis van de penis. Het zorgt ervoor dat het bloed in de zwellichamen van de penis blijft, waardoor de man kan genieten van een langdurige erectie. Een vibrerend, extern gedeelte op de ring – ook wel een bullet genoemd – prikkelt tijdens het vrijen de clitoris.

Experimenteren met kinky seks?

Veel koppels voegen af en toe een vleugje kink toe en experimenteren met soft BDSM-ideeën voor in de slaapkamer. Indien jullie hiervoor open staan, kunnen jullie voorzichtig beginnen met BDSM-speeltjes voor beginners, zoals een oogmasker, kietelaar of een zacht setje handboeien of bondage set.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, wij zijn al jaren samen, werken beiden en hebben daarnaast nog een kleintje van 1 jaar in ons midden. Sporten, tijd voor vrienden en familie etc. We merken dat dit drukke leven ons seksleven niet ten goede komt. We hebben haast geen se…
3.599 keer bekeken