Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

2.734 keer bekeken

Red Flag Alert! 20 signalen dat je date niet de juiste is ⛔

24 februari 2021,

geschreven door

Eerste dates; de een houdt er van en de ander haat het. Over het algemeen vind ik eerste dates best leuk en ben ik inmiddels een echte date-expert, dus ondertussen heb ik wel een soort zesde zintuig ontwikkeld voor red flags bij een eerste date. Maar voor iedereen die nog geen ingebouwd redflag alert heeft, hier zijn 20 signalen dat je date niet de juiste is.

Sidenote: Dit artikel is met een knipoog geschreven. Iedereen date op zijn eigen manier en het is vooral belangrijk om jezelf te blijven. Neem het dus niet té serieus. 😉

Thank you, next

Oh, je praat met je mond vol dame blanche? Je vraagt me midden in de nacht om te chillen? Je zegt geen bedankt tegen de ober? Thank you, next. Deze drie dingen zijn alleen wel erg voor de hand liggend. Hoe zit het nou met de niet-zo-overduidelijke signalen die we waarschijnlijk allemaal missen? Zoiets als meteen na de date een Facebook vriendschapsverzoek ontvangen of elkaar ontmoeten bij een bar waar alle collega’s van jouw date zitten. Hier zijn 20 signalen waarvan date-, relatie- én sex experts je vertellen ze beter te vermijden. 


#1 Er op staan om jouw eten en drinken te bestellen

Dit is zeer zeker een rode vlag! Zelfs wanneer je zegt dat je voor jezelf kunt bestellen of als je het vertederend, schattig of misschien zelfs romantisch vindt. In werkelijkheid kan het een overduidelijk teken zijn van een controlerend persoon.

#2 Koos meningloos

Natuurlijk is het heerlijk wanneer iemand easygoing is, maar het is iets heel anders om geen mening te hebben óf om deze niet te delen. Als je date er op staat dat jij alles beslist over jullie eerste date, is de kans aanwezig dat zijn zelfvertrouwen niet veel hoger is dan Roel van Velzen.

#3 Je date kijkt net iets teveel naar rechts

Oke, als Doutzen Kroes of Ryan Gosling aan de rechterkant zit is dit logisch, maar anders RED FLAG. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer iemand naar rechts kijkt, er vaak een een herinnering wordt gecreëerd in plaats van opgeroepen. Dit zou kunnen betekenen dat je date de waarheid niet spreekt.

#4 Woorden en daden matchen niet

Het is een huuuuuuge red flag wanneer iemands woorden en daden niet matchen. Bijvoorbeeld: je date vertelt jou dat milieu een grote rol speelt in haar leven en dat ze zo milieuvriendelijk mogelijk leeft, maar ondertussen drinkt ze haar cola met een plastic rietje.

#5 Negatief praten over een ex

Over je ex praten is sowieso niet echt een gezellig onderwerp tijdens een date, maar wanneer iemand overdreven kritisch is over een ex en de persoon in kwestie ook nog eens denigrerende bijnamen geeft, RUN! Naast dat je niet wil dat je date wellicht ooit zo over jou zal praten, er is ook nog een kans dat je aan tafel zit met een narcist.

“Wanneer iemand overdreven kritisch is over een ex en deze ook nog eens denigrerende bijnamen geeft, RUN!”

#6 Negatief praten over wie dan ook

Niet alleen negatief praten over een ex is een Red Flag, het überhaupt slecht praten over of uitlachen van ouders, broers en zussen, vrienden, collega’s et cetera, kan wijzen op een narcist óf dusdanig onzeker persoon dat hij/zij het gevoel heeft beter te worden door anderen af te kraken.

#7 Kritiek op het eten

Hebben jullie afgesproken om tijdens de eerste date ergens samen een hapje te gaan eten maar kraakt hij vervolgens alleen maar het eten af? Bestel dan maar geen toetje. Wanneer jouw date zich als heel lief en easygoing profileert maar vervolgens wel alles afkraakt wat maar af te kraken valt, kan dit wijzen op een controlerende en neerbuigende persoonlijkheid.

#8 Het lijkt te mooi om waar te zijn

Ja, donder maar even keihard van die roze wolk af; wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Sorry, not sorry. Het lijkt misschien heel romantisch, maar laat de alarmbellen maar rinkelen wanneer ze teveel of te dure cadeaus geven, overmatig complimentjes geven en veel te snel aanhankelijk worden. Er is zelfs een term voor dit soort gedrag; Love Bombing. Wanneer iemand jou bombardeert met liefde terwijl er nog helemaal geen goed fundament is gelegd voor een eventuele relatie, kan dit een signaal zijn van iemand die wanhopig op zoek is naar de liefde óf jou een vals gevoel van veiligheid geven.

“Laat de alarmbellen maar rinkelen wanneer jouw date té veel cadeaus geeft, jou overmatig complimenteert en veel te snel aanhankelijk wordt.”

#9 Klaag, klaag, klaag…

Ik heb een heeeeeeeeel zwaar leven, echt heel zwaar! Moeilijk, moeilijk, moeilijk, moeilijk! Enfin, het is één ding om je op je gemak te voelen bij je date en je gevoelens te laten spreken, maar als jouw date alleen maar aan het klagen is kan dit een vorm van persoonlijke problemen en negativiteit betekenen. De eerste date kan je er nog door heen kijken (misschien zijn het zenuwen), maar als het geklaag blijft voorkomen, is het tijd om jullie date avontuur te beëindigen.

#10 Te laat komen zonder goede reden

Nee, we hebben het niet over twee tot vijf minuten te laat komen, maar wanneer jouw date na 5 minuten nog niet is op komen dagen zónder goede reden; is dit een reden tot nadenken. Er zullen momenten zijn dat het verkeer tegenzit of dat er een noodgeval is gebeurd, maar wanneer er geen specifieke reden tot laatkomen is gegeven, moet je je afvragen of je date wel écht geïnteresseerd is. Als jouw date niet even een seintje stuurt dat hij/zij later is, verspil je waarschijnlijk gewoon je tijd.

#11 Heeft teveel met jou gemeen

Brengt jouw date continu onderwerpen naar voren waarop jij kan zeggen ‘IK OOK!’? Of ben jij aan het woord en reageert jouw date continu met deze woorden? Soulmate-overtuigingen of niet; wanneer jouw date ook het liefst rode gympen draagt, elke dinsdag buiten de deur gaat lunchen, dezelfde favoriete band heeft etc… is de kans aanwezig dat je te maken hebt met een social media stalker. Wanneer ze jou op social media hebben gestalkt, kan dit er op wijzen dat ze jouw genegenheid proberen te winnen door zoveel mogelijk overeenkomsten te hebben. Iemand die een neppe connectie aan wil gaan, kan een teken zijn van een overdreven controlerend persoon.

“Wanneer ze jou op social media hebben gestalkt, kan dit er op wijzen dat ze jouw genegenheid proberen te winnen door zoveel mogelijk overeenkomsten te hebben.”

#12 Iets te snel comfortabel

Het is goed wanneer jouw date zichzelf durft te zijn, maar er is een grens. Floept jouw date zonder pardon een boer er uit? Of vertelt hij zonder gêne dat hij even een grote boodschap gaat doen? Iew. Iets te snel comfortabel worden wat betreft lichamelijke zaken, kan wijzen op een persoon die persoonlijke hygiëne niet heel hoog heeft staan.

#13 Een date met de telefoon

Zit jouw date continu op zijn of haar telefoon? Naast dat het enorm onbeleefd is, is het ook nog eens een teken van desinteresse. Een paar uurtjes zonder telefoon zou niet zo moeilijk moeten zijn, toch?

#14 Probeert op de eerste date al een selfie van jullie twee te maken

Zelfverzekerdheid en vriendelijkheid zijn aantrekkelijk, maar als je date meteen iets té vertrouwd is met de kamergenoot die de deur open deed, een praatje wil maken met jouw mams die voorbij het terras komt lopen of meteen om een selfie vraagt na afloop van de date. Nah, niet zo chill. Helaas pindakaas, maar jouw date heeft niet het vermogen om sociale normen en grenzen te begrijpen.

#15 Is respectloos tegenover de bediening

Als je date tijdens een etentje de bediening geen blik waardig keurt en zelfs weigert een bedankje te mompelen als de ober de drankjes of het eten komt brengen, dan weet je: deze persoon voelt zich waarschijnlijk te goed voor ‘het personeel’.

#16 Begint over trauma’s uit het verleden

De eerste date zou casual en chill moeten verlopen. Elkaar op een leuke manier leren kennen zit er niet echt in als iemand meteen begint over diepe wonden uit het verleden. Wanneer jouw date begint over vervelende gebeurtenissen uit de kindertijd, is de kans aanwezig dat dit nog steeds een groot deel uit maakt van zijn of haar leven. Het onvermogen om gebeurtenissen uit het verleden los te laten en te verwerken, kan wijzen op problemen bij het leiden van een volwassen leven.

#17 Noemt jou iets te snel lieverd of schatje

Het kan fijn aanvoelen wanneer jouw date jou na een kwartier al lieverd of prachtig noemt. Maar als dit zo makkelijk gaat, is dit waarschijnlijk ook het geval bij andere dates.

#18 Besteld water

Wanneer jouw date een glas water besteld, kan dit betekenen dat hij of zij niet de intentie heeft om lang te blijven. Helaas, hij wil jou de kans niet geven en zo snel mogelijk weggaan, zo snel dat hij niet eens iets hoeft te betalen voor het drinken.

#19 Kan niet stoppen met praten over zichzelf

Je stelt een vraag om de date te beginnen en jouw date ratelt maar door en door en door, totdat je het hele levensverhaal hebt gehoord. Er wordt niet gevraagd naar jouw ervaringen en tijdens het luisteren zijn ze niet geïnteresseerd. Sorry maar helaas, maar jouw date heeft waarschijnlijk maar één interesse en dat is zichzelf.

#20 Cancelt plannen met vrienden om met jou op date te gaan

Cancelt jouw date huidige plannen met vrienden of vriendinnen om met jou op date te gaan? Dan is de kans groot dat ze verwachten dat jij hetzelfde doet. Ze willen dat je stopt met dingen doen die je leuk vindt en alle tijd voor hen vrijmaakt. Ja, je wilt daten met iemand die jou leuk vindt en jou prioriteit geeft, maar het is niet de bedoeling dat er wordt verwacht dat je na één date alles voor iemand op zij zet.
Wat is volgens jou een echte Red Flag tijdens een eerste date?

1 reactie

  1. Dat ik na de 1ste date niet meer geïnteresseerd ben is een red flag. Ik zoek niet actief naar redenen om iemand geen kans te geven tijdens de eerste date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.808 keer bekeken

Geschreven door

Bijna iedereen heeft in een losgeslagen vrijgezellenperiode weleens een spannende nacht meegemaakt met een duifje uit de kroeg. Een welbekende onenightstand; we doen het allemaal. Maar waarom doen we het eigenlijk? En waarom hebben we soms zo’n zin…
1.808 keer bekeken