Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

21.710 keer bekeken

Masturberen: alle feiten en fabels op een rijtje!

17 mei 2023,

geschreven door

Masturberen is de geheime hobby van ontelbaar veel mensen. Maar ondanks dat er zoveel mensen zijn die het doen, wordt er toch maar weinig serieus over gesproken. En wat krijg je dan? Een hoop misvattingen en urban myths. Tijd om al die loze fabeltjes over masturbatie de wereld uit te helpen! Wij vervangen die slappe hap met keiharde feiten 😉

1. “Masturberen is ongezond”

Fabel.

Naast dat het natuurlijk een goede work-out is, helpt masturberen om prostaatkanker te voorkomen, werkt het tegen slapeloosheid en versterkt het je immuunsysteem. Voel je een verkoudheid opkomen? Of ligt er een griepje op de loer? Masturbatie biedt de oplossing. Daarnaast zorgt een orgasme ervoor dat je gelukshormonen aanmaakt, waardoor je uiteraard nog meer happy wordt. Kortom: masturberen is hartstikke gezond! En nee, je wordt er ook niet blind van.

2. “Masturberen werkt stress verlagend”

Feit.

Masturberen zorgt ervoor dat de stresshormonen in je lijf een stuk lager liggen als je een orgasme hebt bereikt. Alle reden om zo nu en dan even een momentje voor jezelf te pakken en te genieten van een goede solosessie. Helemaal wanneer je partner van huis is of als je vrijgezel bent. Daarna ben je waarschijnlijk weer een stuk gezelliger en productiever.

Door te masturberen komen er namelijk tal van hormonen vrij in je lichaam. Wanneer je een hoogtepunt bereikt kom bijvoorbeeld het stofje serotonine vrij. Serotonine heeft een kalmerende werking op het lichaam. Hierdoor vermindert niet alleen je stressniveau maar kun je ook beter slapen en helderder nadenken.

“Wanneer je een hoogtepunt bereikt komt bijvoorbeeld het stofje serotonine vrij. Serotonine heeft een kalmerende werking op het lichaam.”

3. “Het is normaal voor vrouwen om te masturberen”

Feit.

Je zou het bijna niet geloven, maar zelfs in dit tijdperk lopen er nog mensen rond die denken dat vrouwen “niet horen te masturberen”. Klinkklare onzin natuurlijk! Dit idee zorgt alleen maar voor onnodige schaamte en onzekerheid onder vrouwen, en dat is pas écht zonde. Er is helemaal niks mis met masturberen, ongeacht het geslacht!

4. “Je kunt er onvruchtbaar van worden”

Fabel.

Het tegenovergestelde hiervan is waar! Zowel voor mannen als vrouwen is het juist beter om regelmatig te masturberen. De kwaliteit van het sperma van de man verbetert. Masturbatie kan daarnaast infecties aan je baarmoederhals en urinewegen voorkomen – zo blijkt uit onderzoek van de University of Sydney.

Wanneer vrouwen opgewonden raken, wordt de baarmoederhals wijder. Hierdoor komt de vochtregulatie makkelijker op gang, waardoor ook bacteriën worden weggespoeld.

“Wanneer vrouwen opgewonden raken, wordt de baarmoederhals wijder. Hierdoor komt de vochtregulatie makkelijker op gang, waardoor ook bacteriën worden weggespoeld.”

5. “Van masturberen kan je geslachtsdeel veranderen”

Fabel.

Voor sommigen misschien een teleurstelling, maar de penis wordt niet groter of kleiner van masturberen. Ook zal de vorm of kleur niet zomaar veranderen. Ook voor dames geldt dat de vorm van je vagina niet verandert. Als een vrouw opgewonden is wordt haar vagina van binnen iets minder nauw en de lippen wat voller. Echter, wanneer de opwinding weer gedaald is, neemt de vagina weer haar normale formaat aan.

6. “Je bedprestaties worden beter als je regelmatig masturbeert”

Animated GIF

Feit.

Door regelmatig te masturberen trainen vrouwen hun bekkenbodemspieren. Wanneer deze spieren sterker zijn kan dit inderdaad zorgen voor betere seks. Daarnaast leer je je eigen lichaam natuurlijk nog beter kennen. Streel jezelf, ontdek elk plekje van je lijf en zoek uit wat goed voelt voor jou.

Vind je het lekker om de spanning geleidelijk op te bouwen met uitgebreid voorspel? Of vind je het fijn om te experimenteren met seksspeeltjes? Als je op onderzoek uitgaat naar wat jij lekker vindt, kun je ook beter aan je partner aangeven wat je wel en niet leuk vindt in de slaapkamer. Bovendien kun je hem of haar beter sturen, wanneer je je eigen lichaam goed kent.

“Als je op onderzoek uitgaat naar wat jij lekker vindt, kun je ook beter aan je partner aangeven wat je wel en niet leuk vindt in de slaapkamer.”

7. “Masturberen is slecht voor je relatie”

Fabel.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je er geen behoefte aan hebt, maar masturberen in je relatie is niets om je voor te schamen. Sterker nog, het kan juist goed zijn voor je relatie! Het kan voor jullie allebei bijvoorbeeld enorm opwindend zijn wanneer jullie als voorspel een keer voor elkaar masturberen. Daarnaast is het een perfecte manier om te leren hoe je partner het liefst aangeraakt wordt!

8. “Masturberen is egoïstisch”

Fabel.

Er is niks egoïstisch aan om jezelf een handje te helpen. Tenzij je jouw partner opzettelijk geen seksueel plezier gunt natuurlijk, maar dat sluiten we maar even uit! Zoals genoemd kan masturberen juist van toegevoegde waarde zijn in een relatie. Maar ook als single is het een volkomen normale en gezonde manier om je seksualiteit te uiten en jezelf te ontdekken. Dát is een simpel feit!

Ken jij nog meer feiten of fabels over masturberen? Wij horen het graag in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Als het aankomt op het plezieren van je partner, zijn er een aantal specifieke gebieden die de moeite waard zijn om te verkennen. Sommige van deze erogene zones brengen zijn hoofd op hol omdat de gebieden vol zitten met zenuwuiteinden, andere plekjes…
15.732 keer bekeken
1.603 keer bekeken

Geschreven door

Breng je dokterspelletjes naar het volgende niveau met deze te gekke periscoop! De Pleasure Periscope laat jou vertrouwde gebieden op een sexy manier herbeleven. Maak indruk tijdens jullie dokter-patiënt rollenspel met deze badboy in je arsenaal! E…
1.603 keer bekeken