Doe jij mee met de MEI MASTURBATIE CHALLENGE 2024?! Check ‘m hier!

erectieproblemen
525 keer bekeken

Erectieproblemen? Gebruik een penispomp!

28 februari 2024,

geschreven door

Een penispomp? Dat is toch bedoeld om je penis groter te maken? Klopt! Maar dat is niet het enige waar je een penispomp voor kunt gebruiken. Het is namelijk ook erg effectief als hulpmiddel om erectieproblemen te verminderen. Hoe dat precies werkt, dat lees je hier!

"Heb ik een erectieprobleem?"

We spreken van een erectieprobleem als je op regelmatige basis geen erectie kan krijgen terwijl je opgewonden bent. Ook als je wel een erectie kan krijgen, maar hem niet lang genoeg kan behouden kan er sprake zijn van een erectieprobleem. In het algemeen kunnen we dus zeggen dat je een erectieprobleem hebt als het niet krijgen of behouden van een erectie jou een bevredigend seksleven in de weg staat. 

Wat doet een penispomp?

Een penispomp is een cilinder die je om je penis heen schuift en die vervolgens vacuüm zuigt. Dit kan door middel van een handpompje, een knijpbal, een knopje of zelfs door water. Het vacuüm zorgt ervoor dat de bloedvaten in de penis verwijden en de zwellichamen zich beter kunnen vullen met bloed. Hierdoor wordt de penis dikker en de erectie harder. Het helpt je naast het vergroten van je penis dus ook om een erectie te krijgen en/of langer te behouden.

Bekijk in de video hieronder hoe je een penispomp gebruikt

Erectieproblemen oplossen met een penispomp

Onthoud dat je met een penispomp erectieproblemen niet permanent kunt oplossen. We raden aan om altijd naar je huisarts te gaan als je erectieproblemen ervaart. Maar een penispomp kan wel een handig hulpmiddel zijn om zoveel mogelijk uit je seksleven te halen. Met een penispomp kun je er namelijk voor zorgen dat je een erectie krijgt, ook als je daar regelmatig zelf problemen mee hebt. Om de erectie zo lang mogelijk te behouden, kun je er een cockring bij gebruiken. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Een cockring toevoegen

Om ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk uit je erectie kunt halen, plaats je voordat je je penispomp gebruikt een cockring rond de opening van de pomp. Gebruik daarna de penispomp zoals je gewend bent. Klaar? Rol de cockring van de pomp af, zodat hij rond de basis van je penis zit en verwijder daarna pas de pomp. De cockring zorgt er nu voor dat het bloed wat naar de zwellichamen is gestroomd op zijn plek blijft, zodat jij kan langer kan genieten van je erectie. 

penispomp

Welke penispomp moet ik kiezen?

Het aanbod van penispompen is zeer breed, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welke penispomp moet je kiezen? Dit hangt af van je ervaring, je voorkeuren en hoe en waar je hem wil gebruiken. Hieronder vind je algemene tips voor beginners en ervaren gebruikers.

Beginner

Als je nog nooit eerder een penispomp hebt gebruikt of weinig ervaring hebt, dan kun je het beste kiezen voor een simpele penispomp met grippomp of knijpbal. Deze zijn betaalbaar en eenvoudig te gebruiken, zodat je eerst rustig kunt proberen of het iets voor je is en wat voor jou het beste werkt.

Ervaren

Als je al wat meer ervaring hebt met penispompen, wil je wel een keer wat anders gebruiken dan een simpele cilinder met handpompje, toch? Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een automatische penispomp die je alleen maar hoeft vast te houden. Druk simpelweg op een knopje en de pomp doet de rest voor je. 

Onder de douche of in bad

Je zou ook kunnen kiezen voor een penispomp die gebruikt maakt van water om een vacuüm te creëren, zoals die van Bathmate. Deze pompen kun je dus onder de douche of in bad gebruiken. Vul de cilinder volledig met water, schuif hem om je penis en druk hem tegen je lichaam om het vacuüm te trekken. Verder hoef je de pomp dan alleen maar vast te houden en de druk van het water doet de rest.

Hydro penispompen zitten in een hoger prijssegment, maar zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Let op! Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest. Dit kun je vinden bij de productinformatie in de shop.

Wat moet ik nog meer weten?

  • Gebruik glijmiddel op waterbasis om de kwaliteit van je penispomp te beschermen
  • Lees altijd van tevoren de gebruiksaanwijzing
  • Gebruik een penispomp nooit langer dan 20 minuten
  • Stop altijd meteen met het gebruik als je pijn ervaart
  • Ga naar de huisarts voor advies als je denkt dat je een erectieprobleem hebt. Hij/zij kan je helpen!

Wat is jouw ervaring met penispompen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten