door seksuoloog Eveline

Ik ben een heteroman. Is anale stimulatie iets voor mij?

23 september 2023 door Eveline

We praten steeds vrijer en gemakkelijker over seks. Gelukkig maar. Toch zijn er nog altijd wel een paar onderwerpen waar een beetje een taboe op rust. Bijvoorbeeld omdat mensen het gevoel hebben dat ze raar zijn, omdat ze de enige zijn die in dat onderwerp geïnteresseerd zijn. Anale stimulatie voor heteromannen is zo’n onderwerp.

Hoewel er genoeg mannen zijn die het een prettig gevoel vinden om anaal gestimuleerd te worden, durft lang niet iedere man dit toe te geven of er bij de (bed)partner om te vragen. Zonde, want het behoort gewoon tot de vele manieren waarop je met elkaar intiem kunt zijn. Maar hoe pak je dat nou aan?

Maak het bespreekbaar

Allereerst is het van belang dat je het bespreekbaar maakt. Dat kan misschien in eerste instantie spannend zijn, maar bedenk maar: de enige manier om erachter te komen of jouw bedpartner aan jouw verlangen tegemoet zou willen komen, is om er gewoon over te beginnen.

Misschien heb je het gevoel dat er een taboe op rust – door opvoeding, religie of wat je er in je omgeving over hebt meegekregen – maar normen over seks zijn veranderlijk en uiteindelijk hoef jij alleen maar samen met je bedpartner te bepalen waar jullie je prettig bij voelen. Anale stimulatie bij mannen wordt gelukkig steeds meer uit de taboesfeer getrokken, en open communicatie speelt hierbij een heel belangrijke rol.

De enige manier om erachter te komen of jouw bedpartner aan jouw verlangen tegemoet zou willen komen, is om er gewoon over te beginnen.

Stap voor stap

Als je het ter sprake brengt, doe dat dan rustig aan en stap voor stap. Geef aan dat anale stimulatie iets is waar je van geniet of dat het iets is dat je graag zou willen verkennen of uitproberen. Maak daarbij duidelijk dat je graag zou willen dat je partner meegaat in die ontdekkingsreis, maar alleen als hij of zij daar voor open staat.

Geef je partner zo nodig ook de ruimte om eventueel aan het idee te wennen en respecteer dat niet iedereen meteen openstaat voor het proberen van nieuwe dingen. Soms kan het even duren voordat iemand aan een idee gewend is en zin krijgt om een nieuwe manier van seks te proberen. Respecteer dat. Hoe minder druk je erop legt, hoe groter de kans dat iemand zich op een vrijblijvende manier uitgenodigd zal voelen om samen het experiment aan te gaan.

anale stimulatie

P-spot

Als je er bij je partner over begint, kan het handig zijn om er zo nodig een beetje uitleg over te geven. Sommige mensen associëren anale seks vooral met gay seks en hoewel het daar zeker onderdeel van kan zijn, is het een misverstand – en een vooroordeel – dat heteromannen er niet van zouden kunnen genieten.

In de anus zit een plek die ook wel de P-spot wordt genoemd, die je zou kunnen vergelijken met de G-spot bij vrouwen. Dit is de plek in de anus waar de prostaat voelbaar is. Wanneer je op deze plek gestimuleerd wordt, kan dat een intens genot geven en ook tot een orgasme leiden of een orgasme intenser maken. Veel mannen die dit weleens hebben gevoeld, ervaren dit dan ook als een verrijking van hun seksuele beleving.

In de anus zit een plek die ook wel de P-spot wordt genoemd, die je zou kunnen vergelijken met de G-spot bij vrouwen.

Voor elk wat wils

Op wat voor manier je samen met je partner anale stimulatie zou willen uitproberen, is een heel persoonlijke keuze. Wees niet bang om te experimenteren en verschillende dingen uit te proberen. Je kunt speeltjes als buttplugs, voorbinddildo’s en vibrators gebruiken, maar ook vragen of je partner zijn of haar vinger wil gebruiken. Soms is alleen massage met wat glijmiddel al heel prikkelend. Ook orale anale stimulatie wordt door sommige mannen als heel opwindend ervaren.

Het belangrijkste is dat je goed met je partner communiceert en zijn of haar tempo, wensen en grenzen accepteert. Misschien staat iemand wel open voor het een, maar (nog) niet voor het ander. Misschien probeer je iets uit dat jouw partner toch niet fijn vindt of andersom. Geef elkaar altijd de ruimte om op welk moment dan ook te stoppen. Houd de communicatielijnen open, have fun en take it slow.

Go solo

Heb je zelf nog nooit anale stimulatie ervaren en ben je er alleen benieuwd naar? Dan kan het betrekken van anale stimulatie in het masturberen een goede eerste stap zijn. Zo kan je ongestoord en op je eigen tempo experimenteren met wat goed voelt en wat niet, wat je lekker vindt en wat niet. Zo kun je zelf al een beetje aan de sensatie wennen. En het zal je waarschijnlijk ook helpen om later net wat beter met je partner te kunnen communiceren over wat je precies lekker vindt en wat niet.

Ervaar je schaamte of schroom vanwege het taboe dat er voor sommigen nog omheen hangt, probeer dat dan lekker los te laten. De anus en het gebied eromheen is gewoon een normaal onderdeel van de menselijke seksuele beleving. Iets waar je mogelijk van kan genieten. En wie weet jouw partner ook.

Succes!

Hulp nodig?

Zijn er kanten van jouw seksualiteit die je graag zou ontdekken, maar weet je niet hoe? Aarzel vooral niet om contact op te nemen met mij of met één van mijn collega’s. We helpen je graag.

Liefs, Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog

Reageer

Over Eveline

Eveline Stallaart is seksuoloog en psycholoog en heeft haar eigen praktijk in Amsterdam: ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health). Ze is onder andere bekend van RTL Boulevard en tv-programma Married at First Sight waar ze vaste expert is. Daarnaast schrijft ze voor verschillende magazines en kranten en is ze te horen in talloze podcasts. Eveline is ook Brand Ambassador voor EasyToys, ze schrijft artikelen voor ons magazine en geeft advies bij problemen op het gebied van seks en intimiteit.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid