Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

Pussy de soleil: het bleken van je schaamstreek

21 februari 2019,

geschreven door

In een tijd waarin body positivity meer aandacht krijgt dan ooit, zou je verwachten dat de kleur van de vagina het laatste is waar vrouwen zich mee bezig houden maar niets is minder waar. Naast het bleken van de anus, is het bleken van de schaamstreek nu ook een ding. Wij zijn erg benieuwd naar dit fenomeen en gingen op onderzoek uit. 

Onrealistisch beeld

In de Engelse krant The Sun verscheen vorig jaar een artikel over de 31-jarige Tracy Kiss die een laserbehandeling onderging om haar schaamstreek te bleken. Haar vagina zou ‘zachter en meer roze’ zijn en er daarnaast ‘jonger uitzien omdat hij lichter is’. Waarom ze dit deed? Als cadeau voor haar vriend omdat ze één jaar samen zijn. Wij waren nog niet bekend met dit fenomeen, maar het bleken van je schaamstreek schijnt de afgelopen jaren steeds populairder te worden. Zo laten in de VS naar schatting jaarlijks een kwart miljoen vrouwen hun schaamstreek bleken.

Het begint er op te lijken dat wij vrouwen steeds meer moeten voldoen aan een onrealistische beeld dat tegenwoordig wordt geschetst. Een vagina moet namelijk niet alleen lekker ruiken, strak en glad zijn maar ook nog eens licht van kleur. 

Laten we voorop stellen dat elke vagina anders is. Ze verschillen in vorm, grootte en kleur. Je vagina heeft niet dezelfde kleur als de rest van je lichaam. Wanneer een vrouw bevallen is of ouder wordt kan de vagina ook nog eens gaan veranderen. Zo kan de huid van de grote schaamlippen wat slapper, rimpeliger en donkerder worden. Dat is volkomen normaal, no need to panic!

Photo Credit: VaginalBleaching.org

Mogelijkheden

Op het internet is het aanbod groot wanneer je zoekt naar de mogelijkheden om je schaamstreek te laten bleken. Er zijn al langere tijd crèmes op de markt die ervoor kunnen zorgen dat de schaamlippen lichter worden, zoals bijvoorbeeld Star White. Ook zijn er verschillende natuurlijke behandelingen te vinden die kunnen bijdragen aan het verlichten van de donkere huid rond de schaamstreek zoals onderstaande ingrediënten.

Aloë vera

Aloë vera wordt al jaren gebruikt om huidverkleuring te bestrijden. Wanneer je niet in het bezit bent van een aloë vera plant, kun je bij de meeste drogisterijen 100% pure aloë vera gel kopen. Masseer de gel in het donkere gebied en laat het daar vervolgens 20 minuten zitten. Was het vervolgens af met warm water. Aloë vera kan na iedere wasbeurt gebruikt worden.

Erwtenbloem

Dit voedingsmiddel uit Azië dient als een natuurlijke scrub en huidbleker. Voeg een beetje water aan de bloem toe en maak er een dikke pap van. Breng deze pap aan op de donkere huid en laat het vervolgens drogen. Was het vervolgens af met water. Doe deze behandeling drie maal per week.

Wist je dat… in India zelfs reclamespotjes zijn voor het bleken van je schaamstreek

Laserbehandeling

Tegenwoordig bieden verschillende klinieken laserbehandelingen aan waarbij de donkere huid wordt weg gelaserd. De behandeling om de schaamstreek te bleken is vrijwel pijnloos en wordt dus niet onder verdoving uitgevoerd.  De prijs van deze behandeling varieert van 500,- tot 750,-. Vaak is één behandeling niet genoeg om het gewenste resultaat te bereiken en zullen er een aantal vervolgbehandelingen moeten worden ondergaan. In onderstaande video zie je hoe dit in zijn werk gaat.

https://www.youtube.com/watch?v=dXG1W61MRyY#action=share

Wij gaan jou uiteraard niet vertellen wat je met je lichaam moet doen, maar wij hopen dat de kleur van je schaamstreek niet iets is wat je overweegt om te veranderen. Mocht je toch graag het één en ander willen uitproberen, dan adviseren wij om chemicaliën te vermijden en enkel natuurlijke producten te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.318 keer bekeken

Geschreven door

Omdat de anus zelf geen vocht aanmaakt wanneer je opgewonden bent, is glijmiddel eigenlijk altijd een vereiste! Een smeersel met een langere werktijd en een dikke viscociteit, bijvoorbeeld een glijmiddel op siliconenbasis, heeft dan waarschijnlijk je…
4.318 keer bekeken