door SassySue

QUIZ: Test jouw kennis over Anale Seks!

23 januari 2018 door SassySue

Anale seks lijkt met de dag populairder te worden. Niet gek, het kan een hele prettige afwisseling in je seksleven zijn. Maar het is niet iets wat je ‘zo maar’ even doet, er is een zekere basiskennis vereist om anale seks tot een succes te maken. Denk jij dat je álles weet wat er over anale seks te weten valt? Dan is deze test vast een eitje voor jou.

Verdovende sprays zijn een vereiste wanneer je anale seks wilt hebben

Er zijn verschillende anale sprays en crèmes te koop met een verdovende werking. Hierdoor zal je anus dus gevoelloos worden, wat eventuele pijn zal voorkomen. Maar pijn heeft natuurlijk een functie: wanneer iets pijn doet dan weet je dat je er mee moet stoppen. Daarom is het belangrijk om deze middeltjes met beleid te gebruiken. Een vereiste zijn ze in ieder geval zeker niet.

Kan je soa's krijgen van anale seks?

Ja, van anale seks kun je ook een soa oplopen. Het is verstandig om tijdens anale seks een condoom te gebruiken. Dit beschermt je tegen soa's, maar ook tegen eventuele infecties. De anus zit vol bacteriën die je liever niet op andere plekken wilt hebben. Better save than sorry!

Waarom is de anus vaak donkerder van kleur dan de rest van het lichaam?

Hoewel je anus dan niet donkerder mag worden wanneer je deze slecht afveegt, willen we je toch aanraden om deze goed schoon te houden. Dat lijkt ons voor iedereen beter.

Hoe noem je het likken van de anus?

Rimmen, of een rimjob, is het likken, strelen en penetreren van de anus met de tong.

Anale seks hoort een beetje pijn te doen

Nee, anale seks hoort geen pijn te doen. Artikelen als verdovende sprays doen je misschien iets anders geloven. Het is belangrijk om veel aandacht te besteden aan voorspel, wanneer je wil beginnen met anale seks. Wanneer je het goed aanpakt, hoort het geen pijn te doen. Het hoort voor beide partijen een prettige ervaring te zijn!

Glijmiddel is een vereiste wanneer je anale seks wilt hebben

De anus heeft geen natuurlijk glijmiddel, zoals de vagina dit wel heeft. Gebruik daarom glijmiddel bij anale seks, om het soepeltjes te laten verlopen.

Om anale seks te kunnen hebben, moet je eerst een klysma doen (het uitspoelen van je darm)

Het is niet nodig om een klysma te ondergaan voor het hebben van anale seks. Het kan echter wel een fijn gevoel geven om dit te doen. Een anaal douche is een iets mildere vorm van een klysma. Een klysma of anaal douche kan je een schoon en gerust gevoel geven, zeker wanneer je bang bent 'dat er iets mee komt' tijdens de seks. Het is echter een persoonlijke voorkeur of je dit wel of niet doet.

Anale seks is alleen voor homoseksuele mannen.

Er zijn veel homoseksuele mannen die niet aan anale seks doen. Omdat het idee ze niet aantrekt, omdat het ze eng lijkt of omdat ze het niet lekker vinden. Net als bij hetero's, biseksuelen, transgenders, lesbische vrouwen en alle andere mensen op het seksuele spectrum dus. Anale seks heeft niks met homoseksualiteit te maken.

Waarom vinden mannen het ontvangen van anale seks vaak prettig?

De prostaat is het orgaan wat onder andere verantwoordelijk is voor het produceren van het vocht wat je terugvind in sperma. Het kan héél erg prettig voelen wanneer de prostaat gestimuleerd wordt, wat via de anus mogelijk is.

Je kan gewone sextoys ook altijd anaal gebruiken.

Gewone sextoys die niet voor anale seks gemaakt zijn, kunnen 'kwijt' raken in de anus. Dit komt doordat de kringspier anders werkt dan de spieren in de vagina. Het gebeurt dan ook regelmatig dat een arme stakker op de eerste hulp beland, met een vreemd voorwerp in z'n arie. Sextoys die gemaakt zijn voor anaal gebruik, hebben altijd een platte basis of een trekring om te voorkomen dat ze plots naar binnen schieten en er niet meer uit willen.

En, wat was jouw score? Deel het in de reacties!

Reageer

Gerelateerde berichten

Een reactie op QUIZ: Test jouw kennis over Anale Seks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid