Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.661 keer bekeken

Hoe word je opnieuw verliefd op je partner?

19 januari 2021,

geschreven door

Wat als je verliefdheid langzaam afzwakt en plaatsmaakt voor houden van? Veel koppels weten niet goed wat ze daarmee aan moeten. Feit is dat je gevoelens gedurende een lange liefdesrelaties golven, maar wat als jullie zee steeds ondieper wordt en zich wel héél kalm houdt? Volgens experts zijn er 7 concrete manieren om jullie liefdesvlam weer aan te wakkeren.

Van roze wolk naar realiteit

Je wil ongetwijfeld terug naar het moment waar jij en je partner elkaar leerde kennen. De eerste aanrakingen, kusjes en vrijpartijen. Alsof jullie op een roze wolk zweefden of in een bubbel zaten. Lange nachten, dagen lang appen, kriebels wanneer jullie elkaar weer zagen en de drang om elkaar constant aan te raken. De passie van prille liefde is puur.

“De eerste aanrakingen, kusjes en vrijpartijen. Alsof jullie op een roze wolk zweefden.”

Toch weet je dat het vroeg of laat minder wordt. Op en gegeven moment weet je immers alles van elkaar, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarnaast bouw je zelf een leven op in de vorm van werk. Twee werkende personen in een koppel met soms ook nog kinderen in het spel is vragen om connectietekort. Vaak zijn dat bij uitstek moment waar de connectie verloren gaat en verliefdheid omslaat in houden van.

1. Wees realistisch

Voor altijd blijvende verliefdheid vind je alleen in sprookjes en films. Onvoorwaardelijke liefde betekent niet onvoorwaardelijke verliefdheid. Het is belangrijk dat je elkaar goed aanvoelt, blijft communiceren en tijd neemt voor intimiteit. Zolang die aspecten er nog zijn lijkt er geen man overboord. Wees realistisch en verwacht geen leven lang liefde. Soms voel je nou eenmaal een periode wat minder. Zoals Woody Allen zou zeggen: ‘whatever works!’

2. Blijf nieuwsgierig

Ga eens met je gedachten terug in de tijd en koppel het woord ‘nieuwsgierigheid’ aan je relatie. Je zult merken dat je aan het begin ontzettend benieuwd was naar zijn of haar lichaam, levensdoelen, muzieksmaak, vakantievoorkeuren, favoriete films of hoe hij zich zou gedragen in jouw vriendengroep of bij je ouders? Naar verloop van tijd houd je voor je gevoel meer antwoorden dan vragen over. Met andere woorden: je weet alles over je partner.

“Na verloop van tijd verzwakt de nieuwsgierigheid en houd je meer antwoorden dan vragen over.”

Is dat erg? Nee! Juist fijn. Je kent elkaar door en door en weet wat je aan elkaar hebt. Toch is het belangrijk dat nieuwsgierige aagje in jezelf aan te wakkeren. Rijd samen naar plekken uit je partners jeugd, bezoek samen een concert naar zijn of haar keuze of knoop een gesprek aan over de mooiste momenten uit jullie relatie. Herbeleef, herontdek en wees nieuwsgierig.

3. Geef extra prioriteit aan je relatie

In de loop van een lange relatie ruil je spanning en sensatie in voor veiligheid, comfort en stabiliteit. Het klinkt misschien saai, maar het is zeer waardevol. Toch liggen er daardoor gevaren op de loer, zoals het niet meer verliefd zijn op je partner. Je doet minder spannende dingen samen, hebt minder connectie en leeft misschien zelfs langs elkaar heen. Omdat tegen te gaan is het slim prioriteit te geven aan je relatie. Neem meer tijd voor elkaar. Ga eropuit, drink samen, wandel, ga weer eens samen douchen of herontdek jullie seksleven met een spannende toy.

4. Ga vaker de diepte in

Relatieproblemen in de vorm van niet meer verliefd zijn, seksproblemen of het missen van connectie resulteren vaak in ruzies en misvattingen. Zonder hier goed bij stil te staan kom je er wellicht niet achter wat de échte oorzaak is. Hiervoor moet je wat dieper graven en het gesprek met je partner aangaan. Hoe zit het met jullie wederzijdse vertrouwen in elkaar? Hoe denk je over je eigen lichaam? In wat voor mate voel jij je onzeker? Speel open kaart en leer elkaars diepste gedachtes kennen om elkaar goed te begrijpen. Vaak zijn het kleine dingen die frustreren. Als dat opgelost wordt kan het maar zo zijn dat jullie relatie een flinke boost krijgt.

5. Wees open en eerlijk

Het klinkt zo makkelijk: open en eerlijk zijn. Toch vinden veel koppels het lastig. Door de dagelijkse drukte is het immers logisch om conflicten te voorkomen en bepaalde zaken voor je te houden. Vooral als je kinderen hebt en buiten je werk om nog veel andere bezigheden. Toch is het dan juist belangrijk om open en eerlijk te zijn.

Wist je dat… Mannen 3 keer zo vaak tegen hun partner liegen dan andersom?

Niet alleen tegen je partner, ook tegen jezelf. Analyseer aan het eind van de dag eens kort wat je er van vond. Wat waren de leuke momenten en op welke momenten was je gefrustreerd en waarom? Op die manier kom je er achter wat beter kan. Relationeel gezien kan dit enorm helpen!

6. Werk samen naar een doel

Je vriend of vriendin vertellen dat je minder liefde voelt, kan als een bom inslaan. Om vervelende gevoelens te compenseren doe je er slim aan om te vertellen wat je wil bereiken. Bijvoorbeeld vaker samen intiem zijn. Door continu in gesprek te gaan kom je uiteindelijk tot punten waar je aan werkt om dat doel te behalen. Niet alleen jij, maar ook je partner heeft hier een rol in. Het is zonde om alleen de problemen te benoemen en daarmee in je schulp te kruipen. Oplossingen zat!

7. Begin vandaag

Lastige dingen uitstellen, daar zijn we met zijn allen erg goed in. Hoe meer je uitstelt, hoe meer negatieve gedachten zich in je hoofd opkroppen. Om dat en de gevolgen daarvan tegen te gaan is het slim om direct aan je relatie te werken. Plan dus direct meer momenten samen in als je merkt dat je verliefdheid minder wordt. Een bekende oefening is bijvoorbeeld elkaar een kwartier lang aankijken zonder afleiding. Wat is er mooi aan je partner? Noem het voor jezelf op en voel de connectie. Hoe eerder je begint, hoe eerder het probleem verdwijnt.

In hoeverre ben jij nog verliefd op je partner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.382 keer bekeken

Geschreven door

Het is totaal geen schande als je met iemand afspreekt voor een snelle date of een hookup. Anno 2019 kan dit gewoon en gebeurt het ook steeds vaker via bijvoorbeeld Tinder en Grindr. Maar even veilig is het niet altijd, want we kennen de voorbeelden….
1.382 keer bekeken