Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.525 keer bekeken

Zo laat jij jouw lange afstandsrelatie slagen!

25 april 2018,

geschreven door

Een relatie op afstand kan soms best lastig zijn. Op het begin ben je nog hoteldebotel verliefd en zit je vol energie om deze relatie te laten slagen. Toch krijgen veel koppels op afstand op den duur te maken met een aantal uitdagingen. In deze blog vertel ik hoe je een lange afstandsrelatie laat slagen.

Een relatie op afstand is niet kansloos

Veel mensen denken dat een lange afstandsrelatie bij voorbaat niet zal gaan werken. En natuurlijk, de gemakken waar een normale liefdesrelatie van is voorzien, zullen niet altijd aanwezig zijn. Een succesvolle relatie op afstand vraagt dus om een bepaalde aanpak: het is zeker niet kansloos!

De voordelen van een lange afstandsrelatie

Extra afstand, je soms eenzaam voelen, je partner vaak moeten missen: het zijn elementen die een lange afstandsrelatie niet altijd makkelijk maken. Toch zijn er ook voordelen. Zo kan de tijd die jullie samen spenderen extra kostbaar zijn en is de kans groot dat jullie minder gauw op elkaar zijn uitgekeken.

Tips voor een succesvolle relatie op afstand

Om van jullie lange afstandsrelatie een succes te maken, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Met deze tips zorg jij voor een diepe en stabiele relatie op afstand.

1. Duidelijke verwachtingen

Spreek duidelijk naar elkaar uit wat jullie verwachten van jullie relatie. Juist op afstand is het noodzakelijk om met elkaar af te spreken of jullie exclusief zijn en wat jullie level van commitment is. Op deze manier weten jullie waar jullie aan toe zijn en vormen jullie een basis van vertrouwen.

2. Communiceer!

Communicatie is in iedere vorm van relatie één van de belangrijke bouwstenen. Zeker op afstand is een goede communicatie een vereiste. Jullie zijn eerder genoodzaakt om viruteel contact te hebben, waarbij de kans op miscommunicatie wat groter is. Zie de afstand niet als obstakel. Blijf altijd eerlijk naar elkaar en bespreek zoveel mogelijk met elkaar.

Al communiceren jullie slechts via Whatsapp: iedere dag elkaar goedemorgen of welterusten wensen is zeer wenselijk. Deel jullie dag met elkaar en probeer dit zo creatief mogelijk te doen. Bijvoorbeeld door middel van foto’s, filmpjes of spraakberichten.

Extra tip! Seksuele spanning is minstens zo belangrijk als een goede communicatie. Houd het vlammetje intact door regelmatig een sexy foto of filmpje te sturen of berichten via een spannende sex app.

3. Een eigen leventje leiden

Je kan pas gelukkig zijn mét iemand, wanneer je gelukkig kan zijn in je eentje“. Een van de grootste valkuilen van een relatie is wanneer je afhankelijk wordt van jouw partner. Dit kan op den duur veel problemen met zich meebrengen. Besteed daarom tijd aan je vrienden, familie en hobby’s of aan datgene waar jij gelukkig van wordt.

4. Maak een (toekomst)plan

Bij een relatie op afstand komt heel wat plannen bij kijken. Zonder een duidelijk plan is de kans ook groot dat de relatie zal stuklopen. Een essentiële stap in jullie relatie is om af te spreken wat jullie doel is. Hoe vaak gaan jullie elkaar zien? Waar en wanneer zien jullie elkaar? Wat is jullie lange termijnplan? De relatie maakt veel kans wanneer de partners op dezelfde lijn zitten.

5. Blijf positief

Een relatie betekent geven en nemen. Het is belangrijk dat je investeert om het werkend te houden. Maar het zou op geen enkele manier te veel energie mogen kosten. Negatieve energie is dus iets dat je moet proberen te vermijden. Zeker op afstand kan het gemis soms enorm zijn, gepaard met sombere gevoelens. Blijf focussen op alle positieve dingen: het feit dat je hem/haar komend weekend weer ziet. Of die lieve kaart die via de post is binnengekomen.

Extra tip! Vermijd zoveel mogelijk negatieve gesprekken via de chat. Het is beter om onenigheid te bespreken via videobellen of natuurlijk in het echt.

6. Liefde, steun, intimiteit en seks op afstand

Een goede en stabiele relatie kenmerkt zich met het uiten van liefde, steun, intimiteit en seksuele opwinding. Ook op afstand zijn is het mogelijk om dit aan elkaar te geven. Laat aan elkaar weten hoeveel je om de ander geeft en dat je er voor de ander bent.

Ook seks is iets dat op afstand gedeeld kan worden. Naast het sturen van erotisch getinte berichten en beeldmateriaal, kunnen jullie daadwerkelijk seks op afstand hebben. Tegenwoordig zijn er verschillende seksspeeltjes voor koppels op afstand, zoals de speeltjes van We Vibe. Deze speeltjes kunnen gekoppeld worden aan een app op de telefoon, waardoor het van afstand kan worden bestuurd.

7. Doe moeite voor elkaar

Het klinkt vanzelfsprekend: zorg ervoor dat jullie beiden moeite doen om elkaar te zien. In een lange afstandsrelatie waarbij de één altijd op bezoek komt bij de ander, zullen de verhoudingen op den duur scheef gaan staan. Het is belangrijk dat jullie de tijd en energie die jullie in elkaar steken, evenredig verdelen.

Heb jij een lange afstandsrelatie? Wat is jouw ervaring?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, mijn vriend en ik zijn al een aantal jaren samen. Binnenkort vieren we ons jubileum en om dat te vieren wil ik hem verrassen met een spannende avond samen. Heb jij tips voor de perfecte romantische en spannende date? – Elisa, 34 jaar B…
14.134 keer bekeken