NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.999 keer bekeken

Seks met je ex? Niet altijd een slecht idee!

14 augustus 2019,

geschreven door

Seks met je ex; het wordt je meestal van alle kanten afgeraden. Je vrienden zijn er fel op tegen en alle zelfhulpboeken schreeuwen: ‘doe het niet!’. Zelf ben je er nog niet helemaal over uit of het nou wel of niet verstandig is. Hij of zij is namelijk niet voor niets je ex, zou je kunnen stellen. Echter is het volgens nieuw onderzoek helemaal niet zo’n slecht idee om af en toe terug te vallen in oude gewoontes (lees: in de armen van je ex).

Oud-geliefde

Het is het eerste advies wat iedereen je op het hart drukt als een relatie voorbij is: ga NIET naar bed met je ex. Dit zou het namelijk moeilijker maken om verder te gaan met je leven. Je zou op deze manier niet van je gevoelens afkomen en bezig blijven met een relatie die nooit zal gaan werken. Maar volgens onderzoek van de Wayne State University is de lakens delen met een oud-geliefde zo slecht nog niet.

Het onderzoek naar seks met je ex

In het eerste experiment onderzochten ze de ervaringen van 113 personen waarvan kort geleden de relatie verbroken was. Zij werden verzocht om een reeks online enquêtes in te vullen, waarin onder andere gevraagd werd naar mogelijke seksuele ervaringen met hun ex, hun huidige emotionele gesteldheid, in hoeverre zij zich gehecht voelden aan hun ex en hoe zwaarmoedig ze zich voelden door de break-up zelf.

Wist je dat… ex-seks vaker voorkomt onder ongetrouwde jongvolwassenen die net uit elkaar zijn?

In een tweede onderzoek werden de deelnemers gevraagd om werkelijke vrijpartijen en pogingen tot het hebben van seks te melden. Twee maanden later werd gekeken of zij nog steeds emotioneel gehecht waren aan hun ex-partner.

Na het analyseren van de resultaten concludeerden de onderzoekers dat jouw welzijn niet per se verslechtert als je seks blijft hebben nadat je relatie voorbij is.

sex met je ex

Resultaten

Ongeveer een kwart van de deelnemers gaven aan dat zij seks hadden gehad met hun ex-partner.  Het moet dan ook geen verrassing zijn dat zij zich meer emotioneel gehecht voelden, máár de seks werd niet gelinkt aan stressgevoelens met betrekking tot de break up. Sterker nog, mensen die sex hadden met hun ex voelden zich juist beter de dagen erna. Ook bleek het geen voorbode te zijn voor depressieve gevoelens in de periode erna en het had geen effect op het emotioneel loslaten van de voormalige partner.

Zoals je kunt voorspellen waren de deelnemers die seks hadden met hun ex, ook degene die het meeste moeite hadden om over hun ex-partner heen te komen. Maar ook in dit geval leek de seks geen negatieve gevolgen te hebben.

Heb jij wel eens seks gehad met een ex? Hoe is dit bij jou afgelopen?

4 Responses

 1. Ik heb regelmatig sex met m’n ex en het bevalt ons alle 2 heel goed. Samen leven gaat niet maar daar tegenover is de sex super.

 2. “Ik heb al een jaar geen seks meer gehad en jij bent de enige die ik ken waarmee ik het zou willen hebben”, zei ze. Mijn spontane reaktie was: “ik ben ook al even zonder maar jij bent de enige waarmee ik het niet zou willen”. Ruim een jaar later zei haar vervangster: “om eerlijk te zijn mis ik jou niet echt, maar de seks wel, dus wat vind je ervan?” Op mijn wenk liep ze om de auto heen en stapte in terwijl ze zei: “je weet mijn favoriete plek nog wel dus laten we gaan”.
  En dat deden we; zoals vanouds, maar wel ten afscheid.

 3. Na de breakup (5 jaar relatie) nog een jaar lang regelmatig sex met ex.
  De beste die we ooit gehad hebben met elkaar. Samen grenzen verlegd en nieuwe dingen gedaan. Zij werd een echte slet en ik een geile hengst. Wisselde regelmatig van dominant naar onderdanig.
  Denk er nu, 15 jaar larer, nog steeds met heel veel plezier aan terug. En zorgt soms nog voor heerlijke solo momentjes

 4. Ze zeggen
  Sex met je ex is de beste sex
  En ik denk wel dat het klopt
  Want omdat het je ex is
  Blijf het toch spannend
  Je kan het tegen niemand zeggen omdat iedereen het afraad
  Maar daarom is het juist zo spannend
  Je wilt niet betrapt worden door vrienden ouders partner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, mijn vriend en ik hebben altijd een fijn seksleven gehad. Maar de laatste tijd wil ik vaker seks dan hij. Met andere woorden: hij wil minder seks dan voorheen. Ik weet niet goed hoe dat komt. Wat kan ik doen? – Liv, 36 jaar Beste Liv,…
4.131 keer bekeken