Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

142.644 keer bekeken

How to… een cockring gebruiken

7 december 2022,

geschreven door

Veel mannen merken dat als ze ouder worden, hun erectie minder stevig is en korter aanhoudt. Een cockring gebruiken tijdens de seks kan dan helpen! Maar een cockring is niet alleen bedoeld voor mannen met erectieproblemen. Je kunt er ook een dragen om de gevoeligheid van de penis te vergroten, voor extra stimulatie, of als sieraad. Maar hoe gebruik je een penisring dan precies…?

Wat is een cockring?

Een cockring is een ring die om de penis – en soms ook ballen – geschoven wordt. Doordat de ring vrij strak zit, kan er wel bloed naar de penis toe gepompt worden, maar stroomt het niet – of minder snel – terug. Dit zorgt voor een hardere erectie die langer aanhoudt.

Ook kan een cockring helpen bij het uitstellen van een orgasme om zo voortijdige ejaculatie te voorkomen. Er zijn verschillende cockringen die je kunt gebruiken als seksspeeltje. Bijvoorbeeld een vibrerende cockring die zorgt voor stimulatie van zowel de penis als de clitoris of een asslock die zorgt voor anale-, en prostaatstimulatie. 

Cockring gebruiken in combinatie met een penispomp

Een cockring wordt vaak samen met een penispomp gebruikt. Het gebruiken van een penispomp in combinatie met een cockring zorgt ervoor dat de erectie nog langer aanblijft. Net als een cockring zorgt een penispomp er namelijk ook voor dat het bloed in de zwellichamen niet kan wegstromen. Plaats eerst de ring om de penis, voordat je de penispomp aanbrengt.

cockring set

Hoe kun je het beste een cockring gebruiken?

Een cockring kan op verschillende manieren gedragen worden. Het plaatsen van de ring voor de balzak is het meest gebruikelijk. Sommige mannen kiezen er echter voor om de ring achter de balzak plaatsen, tegen het lichaam aan. Wanneer je de cockring om de penis én ballen draagt, gaat de penis automatisch (meer) omhoog staan en is de sensatie intenser. De penis blijft langer hard en zal iets dikker worden.

Niet elke cockring is echter geschikt om achter de balzak te plaatsen. Kies hiervoor als beginner een rekbare cockring of een cockring die hier speciaal voor gemaakt is. Je kan ook een metalen cockring gebruiken, maar dan moet je wel 100% zeker zijn dat je de jusite maat hebt.

Voor de balzak

cockringWanneer je een cockring aan de schacht van de penis wilt plaatsen is het verstandig om een beetje glijmiddel aan te brengen aan de binnenkant van de ring. Vervolgens schuif je de penisring om de slappe penis heen. In het geval van een verstel– en rekbare cockring kan de ring ook om een harde penis worden geschoven. Je schuift hem tot aan de basis van de penis, tegen het schaamhaar aan. De ring trekt zichzelf strak als de zwellichamen opzetten bij een erectie. De ring hoort strak te zitten, maar het moet wel prettig blijven voelen. Na het klaarkomen zal de penis weer slapper worden en kan de ring gemakkelijk worden afgeschoven.

Achter de balzak

cockringOok wanneer je de cockring achter de balzak plaatst is het verstandig om een beetje glijmiddel aan te brengen op de binnenkant van de rekbare ring. Haal daarna de ballen, bal voor bal, door de ring. Vervolgens doe je hetzelfde met de penis. Het is hierbij belangrijk dat de penis in slappe toestand verkeerd, zodat je hem er als het ware bij kunt proppen. Houd de balzak en penis vast en trek de ring strak tegen het lichaam aan. Wanneer je de cockring af wil doen, dient dit te gebeuren in omgekeerde volgorde (dus begin met de penis en eindig met de ballen).

Experimenteer en ervaar wat jou het meeste genot brengt. Je kan ook proberen om verschillende ringen tegelijkertijd te gebruiken, waarbij je bijvoorbeeld een ring om de balzak draagt en een ander rond de basis van de penis.  Of “stapel” meerdere ringen om je penis of balzak. Ook kun je de cockring direct achter de eikel plaatsen. Hierdoor blijft de eikel hard en zal de partner de penis beter voelen.

Hoe kies ik de juiste maat cockring?

Het kiezen van de juiste maat cockring is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt het gevoel in je jongeheer niet uitschakelen en het is ook belangrijk dat je penisring niet afglijdt tijdens een heftige vrijpartij. Om te bepalen welke maat voor jou het meest geschikt is, kun je onderstaand stappenplan hanteren:

  1. Zorg ervoor dat de penis goed stijf is.
  2. Meet nu met een lint of veter de omtrek van de penis op de plaats waar je de cockring wilt dragen. Trek het lint niet te strak, maar leg het er losjes omheen.
  3. Leg het lint langs een liniaal en meet hoeveel cm de omtrek van de penis is.
  4. Deel de omtrek nu door π(pi). Als je rekenmachine dit teken niet kent, kun je de omtrek ook delen door 3,14
  5. Zo, nu heb je de juiste maat. Je hoeft nu alleen nog maar te bepalen welk soort cockring je graag wilt.

Welke cockring soorten zijn er?

Cockringen zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Welke penisring het beste bij je past heeft deels te maken met smaak, maar ook met het doel wat je ermee wil bereiken. Wij zetten de verschillende modellen voor je op een rijtje.

Vibrerende cockring

Een vibrerende cockring zorgt er niet alleen voor dat zijn erectie langer aanhoudt, maar brengt ook haar genot. De ring is namelijk voorzien van een een vibrerende bullet die tijdens penetratie tegen de clitoris trilt. Sommige exemplaren hebben daarnaast ribbels of noppen die voor extra genot zorgen wanneer ze trillingen doorgeven.

Metalen cockring

Een metalen cockring wordt vaak gebruikt als sieraad voor mannen die hun penis extra willen accentueren. Het mooie metaal zorgt dankzij de glans voor een mooi accent. Daarnaast zijn er in deze categorie veel penisringen te vinden die geschikt zijn voor bondage en SM. Zo hebben sommige modellen een oogje of ring waaraan je een ketting of touw kunt bevestigen. Ook zijn er ringen met een penisplug of pinnen die in de penis prikken.

Rubberen en siliconen cockring

Rubberen en siliconen cockringen zijn door hun flexibiliteit gemakkelijk om en af te doen en daardoor zeer geschikt voor beginners. Naast de standaard ringen zijn er ook veel variaties in vorm. Zo zijn er ringen te krijgen met noppen en ribbels, maar ook ringen die tevens een ballstretcher hebben of meerdere ringen combineren.

Leren cockring

Een leren cockring heeft een stoere uitstraling een is vaak te verstellen met drukknoopjes, zodat hij altijd passend is. Dit maakt het geschikt voor verschillende formaten. Het is daardoor ook mogelijk om de cockring zowel voor als achter de balzak te dragen. Sommige cockringen van leer hebben ook lussen of ringen van metaal. Daarmee kun je ze aan touwen of kettingen bevestigen, waardoor dit type ook geschikt is voor bondage.

Cockringen sets

Als je voor het eerst een penisring gaat gebruiken en nog niet helemaal zeker bent welke maat je nodig hebt, kan een cockringen set uitkomst bieden. Een set bevat vaak verschillende maten, waardoor je uitgebreid kunt testen wat voor jou het beste werkt. Ook als je meerdere ringen wilt dragen of wilt afwisselen tussen de plaats van de ring, is een cockringen set heel handig.

Cockslings

Een cocksling is een penisring en ballstretcher in één. Een cocksling laat de geslachtsdelen meer opvallen door ze uitdagend naar voren te drukken.  De ringen zorgen ervoor dat de penis en balzak meer opzwellen en daardoor groter en gevoeliger worden.

Asslocks

Een asslock is perfect als je een cockring wilt combineren met stimulatie van de prostaat. Dit speeltje bestaat uit een cockring met daaraan vast een deel dat je in de anus inbrengt. Er zijn verschillende vormen en formaten verkrijgbaar en je kunt kiezen uit verschillende materialen. Als je net begint met anale stimulatie, is een klein balletje al goed voor intense stimulatie. Als je meer gewend bent, kun je kiezen voor een grotere plug. Een licht gebogen vorm is het meest geschikt voor stimulatie van de prostaat.

Heb jij nog vragen over het gebruik van een cockring? Laat het ons weten!

9 reacties

  1. heb onlangs een cocring met er aan vast een kapje over de eikel gezien hebben jullie ook zo iets in het assortiment, of kunnen jullie deze ” ring ” bestellen.

  2. Ik heb geen ervaring met een cock ring
    Maar hij word wel hard en als we het dan doen blijft hij ook nog wel even hard maar ik kom niet klaar en na n tijdje word hij slapjes en miet ik t dan met de hand doen en kom dan wel
    Kan een cockring dan misschien hulp bieden

    1. Hoi Jan,

      Een cockring kan zeker helpen bij het langer behouden van een erectie. Wel geven veel mannen aan dat een orgasme soms wat langer duurt met een ring om. Ik zou zeggen: probeer het eens een keer. Een cockring hoeft zeker niet veel te kosten. Een flexibele ring van siliconen of rubber zijn goede materialen om mee te beginnen. Deze zijn zeer rekbaar. Handig wanneer je niet precies weet wat je maat is.

      1. Ik heb verschillende ringen geprobeerd..
        Maar lijkt wel of ze bij mij de bloedafvoer niet tegen houden, en word hij weer slap.
        Ook bv met een prostaat massage, maakt mn vriendin mijn penis eerst hard en ik plaats dan een pomp en ring.
        Maar ondanks dat word hij toch slap als ik lig te genieten van de massage
        En de massage is lekkerder als mn penis hard is.
        Heb ook wel een keer nog strakker gedaan maar dat was niet echt prettig gevoel en werden ballen en penis beeetje blauw.
        Hebben meer mannen daar last van.?
        Of wat kan het zijn ?
        Het rare is dat als ik geil ben en neuken en kom klaar hij eigenlijk harder blijft dan ” normaal ” als je het zo mag noemen en eigenlijk na 10 min gewoon weer door kan en eigenlijk niet eens echt slap ben geworden en met een klein beetje stimulatie weer hard ben..en daarom zo raar met ring of pomp het precies tegenovergesteld gaat .

  3. Een cockring gebruiken lijkt ons spannend. Maar wat als de cockring niet meer af wil? Lijkt mij geen leuke gedachte om naar de Eerste Hulp te moeten gaan…

  4. Ik denk veel aan sex en met een geile bui ga ik dan met een cockring om naar mijn werk. Hoe lang kan ik deze dan omhouden? Ik met na een uurtje of twee dat hij begint te prikken en moet ik hem uitdoen en is het gedaan met de pret. Is er iets tegen te doen om dat prikkende gevoel tegen te gaan?

  5. zojuist vivid cockring ontvangen maaaar als ik het knopje induw gebeurt er niets
    moet batterij vervangen en hoe ga ik te werk

    met dank

    1. Hi Frans,
      De bullet in de Vivid Cockring kun je uit de siliconen ring halen. Deze draai je dan open, haal de oude batterij eruit en leg een nieuwe LR41-batterij in de bullet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.929 keer bekeken

Geschreven door

Als je liefhebber bent van BDSM, dan heb je vast wel eens gehoord van peniskooien. Vooral in sub-Dom relaties waarin kuisheid of onthouding een rol speelt, kan een peniskooi een mooie toevoeging zijn. Deze toy voorkomt namelijk dat de drager een erec…
4.929 keer bekeken
18.250 keer bekeken

Geschreven door

Een sexschommel is dé koppeltoy om wat meer schwung aan je seksleven te geven en verveling tussen de lakens tegen te gaan. Niet alleen kun je met een sexschommel diverse nieuwe standjes uitproberen, je bereikt gegarandeerd nieuwe hoogtes. ;) In dit …
18.250 keer bekeken