It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

“Ik wil zwanger worden. Hoe houden we ‘baby making sex’ spannend?”

31 augustus 2019,

geschreven door

Beste Talitha, ik wil zwanger worden, dolgraag! Mijn man en ik zijn dan ook al enige tijd bezig met proberen, maar tot nu toe zonder resultaat. We geven niet op en houden hoop! Toch begint onze ‘baby making sex’ als verplicht aan te voelen, waardoor er nog weinig spanning in de slaapkamer is. Hoe houden we het spannend terwijl onze focus ligt op het maken van een kindje?

–  Peter en Moniek

Beste Peter en Moniek,

Bij veel stellen is het echt niet direct raak. Bij een sterke kinderwens kan er van alles uit de kast worden gehaald om zwanger te worden. Ovulatietesten, temperatuurmethode en in sommige gevallen allerlei medische en hormonale behandelingen. Seks wordt gauw een verplichte handeling om de vurige wens in vervulling te laten komen, zonder dat jullie nog echt kunnen genieten van seks. Seks krijgt dus een hele andere lading dan voorheen.

Tips voor spannende ‘baby making sex’

Uitvoerig voorspel, elkaar verwennen met massages, experimenteren met seksposities en genieten van het naspel: het zijn dingen waar jullie misschien niet direct aan denken als jullie proberen om een kindje te krijgen. Dat is natuurlijk logisch, al begrijp ik ook dat jullie graag willen dat de seks spannend blijft. Daarom heb ik een paar tips voor jullie om te kunnen genieten van ‘baby making sex’.

Probeer er niet teveel druk op te leggen

Hoewel je niet kan wachten om zwanger te zijn, is het toch verstandig om er zo relaxt mogelijk mee om te gaan. Teveel bezig zijn met het zwanger willen worden kan leiden tot stress, wat de vruchtbaarheid juist ten slechte komt. Probeer dan ook niets te focussen en voorkom dat je er obsessief mee bezig gaat zijn.

Tip! Blijf realistisch. In veel gevallen is het echt niet direct raak, maar kan het een paar maanden tot jaar duren.

Blijf spannende dates plannen

Ook al proberen jullie het bewust, probeer uitgebreid de tijd te nemen voor het vrijen. Plan een romantische avond in als de test uitwijst dat je ovuleert. Blijf elkaar verwennen en sta stil bij het moment: baby making sex kan juist ontzettend intiem zijn! Maak er dus een feestje van.

Aan de andere kant kan een spontaan ‘vluggertje’ ook best spannend zijn. Zeker als het op een onverwacht moment of midden op de dag gebeurt. Probeer dan wel het opwindende ervan in te zien. Zo voorkom je dat je het als een verplichte handeling ervaart.

Blijf jezelf goed verzorgen

Houd het sexy in de slaapkamer, door jezelf goed te blijven verzorgen. Trek een leuk setje lingerie aan of houd je schaamhaar bij. Zorg er in ieder geval voor dat jij jezelf sexy blijft voelen, dat komt jullie seks ook alleen maar ten goede!

Vergeet het naspel niet

Veel dames blijven nog even met de benen in de lucht liggen, terwijl de man verder gaat met zijn bezigheden. De klus is immers (voor nu) geklaard. Toch is het naspel een belangrijk element om de intimiteit in de slaapkamer te waarborgen. Het is echt niet nodig om de benen in de lucht te gooien: sterke zaadcellen weten hun weg naar de eileiders wel te vinden. Doezel juist lekker samen na, voel je verbonden met elkaar en geniet van elkaars strelingen en aanwezigheid.

“Blijf na het vrijen lekker van elkaar genieten. Het is niet nodig om na de daad direct over te gaan tot de orde van de dag.”

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.505 keer bekeken

Geschreven door

Iedere dag samen wakker worden, samen ontbijten en samen boodschappen doen. Samenwonen. Het kan ontzettend leuk zijn en een verrijking van je relatie. Maar hoe weet je of jullie er al aan toe zijn en of dit het juiste moment is om bij elkaar in te tr…
1.505 keer bekeken