Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“Ik wil graag beginnen met SM. Hoe pak ik dat aan?”

26 oktober 2019,

geschreven door

Beste Talitha, de laatste tijd loop ik steeds vaker met de gedachte rond dat ik het graag wat meer kink wil maken in de slaapkamer. Ik wil graag experimenteren met SM, waarbij ik pijn ontvang. Mijn vriend staat ervoor open om ermee te beginnen, maar we zijn nog onbekend op dit gebied. Waar beginnen we en hoe pakken we het aan?

– Lola

Beste Lola,

Wat goed dat je samen met je vriend open staat voor nieuwe ervaringen in de slaapkamer. Hoewel jullie er beiden mee willen experimenteren, kan het inderdaad best lastig zijn om een begin te maken met SM. De wereld van (BD)SM is zo groot, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast is een goede voorbereiding en voorkennis erg belangrijk om verantwoord aan SM te kunnen doen. Als beginnende SM’er zijn er echter genoeg opties.

Beginnen met SM

Bij SM – dat staat voor sadisme en masochisme – draait het allemaal om pijnigen, gepijnigd worden, vernederen en vernederd worden. De rolverdeling tijdens een SM-spel is vooral gebaseerd op een ondergeschikte (sub of slaaf) en Dominante (Dom) partner. De mate waarin SM wordt beoefend, kan per spel en per koppel bijzonder verschillen. In de meest onschuldige vorm kan er bijvoorbeeld voorzichtig geëxperimenteerd worden met spanking, door een blote hand of een pollepel in jullie spel te betrekken. Er zijn echter ook extremere SM varianten denkbaar.

“Met de juiste kennis is het mogelijk om verantwoord te werk te gaan.”

Als beginner is het zeer belangrijk om je te verdiepen in de wereld van SM. Bepaal voor jezelf wat jou aanspreekt, welke handelingen jou opwindend lijken en hoe jullie de rolverdeling als koppel willen invullen. Met de juiste kennis is het mogelijk om verantwoord te werk te gaan, daar het bij SM om (heftige) pijn kan gaan en je dus risico kan lopen op letsel.

Weet wat je doet

SM kan louter uitgevoerd worden als jullie weten wat jullie doen, wat de grenzen zijn en wanneer iets te ver gaat. Niet voor niets draait het binnen de (BD)SM om veiligheid, vertrouwen, vrijwilligheid en verantwoordelijkheid. Jullie kunnen enkel met SM beginnen als jullie er beiden volledig achter staan en duidelijk hebben gecommuniceerd over jullie wensen en grenzen. Grenzen dienen te allen tijde gerespecteerd te worden.

  • Verdiep je in verschillende technieken en leer het menselijk lichaam kennen. Weet welke plekken van het lichaam al dan niet geschikt zijn voor SM en wat de signalen zijn wanneer iets verkeerd gaat.
  • Bespreek samen met je partner af wat de absolute grens is. Grenzen kunnen aangegeven worden met een stopwoord of -teken.

SM-producten voor beginners

Er zijn verschillende producten beschikbaar die gebruikt kunnen worden als jullie willen beginnen met SM. Zo kan je al aan spanking doen met de platte hand of een simpele pollepel uit de keukenlade. Loop zeker niet te hard van stapel, het is namelijk beter om klein en ‘zacht’ te beginnen. Producten die geschikt zijn voor beginnende SM’ers zijn:

  • Een paddle is een plankje met handvat dat speciaal bedoeld is voor spanking. Een flogger is een zweep dat voorzien is van meerdere stroken. Het wordt dan ook wel een strokenzweep genoemd. Een flogger is zeer geschikt om zachtjes de ondergeschikte partner te strelen of te tikken op de rug, billen of dijen. Het wordt aangeraden om met een kleine flogger met kortere stroken te beginnen.
  • Kietelaar is een veelzijdig speeltje dat lijkt op een plumeau. De zachte veren van het speeltje kunnen behoorlijk teasend werken, perfect om zintuigelijk het SM-spel af te tasten.
  • Tepelklemmen kunnen op de tepels worden vastgezet, waardoor de zenuwuiteinden in de tepels geklemd worden. De klem zorgt voor pijnscheuten, extra prikkeling en een verminderde bloedtoevoer naar de tepel.

Ben je benieuwd naar nog meer SM-producten en ben je al wat meer ervaren? Bekijk dan de SM-artikelen voor de ervaren kinkster, zoals pinwheels, dilators, SM-kaarsen en producten voor electro sex.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Hoi
    Het allerbelangrijkste is ook dat jullie elkaar blindelings kunnen vertrouwen en ook als jullie iets proberen goed naar elkaars reactie kijken zodat je weet dat het goed zit ook is het belangrijk dat jullie elkaar goed aan voelen hoe ver kunnen we gaan en nooit iets doen zonder dat de ander jouw de toelating heeft gegeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Als vrouw hebben we het allemaal wel eens gehoord: het advies om met een spiegel naar je vulva te kijken. Sommigen hebben het meteen tot in detail bestudeerd en anderen hebben het tot op de dag van vandaag nooit gedaan. Schaamte is helaas dan toch vaak de reden…
915 keer bekeken