Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“Ik wil swingen. Hoe vertel ik dat aan mijn partner?”

3 april 2022,

geschreven door

Beste Talitha, ik ben erg tevreden over de seks met mijn man, maar toch ben ik nieuwsgierig naar iets nieuws. Swingen heeft mij altijd erg spannend geleken en dit zou ik dan ook graag met mijn man willen gaan doen. Ik vind het alleen lastig om dit bespreekbaar te maken. Hoe vertel ik aan mijn man dat ik wil swingen?

– Yolanda, 43 jaar

Beste Yolanda,

Hoewel swingen steeds vaker voor lijkt te komen, rust er nog steeds een taboe op. Er zijn best wat mensen die al schrikken bij het woord, maar toch hoeft allemaal niet zo heftig te zijn als dat sommige mensen denken. Om het op een fijne manier bespreekbaar te maken, heb ik een aantal tips voor jou.

Goede communicatie binnen de relatie

Communicatie is altijd een van de meest belangrijke elementen van een goede en gezonde relatie. Goed kunnen praten over seks en intimiteit is essentieel. Maak het onderwerp ‘swingen’ dan ook alleen bespreekbaar als jullie al goed en open kunnen kletsen over jullie seksleven. Is praten over seks in het algemeen nog wat lastig voor jullie, dan is het verstandig om daar eerst aan te werken, voordat je iets als swingen gaat voorstellen.

Tip! Het spelen van het erotisch spel Ultiem Verlangen kan een uitstekende manier zijn om meer over seks te praten en elkaars seksuele voorkeuren te (her)ontdekken.

Swingen bespreekbaar maken

Voordat je het onderwerp op tafel gooit, is het verstandig om zelf in het onderwerp te duiken. Weet wat swingen inhoudt, welke vormen er zijn en wat de redenen kunnen zijn om te swingen. Goede kennis hierover zorgt ervoor dat jij helder aan je partner kan uitleggen wat het precies betekent, wat jouw beweegredenen zijn om te swingen én hoe jij het ideaal gezien voor je ziet. Benadruk bijvoorbeeld dat je het ziet als een extra spannende toevoeging aan jullie relatie of seksleven, in plaats van dat het een teken is van iets dat niet goed zit.

De kenmerken van een swingend paar

Veel mensen schrikken nog bij het woord ‘swingen’ en zien het als een vorm van vreemdgaan of een teken dat het huidige seksleven niet spannend genoeg meer is. Dit is vaak verkeerd gedacht. Het kan daarom fijn zijn om uit te leggen dat swingende koppels het doorgaans zien als een spannende aanvulling op een reeds bevredigend seksleven. Bij stellen die aan swingen doen is er juist sprake van wederzijds respect, onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen en een open communicatie.

Wist je dat… swingen voor een diepere connectie tussen de partners kan zorgen?

In gesprek gaan met je partner

Breng het onderwerp rustig te sprake. Het is altijd verstandig om bij elkaar te blijven peilen hoe tevreden je bent over de relatie en over jullie seksleven. Stel bijvoorbeeld eerst een open vraag aan je partner: hoe staat hij momenteel in jullie relatie? Hoe denkt hij over jullie seksleven? Daarmee open je het gesprek en creëer je ruimte voor jezelf om jouw visie te delen. Er is niets mis mee om aan te geven dat je geniet van jullie seksleven en dat het je leuk lijkt om met nieuwe dingen te experimenteren. Zo kan je swingen introduceren als iets dat je spannend lijkt om samen met jouw man te beleven, juist uit liefde en respect voor hem. Sta vervolgens vooral open voor zijn reactie.

Je partner wil niet

Het is mogelijk dat je man direct aangeeft dit niet te willen. Vraag gerust wat maakt dat hij hier niet voor openstaat en wat zijn mening over swingen is. Indien nodig kan je hem uitleggen wat het voor jou betekent en dat het niets zegt over de kwaliteit van jullie huidige seksleven. Mogelijk kan hij dan alsnog tegemoet komen in jouw wensen. Mocht hij er echt niet voor openstaan, dan is dit een grens van hem die jij dient te respecteren. Swingen kan immers enkel een succes zijn als jullie daar beiden volledig achter staan.

Je partner is geïnteresseerd in swingen

Als je man positief reageert, is de volgende stap om samen te kijken hoe jullie het swingen een plek gaan geven in jullie relatie. Loop daarin niet te hard van stapel, maar bespreek rustig hoe jullie het voor jullie zien. Doe samen research over de mogelijkheden en vormen van swingen en wees niet bang om gevoelens, wensen en grenzen te blijven bespreken.

Fact! Een goede basis en wederzijds vertrouwen is essentieel voor succesvol swingen.

Houd in gedachten dat je swingen altijd samen doet. Iedere stap die je zet in deze richting, maak je dus samen met je partner. Maak geen beslissingen zonder overleg, om het wederzijds respect en vertrouwen te waarborgen.

Wil jij meer weten over swingen? Bekijk dan de website van de Swingers Dating Club, oftewel SDC. Dit is een platform waar je in contact kan komen met andere swingers, je kan tips uitwisselen en er wordt informatie gegeven over thuis- en clubfeesten.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

2 reacties

  1. Het lijkt mij en mijn vrouw heel erg geil om dit eens te gaan doen. Hoe nu verder? Wij hebben geen idee waar we zoiets zouden moeten ondernemen, welke plekken zijn hier betrouwbaar voor? Ook willen we geen bekenden tegenkomen. Denk jij dat de kans groot is dat bekenden van ons ook swingen? Of moeten we ons hier niet zo druk over maken? Help?!

    1. Natuurlijk kan het zo zijn dat bekenden van jullie ook aan het swingen zijn. Om zeker te zijn dat je geen bekenden tegenkomt, zou je buiten je eigen provincie naar een parenclub kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.363 keer bekeken

Geschreven door

What is love? Misschien wel de meest gestelde vraag die we onszelf stellen. Als we Haddaway en vele andere artiesten moeten geloven, dan is liefde alles. Toch is het niet altijd even fantastisch als in de films. Want wat nou als je verslaafd bent aan…
1.363 keer bekeken