door seksuoloog Talitha

“Hoe kunnen we samen genieten van zijn seksuele fantasie?”

20 juli 2019

Beste Talitha, mijn man heeft onlangs aangegeven dat hij het opwindend vindt als ik tijdens de seks verschillende dingen draag, zoals lak en latex. Ik sta hier best voor open, maar worstel toch met wat onzekere en vernederende gevoelens. Ergens voelt het alsof hij dan met iemand anders seks heeft. Hoe kan ik toch samen met hem genieten van zijn seksuele fantasie? 

– Meike

Beste Meike,

Iedereen heeft verschillende seksuele voorkeuren, fantasieën, fetisjen of wensen. Wat voor de een opwindend kan zijn, hoeft voor de ander totaal niet zo te zijn. Binnen een relatie is het daarom altijd goed om aan elkaar te laten weten wat jullie concrete wensen zijn in bed. Soms kan een seksuele fantasie in eerste instantie vreemd overkomen, maar loon het om erover te praten. Zo kunnen jullie kijken hoe het een plekje kan krijgen in een fijn seksleven voor jullie beiden.

“Het is nooit verstandig om iets tijdens de seks te doen waar je niet volledig achter staat.”

Een seksuele fantasie in je seksleven integreren

Je geeft aan dat je wel open staat voor het toepassen van zijn seksuele fantasie, maar dat je toch nog worstelt met negatieve gevoelens. Het is nooit verstandig om iets te proberen waar je zelf nog niet volledig achter staat. De seks moet voor jullie beiden fijn en bevredigend zijn.

Geef daarom aan wat zijn seksuele fantasie met jou doet. Het is niet erg dat je je nog onzeker en vernederd voelt. Het is dan aan jou om aan je man duidelijk te maken hoe jij zijn fantasie interpreteert. Op die manier bied je hem ook de kans om uit te leggen waaróm hij graag lak en latex wil toevoegen aan jullie seksleven. Dit geeft ruimte om elkaar wat meer te begrijpen, wat alleen maar positief is voor jullie seksleven.

Zijn seksuele wens hoeft niets over jou te zeggen

Probeer het niet te zien als ‘vreemdgaan’. Je man geeft immers aan dat hij seks wil hebben met jou. Ik kan me voorstellen dat jij je als een ander persoon voelt wanneer je iets draagt wat je normaliter (nog) niet zou dragen, maar zie dit als een toevoeging aan júllie seksleven. Niet als seks met iemand anders. Niet voor niets dat hij aangeeft dat hij dit met jóú wil beleven.

Seks heb je samen

Heb je aan elkaar duidelijk gemaakt hoe jullie zijn fantasie ervaren en willen jullie het toepassen in de slaapkamer? Probeer dan gewoon wat uit. Bekijk samen bijvoorbeeld online wat jullie kunnen aanschaffen. Bekijk verschillende outfits van lak en latex, kies iets wat jullie beiden mooi vinden en niet onbelangrijk: ontdek hoe jij je voelt als je eenmaal lak of latex draagt en hoe je dit kan toepassen in de slaapkamer.

“Seks is soms een kwestie van uitproberen. Iets kan goed uitpakken, maar ook tegenvallen.”

Lukt het niet om er samen van te genieten? Geef dit dan duidelijk aan. Seks is soms ook een kwestie van uitproberen. Iets kan goed uitpakken, maar ook tegenvallen of simpel weg ‘niet werken’. Het belangrijkste blijft altijd dat het voor jullie beiden fijn moet zijn en blijven.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid