Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik ben onzeker over mijn penis. Wat kan ik doen?”

16 januari 2022,

geschreven door

Beste Talitha, ik loop al een flinke tijd met een behoorlijke schaamte rond. Ik ben namelijk absoluut niet tevreden over mijn geslachtsdeel. Ik zou graag willen dat ik wat groter geschapen was. Omdat ik zo onzeker over mijn penis ben, ga ik sociale contacten met vrouwen uit de weg. Ik ben bang dat ze me niet goed vinden in bed. Zijn er manieren om ervoor te zorgen dat mijn penis groter of langer kan worden? Wat kan ik doen?

– René, 21 jaar

Beste Réne,

De geslachtsdelen – de grootte, lengte, dikte, het uiterlijk, de geur of kleur – zijn voor zowel mannen als vrouwen toch een belangrijk dingetje en vaak onderwerp van persoonlijke schaamte. Net als vrouwen kunnen mannen dus erg onzeker zijn over hoe hun geslachtsdeel eruit ziet. De lengte en dikte van de penis zijn voor mannen vaak een maatstaf van ‘mannelijkheid’. Wanneer mannen hier niet tevreden over zijn kan dit hun zelfbeeld behoorlijk aantasten.

Wat is de gemiddelde penislengte en -dikte?

Ook al gaat het erom hoe jij je voelt over jouw lichaam, laten we toch eens kijken naar wat de gemiddelde cijfers zijn. Wanneer spreken we dan van groot of klein geschapen? Nederlandse mannen hebben in slappe toestand een gemiddelde penislengte tussen de 6,5 en 11,5 cm. In erectie komt de gemiddelde penis uit op 14,8 cm lengte, met een normale variatie tussen de 10,5 en 16 cm.
De gemiddelde penisdikte, of eigenlijk de omtrek van de penis, is in slappe toestand tussen de 6 en 10 cm, in stijve toestand tussen de 8 en 12 cm.

Wist je dat… mannen denken dat vrouwen vaak een grotere penis wensen, terwijl de ideale penis voor vrouwen in werkelijkheid wat minder groot uitvalt?

Veel mannen overschatten vaak die gemiddelden. Zo kunnen ze al gauw denken dat ze niet zo groot geschapen zijn, terwijl ze meetkundig gemiddeld of bovengemiddeld scoren. Maar ook als de cijfers wijzen op een minder groot formaat, hoeft dat absoluut geen reden te zijn voor onzekerheid. De lengte en dikte zeggen namelijk helemaal niets over jouw mate van mannelijkheid en over jouw bedprestaties.

Onzeker over je penis? De kracht van zelfliefde!

Hoe je geslachtsdeel eruit ziet, is eigenlijk gewoon zo gevormd door de natuur. Aan die anatomie kan je weinig veranderen, hoe graag je het ook anders had gewild. Er bestaan dan ook geen middeltjes of technieken om ervoor te zorgen dat je penis blijvend langer en/of dikker zal zijn. Ondanks sommige producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Probeer daarom een manier te vinden waarbij je tevreden bent met wie je bent en hoe je eruit ziet. Daar hoort ook je seksuele identiteit bij, inclusief hoe je je in de slaapkamer voelt en gedraagt. Wat het formaat van je penis ook is, het zegt werkelijk niets over je bedprestaties.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Ik gebruik al een hele tijd pillen,voor een langere en grotere penis,maar echt groot zoals ze dat melden,op hun site,dat je 6 maanden dat product moet nemen,en hij dan 29 of 30 cm lang en groot en dikker is,neen,een beetje,ja,maar de 29 of 30 cm haal ik toch niet.Als ik heel jong was 11 jaar,was hij heel groot en hard.Nu ben ik er 65 en met al die pillen,is hij misschien wel wat groter,maar soms gebeurd het dat hij gewoon terug klein is.Van Member xxl,dat was precies het goede.Maar ik ben ook beschaamd over mijn penis van nu,ik weet toen ik 15 jaar was,zat ik op het toilet,en wist niet,waar mijn moeder was,tot opeens de deur van de achterkamer ineens open ging,ik zat daar met mijn heel lange grote en dikke keiharde penis.Ik kon hem niet direct wegdoen,maar het was mijn moeder,en die zei wauw,en ze was weg.Later toen ik bij mijn toekomstige vrouw introk,deden wij ook ineens een neukpartij,eerst zag ze mijn slappe penis,en ze zei,dat is maar een kleintje,ik zei haar,wacht tot hij stijf wordt,ik hoopte dat hij ook zo lang en groot en dik en keihard werd als toen met mijn moeder,en ja,hij was precies nog harder,en ook zij zei wauw.Ik denk dat ze dat bij haar 1e man ook niet gezien had,maar nu is hij niets meer waard,ook heb ik geen sperme,en neem daar meer sperma pillen voormaar zelfs mijn sexuologe zei,porno kijken,maar daar wordt hij zelfs niet stijf van.Ik heb tegen de urologen,en mijn huisarts en andere dokters van het UZgent gezegd,ik wou eens meemaken,dat er een vrouw bij mij kwam,die haar helemaal naakt zette,en dan zien of hij langer groter dikker en heel keihard zou worden,maar ik geraak niet aan een vrouw,die dat doet.Als dat zou lukken,zou ik daar heel blij mee zijn.Maar hoe komt dat,toen ik 11 jaar was,hij al zo lang groot dik,en heel keihard was,en nyu niets meer,ik heb dagen dat ik hem begin af te trekken van 17,00 u tot de hele nacht en s’morgens toe,en er zelfs niets uitkomt.Wat moet ik daarvoor doen,of nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, wij zijn enkele jaren samen en zijn erg gelukkig met elkaar. Ook in de slaapkamer hebben wij niets te klagen. Toch zijn wij altijd op zoek naar iets nieuws. Zo willen we graag experimenteren met samen masturberen. Hoe kunnen wij dat he…
28.148 keer bekeken