Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Hoe doe ik als man aan anale stimulatie?”

23 juli 2022,

geschreven door

Beste Talitha, na heel wat jaren ervaring met seks ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zou graag willen experimenteren met anale stimulatie. Gelukkig staat mijn vrouw hier ook voor open. Omdat we beiden nog erg blue zijn op dit gebied, ben ik benieuwd hoe ik als man hier het best mee kan beginnen. Wat voor mogelijkheden zijn er en waar dien ik rekening mee te houden?

– Gijs, 45 jaar

Beste Gijs,

Het is nooit te laat om te experimenteren en ontdekken op het gebied van seks. Bij veel mensen veranderen de wensen en grenzen met de tijd, dus dat vraagt regelmatig om wat vernieuwing in de slaapkamer. Zou houd je jouw seksleven vaak ook spannend. Anale seks of anale stimulatie is een van de meest voorkomende dingen waar mensen op den duur nieuwsgierig naar zijn. Ongeacht sekse, gender of geaardheid: anale stimulatie is een volkomen normale manier van bevrediging om van te genieten.

Anale stimulatie, dít zijn de opties!

Anale seks kan een opwindende ervaring zijn voor zowel hem als haar. Het is niet alleen weggelegd voor vrouwen of mannen die met mannen seks hebben, ook ‘heteroseksuele’ mannen kunnen er van genieten, zowel solo als met een partner. Er zijn diverse manieren om kennis te maken met anale stimulatie en hier verder mee te experimenteren:

  • Anaal vingeren
  • Rimmen
  • Anale stimulatie met een speeltje
  • Anale penetratie

Anaal vingeren

Een geweldige eerste stap om te zetten op het gebied van anale seks, is door de anus rustig te gaan verkennen met een vinger. Dit kan je prima eerst zelf doen. Hoe voelt het? Hoe reageert de kringspier bij aanraking? Wat gebeurt er als je een vinger inbrengt? Tast wat af en ervaar wat voor jou wel en niet werkt. Eventueel experimenteer je hiermee daarna met je partner. Hoe is het als je partner je daar aanraakt, of een vinger inbrengt? Je partner kan ook de anus rustig aanraken of masseren tijdens het voorspel, bijvoorbeeld in combinatie met orale seks.

Let op! Breng nooit zomaar iets in de anus in. Gebruik hier glijmiddel voor en let op scherpe voorwerpen of nagels. De darmwand is zeer delicaat en gevoelig voor schade.

Orale anale seks: rimmen

Toe aan een stap verder? Breid het voorspel dan uit door tijdens de orale seks aandacht te geven aan de anus. Het likken, penetreren, zuigen of kussen van de anus met de tong of mond wordt ook wel rimmen genoemd. De anus op deze manier stimuleren zorgt ervoor dat de anus meer gaat ontspannen, waardoor eventuele penetratie daarna wat gemakkelijker wordt.

Anale stimulatie met een speeltje

Een geweldige manier om anale stimulatie te ontdekken is aan de hand van een anaal speeltje. Op dit gebied zijn diverse toys te verkrijgen, zoals buttplugs, anaal kettingen, anale dildo’s of vibrators. Een compact trillend speeltje heeft bovendien als bijkomend voordeel dat de vibraties ervan de kringspier makkelijker doen ontspannen. Daarnaast zijn speciaal voor mannen prostaatstimulators ontwikkeld, met een specifiek design die gericht de prostaat via de anus kan prikkelen. Speeltjes als deze kan je prima zelf gebruiken tijdens het masturberen, maar ook laten bedienen door je partner.

Tip! Gebruik tijdens de seks met je partner een buttplug of een penisring met een extra anusgedeelte om anale stimulatie toe te voegen aan jullie seksuele repertoire.

Anale penetratie

De anus is eigenlijk niet direct gemaakt voor penetratie. Zo maakt het van nature geen vocht aan om penetratie te vergemakkelijken. Voordat je iets inbrengt, wees er zeker van dat de kringspier voldoende ontspannen is. Het is essentieel om glijmiddel te gebruiken, om pijn en wondjes te voorkomen. Anale penetratie kan bij heterokoppels gerealiseerd worden met pegging. Hierbij gebruikt de vrouw een voorbinddildo, ook wel strapon genoemd, waarmee ze haar partner anaal kan penetreren. Pak dit rustig en met beleid aan. Probeer verschillende standjes uit, begin rustig en voer pas het tempo en de diepte op bij wederzijds instemmen.

Voor anale penetratie is het essentieel om (anaal) glijmiddel te gebruiken, om pijn en wondjes te voorkomen.

Voor single mannen of mannen wiens vrouwelijke partner niets voelt voor pegging, loont het om te onderzoeken hoe je in contact komt met gelijkgestemden. Bespreek indien van toepassing met je partner wat hierin de mogelijkheden, wensen en absolute grenzen zijn. Maak hier afspraken over en handel er met respect naar.

Tips om rekening mee te houden bij anale stimulatie

  • Gebruik altijd glijmiddel;
  • Begin bescheiden en bouw het rustig op. Neem hier absoluut de tijd voor;
  • Ga nooit van de anus naar de vagina of van de anus naar de mond zonder dat je de penis eerst gewassen hebt. Bacteriën kunnen zich gemakkelijk verspreiden en leiden tot infecties;
  • Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat er wat resten ontlasting mee komen tijdens anale seks. Dit is heel normaal en niets om je voor te schamen. De kans hierop kan je beperken door enkele uren van tevoren naar het toilet te gaan;
  • Wees bewust van de kwetsbare darmwand. Stop niet zomaar iets in de anus en gun jezelf de tijd om jezelf op dit vlak te leren kennen;
  • Stop altijd bij pijn, om schade aan de darmwand te voorkomen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, mijn vriendje en ik zijn sinds kort aan het experimenteren met seks. We zijn voor elkaar onze eerste bedpartners, dus het is allemaal nog erg spannend. We zijn inmiddels zover dat we klaar zijn voor seks en hebben het een paar keer gep…
2.492 keer bekeken