Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

783 keer bekeken

Help! Mijn partner is telefoonverslaafd

4 september 2019,

geschreven door

Wanneer je vandaag de dag om je heen kijkt, zie je bijna iedereen met zijn blik op zijn smartphone gericht. We zijn zo bezig met het onderhouden van virtuele relaties, hetzij via e-mail, WhatsApp of Instagram, dat we niet meer onze volledige aandacht hebben voor degenen om ons heen. Een partner die constant bezig is met zijn telefoon kan de nodige irritaties opwekken. Heeft jouw partner ook een telefoonverslaving? Dan hebben we een aantal tips voor je om zijn of haar aandacht terug te krijgen!

1. Bespreek je ergernissen

Wanneer je het smartphone gebruik van je partner irritant begint te vinden, is het goed om hem of haar hiermee te confronteren. Misschien is je partner zich wel helemaal niet bewust van zijn of haar veelvuldige smartphone-gebruik. Je partner hiermee confronteren kan hem of haar laten zien dat het veelvuldige telefoongebruik storend is voor jou. Als je het niet bespreekt, lost het probleem zich sowieso niet op!

Houd daarnaast rekening met de volgende punten:

  • Ga er niet vanuit dat je partner weet waar jij mee zit.
  • Zoek naar een geschikt moment, waar je partner de volledige aandacht erbij heeft, en vertel hem dat je van zijn of haar gedrag baalt.
  • Probeer te voorkomen dat jij je partner aanvalt door teveel met een vinger te wijzen. Probeer in plaats daarvan je gevoel te beschrijven. “Ik voel me genegeerd en onbelangrijk wanneer jij de hele tijd op je telefoon zit.” doet het doorgaans beter dan “jij hebt echt een telefoonverslaving en verpest onze relatie.”

“Zoek naar een geschikt moment, waar je partner wel de volledige aandacht erbij heeft, en vertel hem dat je van zijn of haar gedrag baalt.”

2. Houd toezicht op zijn telefoongebruik

Wanneer mensen verslaafd zijn aan hun telefoon, realiseren ze zich niet hoeveel tijd ze daadwerkelijk aan hun telefoon besteden. Een goede manier om hem of haar hiermee te confronteren is door de schermtijd erbij te pakken!

Schermtijd

Schermtijd is de tijd dat het scherm van je telefoon aan staat. Bij een iPhone staat dit standaard tussen je instellingen. Android gebruikers kunnen de app ‘Quality Time’ downloaden om hun schermtijd te achterhalen. Zo weet je precies hoeveel tijd je op je telefoon zit. Daarnaast is het mogelijk om een limiet in te stellen om jouw smartphone gebruik te beperken.

3. Verander de telefooninstellingen

Het veranderen van een aantal instellingen kan al een behoorlijke impact op het telefoongebruik hebben. Door het scherm op zwart/wit te zetten of door bepaalde notificaties uit te schakelen, worden we al een stuk minder geneigd om op onze telefoon te kijken. Ook de bliepjes, pingetjes en felle kleuren triggeren je om gelijk op je telefoon te kijken. Voor je het weet ben je weer een aantal minuten verzonken in je telefoon.

“Door het scherm op zwart-wit te zetten of door bepaalde notificaties uit te schakelen, worden we al een stuk minder geneigd om op onze telefoon te kijken.”

telefoonverslaafd

4. Maak afspraken

Wanneer je partner op de hoogte is van jouw ergernissen en zijn eigen verslaving, is het tijd om afspraken te maken over het telefoongebruik. Er zijn meerdere dingen die jij met je partner kunt afspreken. Vergeet niet aan te geven waarom een bepaald moment van de dag belangrijk voor jou is. Bijvoorbeeld:

  • Geen telefoon in de slaapkamer (koop een wekker wanneer jullie je telefoon als alarm gebruiken)
  • Geen telefoon tijdens het eten of het ontbijt
  • Spreek af om bepaalde apps niet meer op je telefoon te hebben (social media of andere apps die veel tijd in beslag nemen)

Mocht je partner bijvoorbeeld niet willen meewerken aan geen telefoons aan tafel, dan kan je hem vragen waarom hij of zij het zo belangrijk vindt om de telefoon bij de hand te houden wanneer jullie aan het eten zijn. Leg hem of haar uit dat het ontbijt en avondeten belangrijke momentjes voor jou zijn om samen de dag door te spreken en dichter tot elkaar te komen. De kans is groot dat hij dan ook bij zichzelf ten rade gaat en beseft dat het eigenlijk ook helemaal niet nodig is. Overweeg bijvoorbeeld om alleen nog maar social media op de computer te gebruiken. Dit zal het telefoongebruik al enorm minimaliseren.

5. Vervangende activiteiten

De kans is groot dat je partner een andere gewoonte ontwikkelt om zijn of haar telefoonverslaving te vervangen. Dit kan bijvoorbeeld een oude hobby zijn of iets wat je geliefde altijd al wilde doen. Jij kunt natuurlijk ook meedoen aan deze nieuwe activiteit! Jullie blijven zo uit de buurt van je telefoons en zijn lekker samen bezig iets nieuws te leren. Een win-win situatie voor beide!

“Overweeg bijvoorbeeld om alleen nog maar social media op de computer te gebruiken. Dit zal het telefoongebruik al enorm minimaliseren.”

6. Therapie

Als de telefoonverslaving van je partner zo hopeloos is dat bovenstaande tips niks meer uithalen, kan therapie een laatste uitweg zijn. Op de site van Trubendorffer – een officiële GGZ-instelling gespecialiseerd in verslavingszorg – kan je terecht voor hulp bij je verslaving. Je hoeft niet in een kliniek te verblijven, maar dient om de zoveel tijd aanwezig te zijn bij een behandellocatie in je eigen omgeving.

Heb jij een partner met een telefoonverslaving? Hebben bovenstaande tips geholpen? Deel het met ons in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.638 keer bekeken

Geschreven door

Weg met de neusspray, loratadine en cetirizine! Als jij last hebt van tranende ogen, een loopneus en gekmakende jeuk overal in je hoofd, dan hebben wij dé oplossing voor jou. Uit onderzoek blijkt namelijk dat seks een heel goed medicijn is tegen hoo…
2.638 keer bekeken