Doe jij mee met de MEI MASTURBATIE CHALLENGE 2024?! Check ‘m hier!

“Ik wil een penispomp gebruiken. Waar moet ik op letten?”

5 augustus 2023,

geschreven door

Beste Talitha, ik ben altijd al iemand geweest die enorm kan genieten van seks. Ik vind het daarnaast ook leuk om te blijven experimenteren met nieuwe dingen op dit vlak. Zo probeer ik regelmatig verschillende seksspeeltjes uit en ben ik inmiddels bekend met diverse manieren van stimulatie. Momenteel ben ik geïnteresseerd in het gebruik van een penispomp. Ik lees hier veel over in de context van erectieproblemen. Waar dien ik als ‘goed functionerende’ man op te letten, mocht ik zo’n speeltje willen gebruiken?

– Arnold, 43 jaar

Beste Arnold,

Penispompen worden vaak gezien als een welkom hulpmiddel bij erectieproblemen. Zo gek is dat ook niet, gezien de manier waarop een penispomp wordt gebruik en wat er mee gecreëerd wordt. Toch kunnen ook mannen zonder erectiestoornis optimaal gebruik maken van dit speeltje en hier naar gelang van genieten.

Wat is een penispomp?

Een penispomp, ook wel vacuümpomp genoemd, is een cilindervormige tool die oorspronkelijk ontworpen is om erectiestoornissen aan te grijpen. De cilinder, of koker, plaats je over de penis. Vervolgens gebruik je een pomp om de lucht rondom de penis (in de koker) te verwijderen. Hierdoor ontstaat een vacuüm. Als gevolg hiervan worden de bloedvaten in de schacht van de penis wijder en stroomt er bloed richting de zwellichamen. De penis wordt hierdoor harder en mogelijk wat groter. In het geval van erectieproblemen wordt een penispomp vaak samen gebruikt met een penisring. Deze ring schuif je na het pompen over de schacht tot aan de basis van de penis. Daar zorgt het ervoor dat de bloedstroom wordt behouden, het bloed dus niet terugstroomt en de penis stijf blijft.

Een penispomp gebruiken voor genot

Naast dat een penispomp een handig apparaat is om een erectie te realiseren, kan het ook een bevredigend speeltje zijn voor mannen die geen moeite hebben met het bereiken van hun erectie. Doordat de penis vacuüm wordt gezogen, ontstaat er een stimulerend gevoel dat sommige mensen vergelijken met het gevoel van orale seks. Je kunt de penispomp naar eigen behoefte afstellen om de zuigkracht te bepalen. Met behulp van verschillende bewegingstechnieken kun je jouw eigen manier van optimale stimulatie ontdekken.

Let op! Heb realistische verwachtingen. Het gebruik van een penispomp leidt niet noodzakelijkerwijs tot permanente veranderingen in de grootte of functie van de penis.

Tips om een penispomp te gebruiken

Als je overweegt om een penispomp te gebruiken, is het belangrijk om op verschillende factoren te letten. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden.

  • Breng voor het gebruik een beetje glijmiddel aan, aan de rand van de penispomp.
  • Kies een penispomp die past bij de grootte van jouw penis. Een te kleine pomp kan ongemak veroorzaken, terwijl een te grote pomp mogelijk niet effectief is. Het is belangrijk om een pomp te vinden die goed past en comfortabel is in gebruik.
  • Lees en volg altijd de gebruiksaanwijzing en instructies. Dit zorgt ervoor dat je de pomp op de juiste manier gebruikt en mogelijke risico’s minimaliseert.
  • Begin met lage druk en bouw langzaam op. Forceer de penis niet in de pomp of gebruik geen overmatige druk, omdat dit pijnlijk kan zijn en schade kan veroorzaken. Wees geduldig en voorzichtig tijdens het proces.
  • Zorg voor een goede hygiëne bij het gebruik van een penispomp. Reinig de pomp grondig voor en na elk gebruik. Dit helpt om bacteriën of schimmels te voorkomen en de kans op infecties te verminderen.
  • Gebruik een penispomp niet langer dan twintig tot dertig minuten. Overmatig gebruik kan leiden tot weefselschade en andere problemen. 
  • Als je pijn, ongemak, blauwe plekken of andere ongewenste symptomen ervaart tijdens het gebruik van de penispomp, stop dan onmiddellijk en raadpleeg een arts. Pijn is een waarschuwingssignaal en kan duiden op problemen zoals overmatige druk of weefselschade.

Twijfel je over het gebruik van een penispomp of kamp je met gezondheidsproblemen, zoals een hoge bloeddruk, diabetes, hartproblemen of andere aandoeningen die van invloed kunnen zijn op de bloedcirculatie? Raadpleeg dan je arts. Hij of zij kan je advies geven over hoe je een penispomp kan gebruiken op een veilige manier. 

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Helaas hoef ik het met mijn arts hierover niet te hebben. Toen ik laatst aan de uroloog vragen stelde over mijn prostaat, de zenuwen eromheen en of een prostaatmassage zin heeft (ik ben diabeet type 2 waarvan de zenuwen naar de penis zo goed als kapot is. Erectie krijgen lukt niet, zelfs niet met Kamagra. Penisring werkt een beetje maar absoluut te slecht voor b.v. penetratie) werd er zeer slecht op gereageerd, ontwijkend zelfs en had hij het alleen over een erectie krijgen. Helaas niet de financiën om naar b.v. een seksuologe te gaan.
    Prostaatmassagers (Lovens) geprobeerd maar helaas geen effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik ben heteroseksueel en sinds mijn 14e seksueel actief. Soms masturbeer ik, maar laatst ging ik mijzelf anaal vingeren. Ik kwam daar erg fijn van klaar, hoewel ik dit zelf best raar vond. Ik zou hier graag verder mee willen experiment…
29.583 keer bekeken