Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Mijn vriendin is egoïstisch in bed. Wat nu?”

4 december 2021,

geschreven door

Beste Talitha, al enige tijd heb ik een leuke vriendin. Ik ben echt dol op haar, maar toch ben ik niet helemaal tevreden over ons seksleven. Mijn vriendin is namelijk best egoïstisch in bed. Ik heb het idee dat ik alleen maar bezig ben met haar verwennen, terwijl ik er niets of nauwelijks iets voor terug krijg. Praten over seks is lastig in onze relatie. Toch verlang ik wel naar een fijn seksleven. Wat kan ik doen?

– Gijs, 21 jaar

Beste Gijs,

Een balans tussen geven en nemen is in iedere relatie van belang. Zo ook in de slaapkamer. Wanneer jij het gevoel hebt dat je op seksueel vlak meer geeft dan terugkrijgt, kan dat schadelijk zijn voor jullie seksleven en uiteindelijk zelfs voor je relatie. Het is daarom verstandig om dit bespreekbaar te maken.

Als je partner egoïstisch in bed is

Een fijn seksleven kenmerkt zich dus onder andere met een balans tussen geven en nemen, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van beide partners. Dat betekent niet dat alles op een weegschaal gelegd hoeft te worden. Zo betekent het bijvoorbeeld niet automatisch dat je bij het geven van orale seks, per se orale seks terug hoeft te verwachten.

“Hoewel het een balans tussen geven en nemen is, hoef je niet álles op een weegschaal te leggen.”

Toch is het wel belangrijk dat jullie beiden optimaal van de seks genieten en dat het voor beiden bevredigend is. Een disbalans kan uiteindelijk leiden tot een ontevreden seksleven. Dat kan vervolgens een negatieve invloed hebben op de algehele tevredenheid over je relatie. Kortom: het kan leiden tot frustraties, spanningen en relationele ruzies.

Egoïsme in de slaapkamer herkennen

  • Je partner houdt enkel rekening met eigen behoeften
  • Hij of zij lijkt geen moeite te doen om jou te verwennen of achter jouw behoeften te komen
  • Je partner lijkt enkel seks te willen hebben wanneer het hem/haar uitkomt
  • Hij of zij verwacht seks, ook op momenten dat jij geen zin hebt
  • Je partner wil alle controle hebben in de slaapkamer

Maak je eigen behoeften bespreekbaar

Het is zonde als het egoïsme in bed zal leiden tot problemen in jullie relatie. Dat is namelijk nergens voor nodig! Het is dan wel belangrijk dat je bespreekbaar maakt dat je partner egoïstisch in bed is. Dat hoef je niet eens zo letterlijk te zeggen. Wat je wél kan doen, is aangeven dat je verlangt naar een seksleven waarin jouw behoeften ook mogen gelden. Geef bijvoorbeeld aan wat je fijn zou vinden dat jouw partner kan doen in de slaapkamer.

Tip! Voordat je aangeeft dat je iets mist in bed, is het belangrijk om goed na te gaan wat eigenlijk jouw eigen behoeften zijn.

Merk je dat dit nog weinig effect heeft, dan kan het geen kwaad om wat duidelijker aan te geven dat je niet tevreden bent over jullie huidige balans in bed. Dit kan je het beste buiten de slaapkamer aangeven. Tijdens of vlak na het vrijen zijn we namelijk op ons kwetsbaarst, waardoor gesprekken over jullie seksleven heftiger of intenser kunnen binnenkomen. Benader het gesprek buiten de slaapkamer het liefst zo positief mogelijk. Geef bijvoorbeeld aan dat je geniet van jullie intimiteit, maar dat het je ook erg fijn zou vinden als jij eens goed verwend wordt.

Het belang van praten over seks

Praten over seks kan voor veel stelletjes nog steeds erg lastig zijn. En hoewel het onderwerp gevoelig is, zal je merken dat het alleen maar jullie seksleven en relatie ten goede komt! Niet over jullie seksleven praten houdt het probleem alleen maar in stand, waarbij de frustraties alleen maar hoger zullen oplopen.

Tip! Het spelen van een erotisch spel kan de perfecte manier zijn om de spanning op te voeren, beter over seks te kunnen praten én elkaars seksuele voorkeuren te leren kennen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Benieuwd naar jouw sekshoroscoop van april? Bekijk hieronder wat de sterren voorspellen op sensueel gebied voor deze maand! Sekshoroscoop Waterman (21 januari – 20 februari) Waterman April belooft veel goeds, Waterman! Venus staat gunst…
4.966 keer bekeken